Închide meniul

Jannik Sinner, prima reacție după ce WADA a cerut suspendarea drastică a liderului ATP: „Sunt foarte surprins!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 septembrie 2024, 15:36

Reclamă
Jannik Sinner, prima reacție după ce WADA a cerut suspendarea drastică a liderului ATP: „Sunt foarte surprins!

Jannik Sinner, prima reacție după ce WADA a cerut suspendarea drastică a liderului ATP

Jannik Sinner, la o conferință de presă / Profimediaimages

Jannik Sinner a avut prima reacție după ce WADA a cerut la TAS suspendarea drastică a liderul ATP. Italianul în vârstă de 23 de ani s-a declarat contrariat de decizia luată de Agenția Mondială Antidoping.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

WADA își dorește ca Sinner să fie suspendat „de la un an la doi ani” în scandalul de dopaj care a făcut înconjurul lumii. Campionul de la Australian Open și US Open a avut un mesaj vehement.

Jannik Sinner, prima reacție după ce WADA a cerut ca liderul ATP

Jannik Sinner s-a declarat „dezamăgit şi surprins” de apelul depus la TAS de Agenţia Mondială Antidoping (WADA/AMA), în cazul de dopaj care îl vizează pe actualul lider al clasamentului ATP, anunță agerpres.ro.

Nu putem controla totul, nu-i aşa? Sunt, desigur, foarte dezamăgit şi, de asemenea, surprins de acest apel, să fiu sincer, pentru că am avut trei audieri. Toate cele trei audieri au fost foarte pozitive pentru mine. Vorbim mereu despre acelaşi lucru.

Poate că vor doar să se asigure că totul este în poziţia corectă. Da, sunt doar foarte surprins că au făcut apel„, a spus Sinner după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP de la Beijing, în urma victoriei cu 3-6, 6-2, 6-3 în faţa rusului Roman Safiullin.

Reclamă
Reclamă

WADA a anunţat sâmbătă că a făcut apel la TAS împotriva deciziei Agenţiei internaţionale pentru integritatea tenisului (ITIA) de a nu-l suspenda pe italian după ce acesta a fost testat pozitiv la substanţa interzisă clostebol, de două ori în cursul lunii martie.

WADA cere până la doi ani de suspendare pentru Jannik Sinner

WADA a precizat că doreşte ca Sinner să fie suspendat „de la un an la doi ani” în acest caz, fără să-i fie anulate însă rezultatele obţinute după acele controale pozitive, inclusiv succesul său de la US Open 2024.

După controalele pozitive din luna martie, un tribunal independent a acceptat explicaţia lui Sinner conform căreia contaminarea cu clostebol, un agent anabolizant, a avut loc atunci când un membru al echipei sale a aplicat un spray fără prescripţie medicală pentru a trata o leziune uşoară la începutul acestui an.

Reclamă

Jannik Sinner a fost depistat pozitiv în două rânduri, la opt zile distanţă: la 10 martie, în timpul turneului de la Indian Wells, şi la 18 martie, în afara competiţiei, chiar înaintea turneului de la Miami. În urina sa au fost găsite cantităţi infime de closterbol (un agent anabolizant).

Italianul a pierdut punctele (400) din semifinala sa din California şi premiul în bani (325 000 de dolari). Prin urmare, WADA nu cere anularea rezultatelor sale de la depistarea sa pozitivă, inclusiv titlurile de la Miami, Cincinnati şi US Open.

Reclamă

Reuşeşte FCSB să o învingă şi pe PAOK în Europa League?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:23

Când este aşteptat să revină pe teren Olimpiu Moruţan! Veşti uriaşe despre internaţionalul român

17:11

Pep Guardiola, prima reacție după Newcastle – Manchester City 1-1: „Am luat decizii proaste!”

16:59

Carlo Ancelotti a dat cărțile pe față înainte de derby-ul Atletico – Real Madrid! Ce a spus despre absența lui Kylian Mbappe

16:22

Gică Hagi, mesaj despre Constantin Budescu înainte de Gloria Buzău – Farul: „Din aceeaşi categorie!” Ce a spus şi despre Alibec

15:21

Fabian Caballero, fostul jucător al lui Arsenal, a murit la 46 de ani!

14:39

Elias Charalambous anunță schimbări înainte de Sepsi – FCSB! Unde îl vede pe Vlad Chiricheș: „Poate juca acolo dacă e nevoie”

1 FotoDavid Popovici a refuzat un cadou de o valoare uriaşă, în România! „Îl scot la licitaţie” 2 FotoAdelina Chivu, dezvăluiri tulburătoare despre cea mai cumplită accidentare a lui Cristi Chivu: „Era într-o euforie că n-a murit” 3 VIDEOAdina Diaconu, victorie clară cu Balazova la China Smash 2024! Competiţia este exclusiv în AntenaPLAY 4 „Un moment greu!” Vlad Chiricheş, dezvăluiri despre suferinţa prin care a trecut la FCSB. Cât l-au afectat criticile lui Becali 5 „Îi măresc contractul şi îi iau un apartament!” Ce jucător va răsplăti Gigi Becali, după FCSB – RFS 4-1 6 VIDEOAl Ahly – Zamalek 1-1 (3-4 d.l.d). Zamalek a câştigat Supercupa CAF după un meci nebun. Dramatism total în AntenaPLAY
Citește și