Închide meniul
NEWS ALERT

Novak Djokovic poate participa la Roland Garros doar dacă se vaccinează! Roxana Mărăcineanu a făcut anunțul: „Certificatul va deveni obligatoriu!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 17 ianuarie 2022, 13:13

Novak Djokovic poate participa la Roland Garros doar dacă se vaccinează! Roxana Mărăcineanu a făcut anunțul: „Certificatul va deveni obligatoriu!

Novak Djokovic va putea juca la Roland Garros

Profimediaimages

Certificatul de vaccinare a fost adoptat. De îndată ce legea va fi promulgată, certificatul va deveni obligatoriu la intrarea în clădirile publice supuse deja permisului sanitar (stadion, teatru sau sală) pentru toţi spectatorii, practicanţii, profesioniştii francezi sau străini„, a scris Mărăcineanu, pe Twitter.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Novak Djokovic, nevoit să se vaccineze pentru a partipa la Roland Garros

Cu toate acestea, Gilles Moretton, preşedintele Federaţiei Franceze de Tenis, a declarat, duminică, că se lucrează la un set de reguli pentru sportivii străini nevaccinaţi, pe baza unei intenţii anterioare a Ministerului Sporturilor, care însă nu mai este de actualitate

Echipele noastre lucrează în colaborare cu autorităţile publice, care vor preciza în timp util regulile referitoare la primirea sportivilor străini nevaccinaţi pentru turneul nostru„, a spus el.

Protocoalele de sănătate impuse în timpul evenimentelor sportive majore din Franţa, în special bulele sanitare, ar permite „cuiva precum Novak Djokovic să poată intra pe teritoriul Franţei” şi să participe la Roland-Garros, spunea, la 6 ianuarie, ministrul Sporturilor, Roxana Mărăcineanu, la France Info.

Însă situaţia s-a schimbat după ce a fost adoptat ceritifcatul de vaccinare, iar Roxana Mărăcineanu a dat asigurări că nu vor fi create bule speciale pentru sportivii nevaccinaţi, aşa cum se intenţiona.

Reclamă

„Nu se pune problema ca pentru sportivi, artişti, personalităţi, să existe derogări de la regulă”, a declarat şi Christophe Castaner, preşedintele grupului LREM din Adunarea Naţională, camera inferioară a parlamentului francez, precizează news.ro.

El a adăugat că Novak Djokovic nu va juca dacă nu respectă o regulă care se va aplica spectatorilor sau copiilor de mingi. Astfel, Novak Djokovic riscă să piardă al doilea grand slam din cauza refuzului său de a se vaccina. În tenisul masculin, 97 dintre primii 100 de jucători sunt vaccinaţi, în timp ce la feminin proporţia de vaccinare este de 85 la sută.

Novak Djokovic a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai, după ce apelul său la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia a fost respins de un tribunal din Melbourne. Turneul de la Roland Garros va avea loc între 22 mai şi 5 iunie.

Reclamă 4 / 0/3

Familia lui Novak Djokovic, reacţie dură după ce liderul ATP a fost expulzat din Australia

Familia lui Novak Djokovic a transmis un nou mesaj prin care îşi arată susţinerea pentru jucătorul sârb, care a fost expulzat din Australia. Djokovic nu va putea participa la Australian Open pentru că nu s-a vaccinat şi nu a putut să aducă un motiv solid pentru a nu se vaccina.

Suntem foarte dezamăgiţi de decizia Tribunalului Federal. (..) În ciuda comportamentului scandalos faţă de Novak, noi am crezut că sportul va câştiga. Am crezut că faptul dovedit de tribunal va fi respectat – că Novak are o viză validă, că se va face dreptate şi că niciun interes public nu va reprezenta o scuză pentru decizia care s-a luat. Acestea sunt vremuri dificile, în special pentru Novak, dar ceea ce trebuie să facem acum, ca familie, este să îl susţinem mai mult ca niciodată.

Vom fi alături pentru a împărţi loviturile primite de el, pentru a-l ajuta să-şi recapete energia, încrederea în sport, în fair play, care a lipsit complet. Suntem mândri de el şi de puterea pe care a arătat-o şi lupta pe care a dus-o cu demnitate. Credem că va trece peste această situaţie mai puternic şi că timpul va arăta ce el a confirmat până acum şi că el este un mare campion şi om”, este mesajul familiei sârbului, potrivit presei internaţionale.

Apelul lui Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei a fost respins, duminică dimineaţă, de către tribunalul federal din Melbourne. Djokovic a părăsit Australia, duminică, la bordul unui avion al companiei Emirates cu destinaţia Dubai. La aeroportul din Melbourne, înainte de decolare, el s-a aflat sub escorta poliţiei federale australiene.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” 15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” Vezi toate știrile
Citește și