Închide meniul

Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 17 martie 2024, 8:36

Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului

Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului

Carlos Alcaraz, după victoria cu Jannik Sinner de la Indian Wells / Profimedia

Carlos Alcaraz a reuşit o revenire de senzaţie cu Jannik Sinner şi s-a calificat în finala de la Indian Wells! Numărul 2 ATP s-a impus cu 1-6, 6-3, 6-2, după 2 ore şi 3 minute de joc, la capătul unui meci care a fost întrerupt ore bune din cauza ploii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În urma acestui succes, Carlos Alcaraz a restabilit egalitatea în ceea ce priveşte meciurile directe contra lui Sinner, amândoi având câte patru victorii. De asemenea, succesul spaniolului a pus capăt unei serii excelente a campionului de la Australian Open, care a pierdut primul meci din 2024.

Carlos Alcaraz, revenire de senzaţie cu Jannik Sinner! S-a calificat în finala Indian Wells şi a încheiat seria italianului

Semifinala dintre Alcaraz şi Sinner a fost întreruptă mai bine de trei ore din cauza ploii, la 2-1 pentru Sinner în primul set, pe serviciul lui Alcaraz. În momentul în care cei doi jucători au revenit pe teren, spaniolul a fost mult mai ezitant, iar Sinner a reuşit două break-uri la rând şi s-a impus cu 6-1.

Setul al doilea, câştigat de Alcaraz cu 6-3, a fost mult mai echilibrat, singurul moment decisiv fiind la 2-1 pentru spaniol, atunci când a făcut break-ul. Alcaraz a trimis meciul în decisiv, acolo unde a reuşit alte două break-uri, iar după trei mingi de meci, a obţinut biletele pentru finală.

Reclamă

Jannik Sinner a suferit astfel prima înfrângere din noiembrie 2023, atunci când pierdea în finala Turneului Campionilor cu Novak Djokovic. De atunci, el s-a impus la Australian Open şi Rotterdam şi a câştigat şi Cupa Davis alături de Italia, ajungând la 19 victorii consecutive. De partea cealaltă, Carlos Alcaraz revine într-o finală pentru prima oară de la Cincinnati, acolo unde a fost învins la capătul unui meci epic de Novak Djokovic.

Carlos Alcaraz – Daniil Medvedev, finală cu repetiţie la Indian Wells

Câştigător anul trecut la Indian Wells, Carlos Alcaraz îşi va apăra titlul chiar în faţa lui Daniil Medvedev, jucătorul pe care l-a învins în ultimul act şi la ediţia de anul trecut. Rusul l-a învins pe Tommy Paul, scor 1-6, 7-6(3), 6-2, după 2 ore şi 25 de minute de joc. În urmă cu un an, Alcaraz s-a impus cu 6-3, 6-2.

De atunci, cei doi s-au mai întâlnit de trei ori, spaniolul ieşind învingător în semifinala de la Wimbledon şi în meciul din grupe de la Turneul Campionilor, în timp ce Medvedev a câştigat semifinala de la US Open.

Reclamă 4 / 0/3

O singură dată în istoria turneului, doi jucători au ajuns în două ediţii consecutive în ultimul act al turneului. Acest lucru se întâmpla în 2014 şi 2015, iar protagoniştii erau Novak Djokovic şi Roger Federer.

„Sunt foarte, foarte fericit să mă calific într-o altă finală. Înseamnă mult pentru mine să joc la un nivel atât de ridicat şi să pot ajunge într-o nouă finală. Şi să îl înving pe Jannik, bineînţeles. Avem o rivalitate foarte bună şi să pot să fiu eu cel care încheie seria lui de victorii este incredibil pentru mine”, a declarat Carlos Alcaraz, potrivit puntodebreak.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:18 „Sunt antrenor de mare!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României 22:23 Ce adversare poate întâlni FCSB în preliminariile UEFA Champions League! Cum arată traseul campioanei din Liga 1 22:23 Umilinţa supremă pentru Dinamo chiar în ziua în care FCSB a luat titlul! Dezastru în alb și roșu pentru „câini” Vezi toate știrile
Citește și