Închide meniul

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic luptă pentru locul 1 ATP la Cincinnati: „Mă motivează foarte mult să știu că mi-l poate lua”

Alex Masgras Publicat: 14 august 2023, 17:49

Reclamă
Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic luptă pentru locul 1 ATP la Cincinnati: „Mă motivează foarte mult să știu că mi-l poate lua

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic luptă pentru locul 1 ATP la Cincinnati

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic, înaintea finalei de la Wimbledon 2023 / Profimedia

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic luptă pentru locul 1 ATP la Cincinnati. Numărul 1 ATP îşi îndreaptă atenţia către turneul din Ohio, după ce a fost eliminat de la Toronto încă din faza sferturilor de finală.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La Cincinnati va participa şi Novak Djokovic, cel care revine după aproape doi ani în Statele Unite ale Americii. Sârbul nu a putut concura în această ţară în ultimii doi ani, din cauza faptului că nu este vaccinat împotriva Covid-19.

Carlos Alcaraz şi Novak Djokovic luptă pentru locul 1 ATP la Cincinnati: „Mă motivează foarte mult să știu că mi-l poate lua”

Înaintea turneului de la Cincinnati, Carlos Alcaraz a dezvăluit că este foarte important să îşi stabilească foarte clar obiectivele în funcţie de fiecare turneu şi de diferitele momente din sezon.

Dublul câştigător de Grand Slam se gândeşte în acest moment numai la lupta pentru primul loc în clasamentul ATP cu Novak Djokovic. În acest moment, diferenţa în clasament dintre cei doi este de 600 de puncte.

„Este important să ne stabilim obiectivele în fiecare turneu și în diferitele faze ale sezonului. În acest moment, obiectivul meu este să rămân pe locul 1. Mă motivează foarte mult să știu că Djokovic mi-l poate lua și că trebuie să joc bine pentru a evita acest lucru.

Reclamă

Recuperarea numărului 1 este ceva ce m-a făcut să joc mai bine ori de câte ori m-am aflat în această situație. Trebuie să mă bucur de această bătălie împotriva unuia dintre cei mai buni din istorie, cum este Djokovic. Simt că sunt principalul său adversar în acest moment”, a declarat Carlos Alcaraz, potrivit puntodebreak.com.

Campionul sârb poate recupera rapid această diferenţă, mai ales că are un avantaj. El nu a jucat în urmă cu un an la Cincinnati, în timp ce Alcaraz trebuie să apere cele 180 de puncte obţinute în 2022, atunci când a ajuns până în sferturile de finală. Miza este una ridicată mai ales că cel care va pleca din postura de lider mondial de la Cincinnati va fi numărul 1 în lume şi la startul turneului de la US Open.

Alcaraz şi Djokovic luptă şi pentru locul 1 ATP la Cincinnati

Novak Djokovic poate reveni pe primul loc în clasamentul ATP la finalul turneului de la Cincinnati dacă:

Reclamă 4 / 0/3
  • va câştiga turneul şi Carlos Alcaraz nu va ajunge în finală;
  • va ajunge în finală şi Carlos Alcaraz nu va ajunge în semifinale.

În ceea ce îl priveşte pe Carlos Alcaraz, spaniolul îşi poate păstra prima poziţie la finalul turneului din Ohio dacă:

  • va câştiga titlul sau va ajunge în finală;
  • va fi eliminat în sferturi sau în semifinale, iar Novak Djokovic nu va câştiga turneul;
  • va fi elminat înainte de sferturi, iar Djokovic nu va ajunge în finală.

Cei doi jucători vor începe turneul din Ohio direct din turul 2. Carlos Alcaraz, cap de serie numărul 1 la Cincinnati, va juca împotriva câştigătorului dintre John Isner (106 ATP) şi Jordan Thompson (55 ATP). De partea cealaltă, Novak Djokovic, al doilea favorit al turneului, va juca împotriva câştigătorului dintre Alejandro Davidovich Fokina (23 ATP) şi Tomas Martin Etcheverry (31 ATP).

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano Vezi toate știrile
Citește și