Închide meniul

ATP și WTA, reverență în fața marelui Roger Federer după anunțul retragerii: ”Ai schimbat tenisul pentru totdeauna!”

Dragoș Vasile Publicat: 15 septembrie 2022, 17:13 / Actualizat: 16 septembrie 2022, 14:16

ATP și WTA, reverență în fața marelui Roger Federer după anunțul retragerii: ”Ai schimbat tenisul pentru totdeauna!”

ATP și WTA, reverență în fața marelui Roger Federer

Roger Federer, în timpul unui meci la Wimbledon / Profimedia

  • ATP și WTA, reverență în fața marelui Roger Federer
  • Legendarul sportiv se retrage la 41 de ani

ATP și WTA au făcut o reverență în fața marelui Roger Federer după anunțul retragerii. În vârstă de 41 de ani, legendarul sportiv încheie o carieră impresionantă, în care a cucerit nu mai puțin de 20 de titluri de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Laver Cup”, competiție programată la Londra săptămâna viitoare, va fi ultimul turneu al lui Roger Federer.

ATP și WTA, reverență în fața marelui Roger Federer

La scurt timp după anunțul retragerii lui Federer, ATP și WTA au avut mesaje emoționante.

Reclamă

”Îți mulțumim pentru ce ai oferit acestui sport și întregii lumi! Ne vei lipsi, Roger Federer”, a scris WTA.

”Ai schimbat tenisul pentru totdeauna”, a notat și ATP.

Reclamă

Anunțul emoționant făcut de Roger Federer

Roger Federer se retrage din tenis. În vârstă de 41 de ani, marele campion cu 20 de titluri de Grand Slam în palmares a făcut anunțul emoționant pe rețelele de socializare.

”Pentru familia mea din tenis și nu numai,

Reclamă 4 / 0/3

Dintre toate darurile pe care tenisul mi le-a oferit de-a lungul anilor, cel mai mare, fără îndoială, au fost oamenii pe care i-am întâlnit de-a lungul timpului: prietenii mei, adversarii mei și, mai presus de toate, fanii care dau viață acestui sport. Astăzi, vreau să împărtășesc câteva vești cu voi toți.

După cum mulți dintre voi știți, în ultimii trei ani am avut parte de provocări sub formă de accidentări și operații. Am muncit din greu pentru a reveni la o formă competitivă. Dar cunosc, de asemenea, capacitățile și limitele corpului meu, iar mesajul său pentru mine în ultima vreme a fost clar. Am 41 de ani. Am jucat mai mult de 1500 de meciuri în 24 de ani. Tenisul m-a tratat cu mai multă generozitate decât aș fi visat vreodată, iar acum trebuie să recunosc când este timpul să pun capăt carierei mele competiționale.

Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit.

Roger Federer: ”Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ!”

Este o decizie dulce-amară, pentru că îmi va lipsi tot ce mi-a oferit acest circuit. Dar, în același timp, există atât de multe lucruri de sărbătorit. Mă consider unul dintre cei mai norocoși oameni de pe pământ. Am primit un talent special pentru a juca tenis și am făcut-o la un nivel pe care nu mi l-am imaginat niciodată, pentru mult mai mult timp decât am crezut vreodată că este posibil.

Aș dori să îi mulțumesc în mod special soției mele uimitoare, Mirka, care a trăit fiecare minut alături de mine. Ea m-a încălzit înainte de finale, a urmărit nenumărate meciuri chiar și în timp ce eram însărcinată în peste 8 luni și a suportat latura mea caraghioasă în drumurile pe care le-am făcut împreună cu echipa timp de peste 20 de ani. De asemenea, vreau să le mulțumesc celor patru copii minunați ai mei pentru că m-au susținut, mereu dornici să exploreze locuri noi și să creeze amintiri minunate pe parcurs. Să-mi văd familia încurajându-mă din tribune este un sentiment pe care îl voi prețui pentru totdeauna.

Sunteți cu toții incredibili și am iubit fiecare minut alături de voi!

De asemenea, aș dori să le mulțumesc și să recunosc aportul părinților mei iubitori și surorii mele dragi, fără de care nimic nu ar fi fost posibil. Un mare mulțumesc tuturor foștilor mei antrenori care m-au îndrumat întotdeauna în direcția cea bună… ați fost minunați! Și Federației Elvețiene de Tenis, care a crezut în mine ca tânăr jucător și mi-a oferit un start ideal.

Vreau să mulțumesc și să recunosc meritele echipei mele extraordinare, Ivan, Dani, Roland și, în special, Seve și Pierre, care mi-au dat cele mai bune sfaturi și au fost mereu alături de mine. De asemenea, lui Tony, pentru că mi-a gestionat creativ afacerea timp de peste 17 ani. Sunteți cu toții incredibili și am iubit fiecare minut alături de voi”, a scris Roger Federer, pe Instagram.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep
Tenis • 20 mart., 22:59
Oficialii WTA iau în calcul schimbarea regulamentului, după cazul Simonei Halep. Pot apărea „clasamentele speciale”
Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA
Tenis • 16 mart., 16:45
Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA. Oficialii au făcut anunțul care îi dă speranțe româncei
Cât de frumoasă este soția lui Marius Copil
Diverse • 24 feb., 17:16
FOTO
Cât de frumoasă este soția lui Marius Copil! Ramona „radiază” de fericire alături de românul celebru
Sorana Cîrstea, aroganță de 20.000 de dolari
Tenis • 3 feb., 12:34
FOTO
Sorana Cîrstea, aroganță de 20.000 de dolari! Postarea de pe rețelele de socializare care i-a dat pe spate pe fani: „Perfectă!”
Novak Djokovic a rămas pe primul loc ATP
Australian Open • 29 ian., 13:39
Novak Djokovic a rămas pe primul loc ATP după Australian Open! Ce poziţie ocupă Jannik Sinner, noul campion de la Melbourne