Închide meniul

Finală incredibilă la Indian Wells. Cei doi nu câștigaseră niciun meci în California până la ediția 2021

Reclamă

Gabriel Zamfirescu Publicat: 17 octombrie 2021, 9:22

Finală incredibilă la Indian Wells. Cei doi nu câștigaseră niciun meci în California până la ediția 2021

Finală incredibilă la Indian Wells

Profimediaimages

Norrie, 26 de ani, l-a învins, sâmbătă, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe bulgarul Grigor Dimitrov, locul 28 ATP şi cap de serie numărul 23, după un meci de o oră şi 27 de minute.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Britanicul se află în cea mai bună perioadă a carierei, după ce a reuşit, în 2021, primul său trofeu, la Los Cabos, şi a mai jucat cinci finale, la San Diego, Queens’s, Lyon şi Estoril. Prima lui finală a carierei a fost în 2019, la Auckland.

Finală incredibilă la Indian Wells, Cameron Norrie – Nikoloz Basilaşvili

La rândul său, Basilaşvili, 29 de ani, a trecut, în penultimul act, cu 7-6 (5), 6-3, de americanul Taylor Fritz, într-o oră şi 41 de minute de joc.

Şi tenismenul georgian traversează o perioadă foarte bună a carierei, cu două trofee câştigate în acest an (cinci în total, trei de 500 de puncte), la Munchen şi Doha. El a mai jucat două finale, ambele pierdute în 2016 şi 2017.

Pentru fiecare dintre cei doi jucători, o victorie în finala de la Indian Wells va reprezenta cea mai bună performanţă din carieră, cu un premiu de 1.209.730 de dolari şi cu 1.000 de puncte ATP. Finalistul va rămâne cu 640.000 de dolari şi cu 600 de puncte ATP.

Reclamă

În clasamentul ATP, Norrie este acum pe locul 17 şi un posibil succes, duminică, îl va propulsa pe locul 16.
Basilaşvili a urcat până pe locul 27 ATP şi poate ajunge pe locul 18 mondial.

De notat că la turneul de la Indian Wells au participat nume importante ale tenisului mondial, precum Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev sau Berrettini.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Cameron Norrie – Nikoloz Basilaşvili, finala de la Indian Wells 2021
  • Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas sau Alexander Zverev, numele mari eliminate pe parcurs

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” 14:47 Daniel Niculae are o nouă funcție importantă la Rapid! Victor Angelescu a făcut anunțul oficial 14:44 „Jucătorii sunt înfometaţi!” Ce a observat Elias Charalambous la antrenamentul FCSB-ului, înaintea derby-ului cu Rapid 14:23 Răzvan Burleanu i-a fixat termenul limită lui Edi Iordănescu: „Acesta este obiectivul nostru” Vezi toate știrile
Citește și