Închide meniul

Jannik Sinner a fost prins dopat! Numărul 1 ATP a scăpat de suspendare, dar a fost sancţionat de ITIA

Alex Masgras Publicat: 20 august 2024, 18:00

Reclamă
Jannik Sinner a fost prins dopat! Numărul 1 ATP a scăpat de suspendare, dar a fost sancţionat de ITIA

Jannik Sinner a fost prins dopat! Numărul 1 ATP a scăpat de suspendare, dar a fost sancţionat de ITIA

Jannik Sinner, în timpul unui meci / Profimedia

Jannik Sinner a fost prins dopat. Numărul 1 ATP, proaspăt campion al turneului ATP Masters 1000 de la Cincinnati, după victoria din finala cu Frances Tiafoe, a dezvăluit că a fost testat pozitiv în luna martie, la Indian Wells.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Italianul a fost depistat cu o cantitiate foarte mică de clostebol, substanţă interzisă. Cu toate acestea, el nu a fost suspendat şi a putut juca în continuare.

Jannik Sinner a fost prins dopat! Numărul 1 ATP a scăpat de suspendare, dar a fost sancţionat de ITIA

În luna martie, Sinner a ajuns până în semifinalele de la Indian Wells. În urma unui control antidoping, agenţii au detectat în urina sa o cantitate infimă de clostebol.

Anchetat de ITIA, Jannik Sinner a putut juca în tot acest timp. În cele din urmă, campionul din acest an de la Australian Open a dovedit că nu s-a dopat cu bună ştiinţă.

Fizioterapeutul lui Jannik Sinner a folosit un produs pentru a trata o rană la deget. Sinner nu a ştiut nimic despre acest lucru, iar nici fizioterapeutul său nu ştia că produsul respectiv conţine clostebol. Numărul 1 mondial a fost contaminat după ce a fost tratat de fizioterapeurul său fără mănuşi.

Reclamă
Reclamă

Chiar dacă a demonstrat că nu a existat intenţie şi a scăpat de suspendare, după ce a avut câştig de cauză după ce a depus o contestaţie, Jannik Sinner va pierde cele 400 de puncte ATP pe care le-a câştigat la Indian Wells, dar şi premiul de aproximativ 300.000 de dolari.

Sinner a picat două teste antidoping în această perioadă. Primul a fost pe 10 martie, la Indian Wells, în timp ce al doilea test l-a picat o săptămână mai târziu, înaintea turneului de la Miami, acolo unde italianul s-a impus.

„O să las acest episod nefericit şi care a reprezentat o adevărată provocare în urmă. Voi continua să fac tot posibilul să mă asigur că respect regulile antidoping ale ITIA”, a spus italianul, prin intermediul unui comunicat.

Reclamă

Jannik Sinner a câștigat turneul de la Cincinnati!

Jannik Sinner a câștigat turneul Masters de la Cincinnati. Italianul, numărul 1 mondial, a câştigat, luni seară, finala cu americanul Frances Tiafoe, locul 20 ATP.

Sinner (23 de ani) s-a impus în faţa lui Tiafoe, scor 7-6 (4), 6-2, după o oră şi 37 de minute.

El deţine acum cinci trofee ATP Tour în acest sezon, după triumfurile de la Melbourne, Rotterdam, Miami şi Halle, şi este singurul jucător care a câştigat două titluri ATP Masters 1000 în 2024 (Miami şi Cincinnati), notează news.ro.

Numărul 1 a devenit cel mai tânăr campion de la Cincinnati de la Andy Murray care a câştigat la 21 de ani, în 2008.

Reclamă

Este Marius Şumudică cea mai bună variantă pentru Rapid, dacă Neil Lennon va fi demis?

Loading ... Loading ...
Citește și:
20:56

„M-am întors acasă!” Prima reacţie a lui Marius Şumudică, după ce a semnat cu Rapid. Ce a spus despre fanii din Giuleşti

20:40

OFICIAL | Neil Lennon a fost dat afară de Rapid! Anunţul oficial al giuleştenilor

20:18

Video„Ştim cu toţii cât de nebun e” Bănel Nicoliţă a lăudat revenirea lui Marius Şumudică la Rapid! Cum vede lupta la titlu în Liga 1

19:48

Câţi bani va încasa Marius Şumudică la Rapid! Dan Şucu a acceptat să îi plătească bonusuri uriaşe. Toate detaliile din contract

19:41

EXCLUSIV„Îl cunosc de mic” Rică Răducanu, încântat de revenirea lui Marius Şumudică la Rapid! De ce crede că nu a reuşit Neil Lennon

19:23

VideoRăzvan Raţ ştie de ce are nevoie Marius Şumudică pentru a reuşi pe banca Rapidului: „Asta o să conteze foarte mult!”

1 VIDEOEstrela – Famalicao 0-3 a fost în AntenaPLAY. Rezultatele şi golurile etapei din Liga Portugal 2 FotoAna Maria Bărbosu a dat cărţile pe faţă despre relaţia cu Sabrina Voinea, după ce a primit bronzul la JO: „Am simţit-o distantă” 3 Real Madrid, debut cu stângul în noul sezon! Kylian Mbappe a bifat primul meci în La Liga! Chelsea – Manchester City 0-2 4 VIDEO & FOTOMihaela Cambei, primire fabuloasă în Oneşti! Oamenii au ieşit pe străzi ca să o vadă pe vicecampioana olimpică! Imagini unice 5 „E mâna lui Șucu!” Dănuț Lupu, acuze incredibile după ce galeria Rapidului l-a ironizat pe Marius Șumudică: „Cum vine asta?!” 6 Farul – Hermannstadt 3-2. „Dublă” Rivaldinho, la meciul 500 al lui Gică Hagi ca antrenor. Farul a părăsit ultimul loc în Liga 1
Citește și