Închide meniul

Anunțul pe care Simona Halep nu voia să-l audă: “Nu a luat aspirină sau vitamina C! Jucătorii suportă consecințe grave!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 23 octombrie 2022, 11:24

Anunțul pe care Simona Halep nu voia să-l audă: “Nu a luat aspirină sau vitamina C! Jucătorii suportă consecințe grave!”

Simona Halep a fost depistată cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA

Simona Halep / Profimedia

Anunțul pe care Simona Halep nu voia să-l audă a fost făcut de Michal Rynkowski, președintele Agenției Anti-Doping din Polonia. Acesta a transmis un mesaj categoric în legătură cu situația campioanei noastre. Rynkowski nu crede că “Simo” va reuși să-și demonstreze nevinovăția, după ce a fost suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a fost testată pozitiv la Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA. Sportiva de 31 de ani a anunțat că va lupta cu toate forțele pentru a câștiga “meciul” carierei.

Anunțul pe care Simona Halep nu voia să-l audă, după ce a fost suspendată provizoriu

Simona Halep a primit multe încurajări atât din România, cât și din străinătate, însă nu toți sunt de părere că dubla campioană va reuși să demonstreze că a utilizat accidentat substanța respectivă.

Michal Rynkowski, președintele Agenției Anti-Doping din Polonia, a declarat că Simona va avea o misiune extrem de dificilă în încercarea de a evita pedeapsa maximă, de 4 ani.

“Nu a luat aspirină sau vitamina C! Utilizarea accidentală, în contextul consumului unui produs contaminat cu această substanță, ar fi, prin urmare, puțin probabilă.

Reclamă

Avem de-a face cu o substanță care nu este utilizată pe scară largă și numărul de articole științifice despre ea este, de asemenea, limitat. Nicio variantă nu poate fi exclusă, dar contaminarea este puțin probabilă.

Cred că această chestiune va fi tratată în mod standard. Avem de-a face cu detectarea unei substanțe nespecifice. Acum, sarcina dovedirii nevinovăției revine jucătorului. Întrebarea este ce argumente vor fi prezentate. Pentru că toată lumea vrea să se apere într-o asemenea situație.

Roxadustat este o substanță nespecifică, astfel încât jucătorii suportă consecințe grave. Pedeapsa standard în această situație este suspendarea pe o perioadă de 4 ani. Dacă dovedește că substanța a fost folosită în mod neintenționat, suspendarea poate fi redusă la 2 ani”, a spus Michal Rynkowski, potrivit sport.pl.

Reclamă 4 / 0/3

Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”. Sportiva noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:13 „S-a lăsat ispitit de bani!” Helmut Duckadam, atac direct la adresa lui Andrei Vlad! Verdict dur despre rezerva de la FCSB 20:03 George Puşcaş a fost operat! Cât va lipsi de pe teren atacantul naţionalei 19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului Vezi toate știrile
Citește și