Închide meniul

Sorana Cîrstea, după calificarea în semifinale, la Miami: ”Joc cel mai bun tenis al vieții mele. Mi-am găsit liniștea”

Dan Roșu Publicat: 30 martie 2023, 9:03

  • Sorana Cîrstea o va întâlni în semifinale, la Miami, pe învingătoarea meciului Kvitova – Alexandrova
    Cîrstea e pentru prima oară în semifinale, la Miami

Sorana Cîrstea a dezvăluit după calificarea în semifinale, la Miami, că joacă cel mai bun tenis al carierei. Sori a vorbit și despre plusul evident pe care i l-a adus colaborarea cu Thomas Johansson.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Semifinalele de la Florida i-au adus un salt spectaculos de 33 de locuri în clasamentul WTA. E pe locul 41 în acest moment, dar ea poate urca și mai mult. Poate ajunge pe poziția 28, dacă se califică în finală și pe 20, dacă se va impune la Miami.

Sorana Cîrstea, după calificarea în semifinale, la Miami

”Am așteptat de ceva timp aceste rezultate care au început să apară. Sunt foarte pregătită, probabil că joc cel mai bun tenis al vieții mele. Sunt bine și pe plan personal. Iubesc ce fac și cât timp mă voi distra și voi avea rezultate, voi fi aici.

Reclamă

Sunt mulțumită pentru că am muncit foarte mult din octombrie, de când am început să lucrez cu Thomas (n.r. – Johansson). A fost multă muncă, pe teren și în afara lui. Au fost primele turnee în care rezultatele nu apăreau. Începi să ai dubii, dar acum sunt liniștită pentru că tot ce muncim merge și mi-am găsit jocul și sunt foarte fericită.

Întotdeauna am avut un joc bun, am fost o jucătoare agresivă. Eram tot timpul eram o jucătoare periculoasă, dar nu eram constantă. Împotriva jucătoarelor de top, nu ai voie să fii așa. Trebuie să fii de la început, la sfârșit foarte solidă, foarte agresivă și concentrată. Nu ai voie să fii distrasă nici măcar pentru un game, pentru că asta te poate costa meciul.

Reclamă

Mi-am găsit liniștea mentală, rezultatele îmi dau încredere. Sunt mai tăcută pe teren, dar în același timp lupt cât pot de tare. Thomas este foarte bun în a citi meciurile. Încearcă să mă învețe lucruri despre tenis, să-mi văd poziția pe teren, să văd poziția adversarei pe teren, să am o selecție mai bună a loviturilor, în acest joc dur să vin cu un slice sau cu o minge mai înaltă și să variez.

El mă învață să fiu o jucătoare completă. Cum am spus, eram o jucătoare periculoasă și înainte, dar aveam doar planul A. Acum, simt că pot avea un plan B bun, în cazul în care planul A nu e acolo în acea zi. Sunt multe îmbunătățiri și sunt foarte fericită de cum merg lucrurile”, a spus Sorana, pentru Tennis Channel.

Când se va juca Petra Kvitova – Ekaterina Alexandrova

Meciul care stabilește adversara Soranei Cîrstea din semifinalele de la Miami, Petra Kvitova – Ekaterina Alexandrova, a fost amânat din cauza ploii. Duelul era programat inițial joi dimineața, de la ora 02:00.

Reclamă 4 / 0/3

Programul a fost astfel modificat și partida dintre Kvitova și Alexandrova se va disputa joi seară, de la ora 22:00 (ora României). Vestea este una bună pentru Sorana, care va câștiga niște ore în plus de odihnă, după victoria cu Aryna Sabalenka.

Modificările din program au adus prima semifinală, Elena Rybakina – Jessica Pegula, vineri dimineață, de la ora 03:30. Astfel că, cel mai probabil, semifinala Soranei Cîrstea se va disputa vineri seară, la o oră la care va fi ulterior anunțată.

Petra Kvitova – Sorana Cîrstea 6-4 la ”directe”

Sorana așteaptă duelul cu una dintre cele două jucătoare, diferența fiind una mare. Cu Petra Kvitova s-a întâlnit de 10 ori, dubla deținătoare de Grand Slam fiind în avantaj (6-4), în timp ce cu Alexandrova nu a jucat niciodată.

”Pe Petra o știu, este o mare campioană, suntem de aceeași vârstă și ne-am întâlnit de foarte multe ori. Am foarte mult respect pentru ea. De cealaltă parte, nu o știu pe Alexandrova foarte bine. Nu am jucat împotriva ei, nici nu cred că ne-am antrenat împreună.

E o diferență între o jucătoare pe care nu o cunosc și una pe care o cunosc foarte bine, dar și ea mă cunoaște bine pe mine. Voi încerca să mă odihnesc perioada următoare. Thomas (n.r. – Thomas Johansson) se va uita la meci și voi încerca să revin pe teren cu aceeași formă”, a spus Sorana Cîrstea, pentru sursa citată mai sus.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami
Tenis • 26 mart., 8:52
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami! Surpriză de proporţii în Florida. Iga a ratat Sunshine Double
Sorana Cîrstea - Danielle Collins LIVE SCORE
Tenis • 26 mart., 0:40
Sorana Cîrstea – Danielle Collins 3-6, 2-6. „Sori” a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Kim Clijsters, verdict în schimbul dur de replici dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
WTA • 25 mart., 12:03
Kim Clijsters, verdict în schimbul dur de replici dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Situaţia este complet diferită!”