Închide meniul

Ashleigh Barty s-a retras din tenis! Reacția presei internaționale după vestea neașteptată oferită de liderul mondial: “Anunț-șoc!”

Cosmin Cioboată Publicat: 23 martie 2022, 8:36

Ashleigh Barty s-a retras din tenis! Reacția presei internaționale după vestea neașteptată oferită de liderul mondial: “Anunț-șoc!”

Ashleigh Barty s-a retras din tenis, la 25 de ani

Profimediaimages

  • Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din tenis
  • Reacția presei internaționale

Ashleigh Barty s-a retras din tenis la 25 de ani! Reacția presei internaționale: „Anunț-șoc!”

Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din tenis, la vârsta de 25 de ani și din poziția de lider în clasamentul WTA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jucătoarea din Australia a explicat că și-a îndeplinit obiectivele din sport și pleacă acum să își urmeze alte visuri. 

Vestea neașteptată a făcut înconjurul presei internaționale în timp record, marile publicații reacționând prompt.

Reclamă

“Numărul 1 mondial Ashleigh Barty s-a retras din tenis, la numai 25 de ani”, a titrat New York Times.

“La apogeul tenisului său, Ashleigh Barty își anunță retragerea. Printr-o mișcare uluitoare, liderul mondial, care a câștigat cel mai important turneu din țara sa, Australian Open, a anunțat miercuri că renunță la tenis pentru a-și urmări alte obiective.”, au notat jurnaliștii americani.

Reclamă

Cum au reacționat marile publicații din străinătate, după vestea-șoc a liderului mondial

“Surpriză uriașă în WTA: Ashleigh Barty, numărul 1 mondial, s-a retras la 25 de ani”, a titrat și cotidianul Marca.

“Complet surprinzător, jucătoarea australiancă Ashleigh Barty, aflată pe primul loc în clasamentul WTA, și-a anunțat retragerea din tenis la numai 25 de ani, prin intermediul rețelelor sociale.

Ea a câștigat Roland Garros în 2019, Wimbledon în 2021 și, cel mai recent, Australian Open, luna trecută, motiv pentru care vestea este neașteptată.”, a scris celebra publicație spaniolă.

Reclamă 4 / 0/3

“Anunț șoc! Liderul mondial Ashleigh Barty și-a anunțat retragerea din tenisul profesionist la 25 de ani. Campioana en-titre de la Wimbledon și Australian Open a oferit vestea într-un videoclip postat pe Instagram, alături de prietena și fosta parteneră de la dublu, Casey Dellacqua.”, a notat și Sky Sports.

Ashleigh Barty a explicat de ce se retrage din tenis la numai 25 de ani: „Acum sunt fericită și împlinită!”

“Astăzi este o zi dificilă pentru mine, încărcată cu emoție, pentru că îmi anunț retragerea din tenis. Nu știam sigur cum să împărtășesc această veste cu voi, așa că am rugat-o pe buna mea prietenă Casey Dellacqua să mă ajute.

Sunt extrem de recunoscătoare pentru tot ce mi-a oferit acest sport și plec cu un sentiment de mândrie și împlinire. Vă mulțumesc tuturor celor care m-ați susținut de-a lungul timpului. Întotdeauna voi fi recunoscătoare pentru amintirile memorabile pe care le-am creat împreună.

Din punct de vedere fizic, nu mai am nimic de dat. Sunt atât de fericită şi sunt atât de pregătită. Şi ştiu doar în momentul de faţă în inima mea, pentru mine ca persoană, asta este corect. Știu că e momentul potrivit să mă retrag și să-mi urmăresc alte visuri. Mă gândesc la asta de foarte mult timp.

Barty: „Am multe visuri care nu implică să stau departe de familie!”

Victoria de la Wimbledon, de anul trecut, a schimbat multe pentru mine ca sportiv și ca persoană. Să câștig Wimbledon era visul meu. Iar victoria mi-a schimbat perspectiva. O parte din mine nu era satisfăcută.

După aceea a urmat Australian Open, iar victoria a fost modul perfect de a celebra cariera mea. Acum vreau să-mi îndeplinesc alte visuri.

Mi-am dat seama că fericirea mea nu depinde victorii. Contează doar să dau totul. Acum sunt fericită și împlinită. Am dat tot ce am acestui sport. Sunt foarte fericită. Pentru mine, asta înseamnă succesul.

Reclamă

Știu că oamenii nu vor înțelege, dar nu am o problemă cu asta. Am multe visuri, care nu implică să călătoresc prin întreaga lume și să stau departe de familie.

Voi oferi mai multe detalii la conferința de presă mâine.”, a fost anunțul făcut de Ashleigh Barty.

Barty a câștigat peste 23 de milioane de dolari din tenis

Născută în Australia, Barty are în palmares trei turnee de Grand Slam: Roland Garros (2019), Wimbledon (2021), Australian Open (2022).

Jucătoarea din Australia, care peste o lună va împlini 26 de ani, a obţinut 15 titluri la simplu şi 12 la dublu şi a câştigat 23,829,071 de dolari din tenis.

Ashleigh Barty are un total de 121 de săptămâni ca lider WTA.

 

 

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep
Tenis • 20 mart., 22:59
Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep. Pot apărea „clasamentele speciale”
Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA
Tenis • 16 mart., 16:45
Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA. Oficialii au făcut anunțul care îi dă speranțe româncei
Sorana Cîrstea, aroganță de 20.000 de dolari
Tenis • 3 feb., 12:34
FOTO
Sorana Cîrstea, aroganță de 20.000 de dolari! Postarea de pe rețelele de socializare care i-a dat pe spate pe fani: „Perfectă!”
Simona Halep, în timpul unui meci
Tenis • 21 dec., 10:39
Simona Halep nu se dă bătută! Anunţul româncei în presa din Franţa: „Un lucru este cert”
Nick Kyrgios, în timpul unei conferinţe de presă
Tenis • 14 dec., 21:09
Nick Kyrgios iese din nou la „atac”: „Eu am jucat 4 ore, Svitolina 40 de minute, dar am fost plătiţi la fel”