Închide meniul

Aryna Sabalenka – Maria Sakkari, prima semifinală de la Indian Wells. Sorana Cîrstea joacă azi cu Iga Swiatek

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 16 martie 2023, 8:58

Aryna Sabalenka – Maria Sakkari, prima semifinală de la Indian Wells. Sorana Cîrstea joacă azi cu Iga Swiatek

Aryna Sabalenka - Maria Sakkari, prima semifinală de la Indian Wells

Aryna Sabalenka - Maria Sakkari, prima semifinală de la Indian Wells / Profimedia Images

Aryna Sabalenka – Maria Sakkari e prima semifinală de la Indian Wells. Numărul 2 mondial, belarusa Aryna Sabalenka, şi Maria Sakkari, locul 7 WTA, se vor întâlni în penultimul act, după ce le-au eliminat pe Coco Gauff, respectiv Petra Kvitova.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sabalenka a trecut de Gauff, locul 6, scor 6-4, 6-0, în doar 64 de minute. Sakkari a pierdut primul set cu sportiva cehă Petra Kvitova, locul 15 mondial, dar s-a impus în cele din urmă cu scorul de 4-6, 7-5, 6-1, după două ore şi 15 minute.

Aryna Sabalenka – Maria Sakkari, prima semifinală de la Indian Wells

Sabalenka are 4-3 în meciurile directe cu Sakkari, dar ultimele două succese aparţin jucătoarei elene, la Turneul Campioanelor din 2021 şi 2022.

Joi, în celelalte sferturi de finală, liderul mondial Iga Swiatek (Polonia) o va înfrunta pe românca Sorana Cîrstea, iar kazaha Elena Rybakina, campioana de la Wimbledon, o va întâlni pe Karolina Muchova (Cehia).

Iga Swiatek, despre meciul cu Sorana Cîrstea, din sferturile de la Indian Wells

Iga Swiatek a vorbit despre meciul cu Sorana Cîrstea, din sferturile de finală de la Indian Wells. Cea mai bună jucătoare a lumii o va întâlni din nou pe Sori, după duelul de la Australian Open 2022.

Reclamă

Swiatek a ajuns în sferturile de finală de la turneul californian după ce a trecut în optimi de Emma Răducanu. Iga și-a continuat astfel drumul spre apărarea titlului câștigat la Indian Wells în 2022.

”Ne-am antrenat împreună de câteva ori și în pre-sezon. Știu cât de bine poate juca. Vom vedea, fiecare zi este diferită în tenis. Cu siguranță merită să fie în sferturile de finală. Voi fi 100% pregătită și voi da totul”, a spus Iga, după victoria cu Emma Răducanu.

De cealaltă parte, Sorana e conștientă că o așteaptă cel mai greu meci al sezonului. Ajunsă în premieră în sferturile de la Indian Wells, Sori nu a găsit slăbiciuni în jocul adversarei din Polonia. Românca nu a uitat meciul pierdut la Antipozi, în 2022, 7-5, 3-6, 3-6.

Reclamă 4 / 0/3

„Încă îmi amintesc acel meci. A fost o partidă incredibilă şi de obicei nu spun aşa ceva despre o confruntare pe care o pierd. De atunci, Iga a decolat în circuit, a jucat incredibil, a fost dominantă. E o jucătoare completă, se mişcă excelent, nu are momente de cădere în meciuri, e foarte constantă.

E foarte greu să găseşti vreo slăbiciune în jocul ei, dar cel mai mult mă impresioneayă modul în care se deplasează în teren. E cea mai bună de departe la acest capitol. Îmi place de Iga, e o sportivă foarte dulce, e un exemplu pentru noi toţi”, a pus Cîrstea.

Pentru accederea în sferturi, Cîrstea va primi 184.465 de dolari şi 215 puncte WTA.

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:59 FotoPrima reacţie a iubitei lui Olimpiu Moruţan, după ce mijlocaşul român a suferit o accidentare horror şi e OUT de la EURO 2024 18:55 LIVE TEXTFarul – Rapid 0-0. Duel „de foc” la Ovidiu pentru un loc în cupele europene 18:36 Programul României de la Campionatul European de handbal! Când va avea loc meciul de debut al „tricolorelor” 18:16 Rafael Nadal, veşti proaste înaintea debutului de la Madrid! Participarea la Roland Garros, sub semnul întrebării 18:10 LIVE VIDEOLamia – PAOK 1-0 este acum în AntenaPLAY. Lovitură de teatru! Echipa lui Răzvan Lucescu a primit gol în minutul 45+4 17:59 Bogdan Lobonţ, „revoluţie” în primul 11 la Rapid! Jucătorul titularizat în premieră în acest sezon, pentru duelul cu Gică Hagi 17:43 Preşedintele Formula 1™, replică acidă pentru Max Verstappen şi Fernando Alonso: „E vorba despre respectul faţă de fani” 17:33 „E ceva ciudat la acest copil!” Motivul pentru care Ianis Hagi va merge la EURO 2024, deşi e rezervă la Alaves 17:11 Bayer Leverkusen aduce întăriri de la Real Madrid! Jucătorul dorit insistent de Xabi Alonso 17:02 „România are nevoie de un jucător ca el!” Costel Gâlcă, mesaj ferm despre şansele lui Alexandru Mitriţă de a merge la EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și