Închide meniul

Novak Djokovic, în centrul unui scandal diplomatic de proporţii. Autorităţile din Australia, răspuns vehement după acuzaţiile primite din Serbia: „Nu este captiv, poate pleca oricând îşi doreşte!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 7 ianuarie 2022, 9:00

Novak Djokovic, în centrul unui scandal diplomatic de proporţii. Autorităţile din Australia, răspuns vehement după acuzaţiile primite din Serbia: „Nu este captiv, poate pleca oricând îşi doreşte!

Novak Djokovic, în mijlocul unui scandal de proporţii

Profimediaimages

  • Novak Djokovic are viza anulată
  • Sârbul riscă să nu poată participa la Australian Open 2022

„Nole” a contestat, în instanţă, decizia de a fi expulzat. Până să afle răspunsul judecătorilor, a fost transferat într-un hotel de carantină. Decizia l-a înfuriat pe ministrul de externe al Serbiei, car a protestat şi a spus că Djokovic este supus unui „tratament indecent”. Replica australienilor nu s-a lăsat mult aşteptată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Australienii se apără după ce i-au anulat viza lui Novak Djokovic

Ministrul de Interne din Australia a ţinut să precizeze că Djokovic este liber şi poate oricând să se întoarcă în Serbia.

Domnul Djokovic nu este ţinut captiv în Australia, este liber să plece în orice moment în care doreşte să facă acest lucru, iar Forţa de Frontieră va facilita acest lucru, fără doar şi poate”, a declarat Karen Andrews, pentru postul naţional de televiziune ABC, anunţă marca.com.

Reclamă

Novak Djokovic a făcut apel și va fi judecat luni. Sârbul nu s-a vaccinat împotriva Covid-19. Pentru ca jucătorii să poată participa la Australian Open, este obligatoriu ca aceștia să fie imunizați.

Citește și:

Detalii incredibile despre calvarul lui Novak Djokovic

Căpitanul echipei de Cupa Davis a Serbiei, Viktor Troicki, a declarat că Novak Djokovic a fost trimis la un hotel în care condiţiile sunt „mizerabile”, fiind nevoit să stea alături de refugiaţi sau migranţi.

Reclamă

Este un coşmar pentru sport. Niciodată un sportiv, nu doar un tenismen, ci unul dintre cei mai mari campioni ai lumii, nu a fost niciodată tratat în acest fel, torturat în aşa fel. E un scandal uriaş, care nu are nicio legătură cu tenisul sau sportul, e doar politic.

Guvernul federal australian a decis să-şi arate puterea şi să dea un exemplu. Lui Novak i s-a dat o scutire să meargă acolo, totul era clar, şi că nu mai e valabil acum, e o glumă. (…) Tot ce ştiu este că se află în condiţii mizerabile într-un hotel cu refugiaţi sau migranţi. Nu aşa ar trebui să tratezi un campion de calibrul său, câştigător de nouă ori la Australian Open”, a declarat Troicki, conform lefigaro.fr.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 10:01 Danielle Collins – Elena Rybakina e finala de la Miami 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare Vezi toate știrile
Pe același subiect
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: "Te iubesc"
ATP • 27 mart., 11:25
Novak Djokovic s-a despărţit de Goran Ivanisevic! Anunţul emoţionant al sârbului: „Te iubesc”
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells
ATP • 23 mart., 21:52
Primul turneu la care va participa Novak Djokovic, după înfrângerea-şoc de la Indian Wells! Posibil duel „de foc” cu Rafael Nadal
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells
ATP • 12 mart., 9:34
Novak Djokovic a fost eliminat incredibil de la Indian Wells! Liderul ATP, învins de un italian de 20 de ani. Eşec fără precedent
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
ATP • 10 mart., 13:12
Novak Djokovic a stabilit o nouă bornă incredibilă, după victoria de la Indian Wells! Sârbul vine după recordul lui Rafael Nadal
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo
Tenis • 9 mart., 13:55
Novak Djokovic a dat gol într-un amical și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo. S-a bucurat în stilul superstarului de la Al-Nassr