Închide meniul

Aryna Sabalenka, despre Sorana Cîrstea, după meciul de la Miami: „Da, Sorana a fost o jucătoare mai bună decât mine azi”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 30 martie 2023, 12:49

Aryna Sabalenka, despre Sorana Cîrstea, după meciul de la Miami: „Da, Sorana a fost o jucătoare mai bună decât mine azi

Aryna Sabalenka, despre Sorana Cîrstea, după meciul de la Miami

Aryna Sabalenka, la Miami / Profimedia Images

Aryna Sabalenka a vorbit despre Sorana Cîrstea, după ce românca de 32 de ani a bătut-o în sferturile de la Miami, 6-4, 6-4. Campioana de la Australian Open a recunoscut superioritatea jucătoarei noastre, doar a treia care o învinge în 2023, după Krejcikova şi Rybakina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana a comis doar 9 greşeli neforţate, în faţa unei jucătoare care joacă extrem de puternic. Cîrstea a rămas astfel fără set pierdut la Miami, unde va juca în semifinale cu învingătoarea dintre Petra Kvitova şi Ekaterina Alexandrova.

Aryna Sabalenka, despre Sorana Cîrstea, după meciul de la Miami

„I-am oferit atât de multe oportunități. Ea le-a luat. Da, Sorana a fost o jucătoare mai bună decât mine azi. Cu siguranță nu a fost cel mai bun meci al meu. M-am luptat cu condițiile, căldura, umezeala. Am simțit că mingile au sărit prea mult și nu am putut să le controlez așa cum mi-aș fi dorit.

Am încercat însă să joc la cel mai bun nivel al meu până la ultimul punct. Însă nu am reușit să mă adaptez condițiilor. Data viitoare, va fi mai bine”, a spus ocupanta locului 2 mondial, la conferinţa de presă.

Sorana Cîrstea, după calificarea în semifinale, la Miami

Sorana Cîrstea a dezvăluit după calificarea în semifinale, la Miami, că joacă cel mai bun tenis al carierei. Sori a vorbit și despre plusul evident pe care i l-a adus colaborarea cu Thomas Johansson.

Reclamă

Semifinalele de la Florida i-au adus un salt spectaculos de 33 de locuri în clasamentul WTA. E pe locul 41 în acest moment, dar ea poate urca și mai mult. Poate ajunge pe poziția 28, dacă se califică în finală și pe 20, dacă se va impune la Miami.

”Am așteptat de ceva timp aceste rezultate care au început să apară. Sunt foarte pregătită, probabil că joc cel mai bun tenis al vieții mele. Sunt bine și pe plan personal. Iubesc ce fac și cât timp mă voi distra și voi avea rezultate, voi fi aici.

Sunt mulțumită pentru că am muncit foarte mult din octombrie, de când am început să lucrez cu Thomas (n.r. – Johansson). A fost multă muncă, pe teren și în afara lui. Au fost primele turnee în care rezultatele nu apăreau. Începi să ai dubii, dar acum sunt liniștită pentru că tot ce muncim merge și mi-am găsit jocul și sunt foarte fericită.

Reclamă 4 / 0/3

Întotdeauna am avut un joc bun, am fost o jucătoare agresivă. Eram tot timpul eram o jucătoare periculoasă, dar nu eram constantă. Împotriva jucătoarelor de top, nu ai voie să fii așa. Trebuie să fii de la început, la sfârșit foarte solidă, foarte agresivă și concentrată. Nu ai voie să fii distrasă nici măcar pentru un game, pentru că asta te poate costa meciul.

Mi-am găsit liniștea mentală, rezultatele îmi dau încredere. Sunt mai tăcută pe teren, dar în același timp lupt cât pot de tare. Thomas este foarte bun în a citi meciurile. Încearcă să mă învețe lucruri despre tenis, să-mi văd poziția pe teren, să văd poziția adversarei pe teren, să am o selecție mai bună a loviturilor, în acest joc dur să vin cu un slice sau cu o minge mai înaltă și să variez.

El mă învață să fiu o jucătoare completă. Cum am spus, eram o jucătoare periculoasă și înainte, dar aveam doar planul A. Acum, simt că pot avea un plan B bun, în cazul în care planul A nu e acolo în acea zi. Sunt multe îmbunătățiri și sunt foarte fericită de cum merg lucrurile”, a spus Sorana, pentru Tennis Channel.

Recomandări
  • Aryna Sabalenka: Sorana a fost mai bună
  • Cîrstea – Sabalenka 6-4, 6-4

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:28 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 0-0. Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 18:02 „Nu e normal!” LPF a explicat de ce FCSB nu poate sărbători titlul după derby-ul cu Rapid, dacă va deveni campioană! 17:24 Vlad Covaliu a devenit campion mondial la sabie la juniori! Performanţă uriaşă a românului în Arabia Saudită Vezi toate știrile
Citește și