Închide meniul

Rafael Nadal a ajuns în Spania după succesul uriaș de la Australian Open. Mesaj pentru Djokovic și Federer: „21 de Grand Slam-uri nu sunt suficiente pentru a fi cel mai bun”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 2 februarie 2022, 19:05

Rafael Nadal a ajuns în Spania după succesul uriaș de la Australian Open. Mesaj pentru Djokovic și Federer: „21 de Grand Slam-uri nu sunt suficiente pentru a fi cel mai bun

Rafael Nadal a susținut o conferință de presă în Spania

Profimediaimages

Nadal s-a întors acasă cu trofeul și a surprins. A ținut să asigure că va evita să sărbătorească alături de fani. Din cauza riscului infectării cu Covid-19, noul campion de la Australian Open se va bucura numai alături de familie și prieteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rafael Nadal a ajuns în Spania după ce a câștigat Australian Open 2022

Ne aflăm într-o situație pandemică complicată, astfel că trebuie să sărbătorim mai puțin. Bineînțeles că mă duc să-mi văd familia și prietenii„, a declarat Rafael Nadal, potrivit marca.com.

Nadal a atins o bornă uriașă. I-a depășit pe cei doi mari rivali ai săi, Novak Djokovic și Roger Federar, la Grand Slam-uri adjudecate. Nu se mulțumește cu cele 21 și anunță că mai are nevoie și de alte succesuri pentru a rămâne pe primul loc.

Vreau să joc tenis, discursul meu nu se schimbă. Dacă vreau să fiu, dintre cei trei, jucătorul cu cele mai multe titluri de Grand Slam? Da, mi-ar plăcea! Dar nu sunt obsedat de ideea că aș putea să nu fiu. Nu cred că 21 sunt suficiente pentru a fi cel mai bun și o să mă lupt pentru asta. Sper să mai am șanse, dacă corpul îmi va permite.

Anul trecut, la Roland Garros, aveam aproape 21. Fie că sunt cel mai bun sau nu, nu cred că viața mea va fi afectată de acest aspect. Nu mă voi antrena gândindu-mă să câștig mai mult decât celălalt„, a ținut să anunțe Rafa Nadal.

Reclamă
Citește și:

Rafael Nadal: „Sigur voi merge la Indian Wells”

Nadal a vorbit și despre următoarele turnee în care va participa. A dezvăluit că își dorește să joace în cât mai multe competiții. Este pe locul 5 în clasamentul ATP și poate spera la prezența pe podium. S-a apropiat de Stefanos Tsitsipas și Alexander Zverev.

Trebuie să analizez situația în care sunt. Sunt sigur voi merge la Indian Wells, iar cu Acapulco timpul este mai scurt. Trebuie să iau decizii în funcție de ceea ce îmi permite corpul meu. Am reușit să concurez împotriva celor mai buni jucători, m-am simțit bine.

Dacă voi juca mai puțin, încetez să fiu jucător de tenis… nu pot juca mai puțin. Am jucat șase sau opt turnee pe an. Mi-aș dori să fiu mai fiu atât de selectiv. Iau decizii în funcție de sănătatea mea, mai ales că am avut accidentări complicate la genunchi. Nu mă puteam mișca din cauza problemelor de la picior. Am jucat mai puțin și mi-a fost rău după ultimul Roland Garros. Mă simt norocos că m-am menținut la un nivel înalt, în ciuda tuturor problemelor pe care le-am avut„, a mai spus ibericul.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:47 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-0. Moldovenii au deschis scorul după două gafe uriaşe în apărarea „câinilor”! Moura şi-a dat autogol! 19:39 O sportivă legendară a României va purta flacăra olimpică la sosirea acesteia în Franţa! E medaliată cu aur la Jocurile Olimpice 19:10 Jucătorul dorit de Gigi Becali de la Farul, reacţie clară despre un transfer la FCSB: „Ar fi bine pentru mine!” 18:50 FC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Ilfovenii au scăpat neînvinşi în 10 oameni! Oltenii lui Mititelu rămân pe loc retrogradabil 18:50 Marian Iancu i-a transmis lui Dan Şucu ce decizii radicale ar trebui să ia la Rapid! Cine ar fi antrenor şi cine ar fi preşedinte 18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” Vezi toate știrile
Citește și