Închide meniul

Novak Djokovic a comparat noua generaţie cu Federer, Nadal şi Murray: „Acum e diferit, dar nu mă plâng”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 12 septembrie 2023, 11:29

Novak Djokovic a comparat noua generaţie cu Federer, Nadal şi Murray: „Acum e diferit, dar nu mă plâng

Novak Djokovic a comparat noua generaţie cu Federer, Nadal şi Murray

Andy Murray, Novak Djokovic, Roger Federer şi Rafael Nadal, la Laver Cup 2022 / Profimedia

Novak Djokovic a comparat noua generaţie cu Federer, Nadal şi Murray. Campion al ediţiei din 2023 de la US Open, sârbul a cucerit al 24-lea titlu de Grand Slam al carierei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După acest succes, „Nole” a egalat-o pe Margaret Court, cea care deţinea recordul de titluri majore în tenis.

Novak Djokovic a comparat noua generaţie cu Federer, Nadal şi Murray: „Acum e diferit, dar nu mă plâng”

La conferinţa de presă de după finala de la Flushing Meadows cu Daniil Medvedev, Novak Djokovic a fost întrebat care este diferenţa dintre perioada în care se lupta pentru titlurile de Grand Slam cu jucători precum Roger Federer, Rafael Nadal sau Andy Murray şi ce se întâmplă în prezent, cu actuala generaţie de jucători:

„E diferit pentru că rivalităţile pe care le-am avut cu aceşti băieţi au fost puternice şi solide. Era o probabilitate foarte mare să joc cu Roger, Rafa sau Andy în finalele de Grand Slam în toţi acei ani în care ne-am tot întâlnit la cel mai înalt nivel. Acum e diferit, dar nu mă plâng.

Am jucat trei meciuri epice cu Alcaraz în acest an şi cred că de aceea se discută despre o nouă rivalitate. Am spus tot ce trebuia să spun despre Carlos într-o notă pozitivă şi chiar cred lucrurile acelea. Cred că este grozav pentru sportul nostru că avem încă o rivalitate bună.

Reclamă

Ştiu că el are o rivalitate grozavă cu Sinner. E şi Rune. Bineînţeles, mai este şi generaţia Zverev, Tsitsipas, Medvedev. Aceşti băieţi sunt în Top 5-Top 10 în lume. Tenisul încă este într-un loc bun”, a spus Novak Djokovic, potrivit The Tennis Letter.

Novak Djokovic, moment de sinceritate după finala US Open 2023: „Dacă nu eram din Serbia…”

După succesul din ultimul act de la New York, fanii tenisului au continuat dezbaterea legată de cel mai mare jucător din toate timpurile. Djokovic are acum şi statistica de partea sa, realizările sârbului fiind incontestabile.

Titlul cu numărul 24 a schimbat însă întrebarea, iar mulţi se întreabă dacă sârbul este cel mai mare sportiv din toate timpurile. La conferinţa de presă de după finală, în timp ce discuta cu jurnaliştii din Serbia, Djokovic a primit această întrebare.

Reclamă 4 / 0/3

Sârbul consideră că ar fi fost tratat altfel, mai ales de ţările din vest, dacă nu ar fi venit dintr-o ţară precum Serbia, din Europa de Est:

„O să vă las pe voi şi pe ceilalţi să decideţi dacă merit să fac parte din această dezbatere. Un lucru e sigur: dacă nu eram din Serbia, aş fi fost ridicat în slăvi de mulţi ani la nivel sportiv, mai ales în vest. Dar asta face parte din călătoria mea. Sunt recunoscător şi mândru că vin din Serbia. Din acest motiv, toate reuşitele mele sunt mult mai dulci”, a declarat Novak Djokovic, potrivit tennismajors.com.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și