Închide meniul

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, finala Cincinnati 2023! Spaniolul a salvat minge de meci în semifinale

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 20 august 2023, 9:06

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, finala Cincinnati 2023! Spaniolul a salvat minge de meci în semifinale

Carlos Alcaraz - Novak Djokovic, finala Cincinnati 2023

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, după finala de la Wimbledon / Profimedia

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, finala Cincinnati 2023! În ultimul act al turneului din Ohio vom avea parte de un nou episod al rivalităţii dintre primii doi jucători din clasamentul ATP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În semifinale, Carlos Alcaraz l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz, după ce a trebuit să salveze o minge de meci în setul secund, în timp ce Novak Djokovic l-a învins pe Alexander Zverev, după două seturi echilibrate.

Carlos Alcaraz – Novak Djokovic, finala Cincinnati 2023! Spaniolul a salvat minge de meci în semifinale

Carlos Alcaraz, numărul 1 ATP, s-a calificat în finala turneului ATP Masters 1000 de la Cincinnati, după ce l-a învins pe Hubert Hurkacz (20 ATP), scor 2-6, 7-6(4), 6-3, după 2 ore şi 18 minute de joc.

Spaniolul nu a început bine semifinala de la Cincinnati, fiind condus rapid de Hurkacz cu 2-0 şi 4-1. Alcaraz a avut cinci şanse de break în primul sez, dar polonezul a reuşit de fiecare dată să iasă din încurcătură, câştigând cu 6-2 primul set.

În debutul setului secund, Alcaraz a avut alte trei mingi de break la 1-1, în cel mai lung game al partidei. Din nou, Hurkacz a găsit soluţii şi a lăsat impresia că este aproape imposibil să îşi piardă serviciul, chiar dacă s-a aflat de câteva ori sub presiune. La 5-4 pentru polonez, pe serviciul lui Alcaraz, Hurkacz a avut minge de meci, dar a trimis în out. În cele din urmă, Alcaraz a trimis setul în tie-break, acolo unde s-a impus cu 7-4.

Reclamă

În decisiv, Alcaraz a reuşit primul şi singurul break din meciul cu Hurkacz, game-ul pierdut de polonez la 2-1 pentru Alcaraz fiind şi cel care a decis soarta partidei. Numărul 1 ATP a câştigat cu 6-3 decisivul şi a ajuns în premieră în ultimul act de la Cincinnati, fiind sigur că va păstra primul loc în ierarhia ATP, indiferent de rezultatul de duminică.

Djokovic, adversarul lui Alcaraz din finala de la Cincinnati

În finala de la Cincinnati, Carlos Alcaraz îl va reîntâlni pe Novak Djokovic. Sârbul s-a impus în semifinala cu Alexander Zverev (17 ATP), scor 7-6(5), 7-5, după 2 ore şi 6 minute de joc.

Reclamă 4 / 0/3

În primul game, Djokovic a fost nevoit să salveze trei mingi de break, după care cei doi au mers cap la cap cu serviciul. La 5-4, Djokovic a avut trei şanse de set pe serviciul germanului, fără să aibă succes. În cele din urmă, Nole s-a impus la tiebreak, cu 7-5.

Setul secund a început perfect pentru Djokovic, care a făcut break-ul încă din game-ul de debut. Sârbul şi-a păstrat avantajul până la 5-4, atunci când a servit pentru calificarea în finală, dar Zverev a făcut break-ul şi a trimis setul în prelungiri. Djokovic a răspuns imediat şi a câştigat din nou pe serviciul adversarului, după care nu a mai făcut paşi greşiţi în game-ul de serviciu şi a închis setul secund la 7-5, obţinând calificarea în finală.

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic se vor întâlni pentru a patra oară, partida de la Cincinnati fiind primul duel dintre cei doi pe hard. Alcaraz conduce cu 2-1, după victoriile din semifinala de la Madrid 2022 şi finala Wimbledon 2023, în timp ce singurul succes al sârbului este din semifinala de la Roland Garros 2023.

În urmă cu mai bine de o lună, Alcaraz şi Djokovic au jucat aproape cinci ore în finala de la All England Club. Spaniolul a obţinut al doilea titlu de Grand Slam al carierei, după ce s-a impus cu 1-6, 7-6(6), 6-1, 3-6, 6-4.

Dacă Djokovic este dublu campion al turneului din Ohio, Alcaraz ajunge în premieră în ultimul act de la Cincinnati. Sârbul deţine recordul de titluri ATP Masters 1000, având 38 de astfel de titluri, în timp ce Alcaraz a câştigat patru titluri ATP Masters 1000.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet 7:37 VIDEOBogdan Lobonţ, lăsat cu mâna întinsă de Cristi Săpunaru. Moment ruşinos pentru antrenor, după Rapid – Craiova 1-2 Vezi toate știrile
Citește și