Închide meniul

Ben Shelton a câştigat primul titlu ATP al carierei! Americanul s-a impus la Tokyo şi va intra în Top 15

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 22 octombrie 2023, 13:20

Ben Shelton a câştigat primul titlu ATP al carierei! Americanul s-a impus la Tokyo şi va intra în Top 15

Ben Shelton a câştigat primul titlu ATP

Ben Shelton, ridicând trofeul de la Tokyo / Profimedia

Ben Shelton a câştigat primul titlu ATP al carierei! Americanul de 21 de ani l-a învins pe rusul Aslan Karatsev în ultimul act al turneului de la Tokyo, scor 7-5, 6-1, după o oră şi 24 de minute de joc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Graţie acestui succes, Ben Shelton, care ocupa locul 573 ATP la începutul anului 2022, va ocupa de luni a 14-a poziţie în ierarhia mondială.

Ben Shelton a câştigat primul titlu ATP al carierei!

Ben Shelton, unul dintre cei mai promiţători jucători din noua generaţie a tenisului mondial, a cucerit primul său titu ATP. Americanul de 21 de ani s-a impus în cadrul turneului de la Tokyo, turneu din categoria ATP 500, după o finală cu rusul Aslan Karatsev.

Finala câştigată de Shelton, semifinalist în acest an la US Open şi sfertfinalist la Australian Open, a fost prima finală în circuitul ATP.

După un prim set echilibrat, decis de un singur break, realizat de Shelton la 5-5, americanul s-a dezlănţuit în actul secund. Shelton a pierdut doar primul game, după care nu s-a mai uitat în spate şi a câltigat următoarele şase jocuri, pentru a îşi trece în palmares primul titlu ATP al carierei.

Reclamă

Aceasta a fost a doua întâlnire dintre cei doi jucători. În prima zi a lunii septembrie, în al treilea tur de la US Open, Ben Shelton s-a impus în faţa lui Karatsev în partru seturi.

Cu titlul cucerit la Tokyo, jucătorul de 21 de ani a devenit cel mai tânăr jucător care se impune în turneul din Japonia de la Lleyton Hewitt în 2001. Atunci, australianul ridica trofeul la vârsta de 20 de ani.

Reclamă 4 / 0/3

De asemenea, familia Shelton se mai poate mândri cu o performanţă. Bryan, tatăl lui Ben, a câştigat două titluri ATP, ambele la Newport, în 1991 şi 1992. Cei doi au ajuns astfel a patra pereche tată-fiu care câştigă titluri ATP, după Phil şi Taylor Dentm Ramanathan şi Ramesh Krishan şi Petr şi Sebastian Korda.

Ben Shelton vrea să încheie în forţă sezonul

După ce a ajuns în sferturile de finală de la Australian Open, la prima ieşire din Statele Unite a carierei sale, Shelton a avut parte şi de câteva coborâşuri în acest an, nereuşind să lege două victorii în circuitul ATP până la US Open, acolo unde a ajuns până în semifinale.

Acum, americanul care va ocupa de luni locul 14 în clasamentul ATP este motivat şi vrea să încheie sezonul cât mai bine, în turneele din Europa în sală.

„La începutul acestui sezon pierdeam des. Numărul de victorii nu e atât de mare (n.r. râde). Acum mă simt destul de odihnit. Abia aştept să revin în Europa şi să am un final de sezon puternic”, a declarat Ben Shelton, potrivit The Tennis Letter.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și