Închide meniul

Rafael Nadal l-a fascinat pe Ion Țiriac încă de la 14 ani. Miliardarul român a surprins: „Mi-e frică că o să moară pe teren!”

Publicat: 10 octombrie 2024, 14:27

Reclamă
Rafael Nadal l-a fascinat pe Ion Țiriac încă de la 14 ani. Miliardarul român a surprins: „Mi-e frică că o să moară pe teren!

Rafael Nadal l-a fascinat pe Ion Țiriac încă de la 14 ani

Rafael Nadal și Ion Țiriac / Profimediaimages

Rafael Nadal l-a fascinat pe Ion Țiriac încă de când avea 14 ani. Dezvăluirea a fost făcută de fostul jucător de tenis din România, care i-a urmărit în detaliu cariera celui care avea să câștige 22 de titluri de Grand Slam.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ion Țiriac l-a văzut pentru prima dată pe Nadal în capitala Spaniei, la turneul pe care l-a patronat. I-a oferit un wild card lui „Rafa”, cel care avea să câștige în premieră Madrid Open în 2005. A mai triumfat apoi de patru ori și a devenit cel mai titrat jucător din istoria competiției.

Rafael Nadal l-a fascinat pe Ion Țiriac încă de la 14 ani

Ion Țiriac ajunsese chiar să se teamă pentru viața celui care a scris istorie în tenis. Nadal tocmai și-a anunțat retragerea din activitate, la 38 de ani.

Când l-am văzut pe Nadal la 14 ani, a trebuit să îi dau wild card la Madrid. Al doilea an, deja era mai sus, iar al treilea an, a câștigat turneul. Aproape m-au strangulat ăia, dar le-am spus: ‘când începe băiatul ăsta să învețe tenisul, va câștiga Madridul, Roland Garros-ul.’

Nu numai că a învățat, dar că unul care cheltuiește de trei ori mai multă energie pe oră decât Federer este acolo… mie mi-e foarte frică că o să moară pe teren” a declarat Ion Țiriac, în 2022, la gsp.ro.

Reclamă
Reclamă

Ion Țiriac nici nu a stat pe gânduri când a fost pus să aleagă între Rafael Nadal, Novak Djokovic și Roger Federer. Miliardarul român și-a ales imediat favoritul.

Trebuie să recunosc, am fost întotdeauna fan Nadal. Nadal, Nadal şi din nou Nadal, el, el şi din nou el.

Un exemplu pe teren și în afara lui, un sportiv de o modestie incredibilă, cu picioarele pe pământ orice s-ar întâmpla. Nu e nimic altceva de spus, Nadal este favoritul meu dintre toți” a spus Ion Țiriac pentru We Love Tennis France.

Reclamă

În acest an, Rafael Nadal a participat pentru ultima dată în Mastersul de la Madrid. S-a oprit în optimile de finală și nu a ratat ocazia de a-i mulțumi lui Ion Țiriac.

Vreau să-i mulțumesc lui Feli (n.r Feliciano Lopez), lui Ion Țiriac și tuturor celor au făcut posibilă desfășurarea acestui turneu. E un mediu plăcut, de care și următoarele generații se vor bucura, cu siguranță”, a declarat Rafael Nadal după înfrângerea cu Jiri Lehecka.

Rafael Nadal, 22 de titluri de Grand Slam şi aproape 135 de milioane de dolari din tenis

Rafael Nadal a cucerit 22 de titluri de Grand Slam, ocupând locul 2 în acest clasament, după sârbul Novak Djokovic, care are 24. Marele campion spaniol a adunat aproape 135 de milioane de dolari numai din premii, fiind pe locul 2 şi în acest clasament, tot după Novak Djokovic, care a adunat aproape 185 de milioane de dolari din premii.

14 din cele 22 de titluri de Grand Slam cucerite de Nadal au fost obţinute la Roland Garros. Nadal a fost declarat, incontestabil, „Regele zgurii”. Ultimele două titluri de Grand Slam le-a cucerit în 2022, la Australian Open şi, ulterior, la Roland Garros.

La Australian Open, Nadal l-a învins în finală pe Daniil Medvedev, de la 2-0 la seturi pentru rus. Novak Djokovic nu a putut participa la acel turneu de Grand Slam pentru că nu se vaccinase contra Covid 19.

În finala de la Roland Garros 2022, Nadal l-a învins fără drept de apel pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-3, 6-3, 6-0. A fost ultimul mare triumf pentru campionul spaniol.

Nadal a câştigat primul turneu de Grand Slam la 19 ani, desigur, la Roland Garros. El are în palmares şi medalia de aur, atât la simplu, cât şi la dublu, la Jocurile Olimpice. A câştigat în 2008 la simplu şi în 2016, la Rio, alături de Marc Lopez, într-o finală contra românilor Horia Tecău şi Florin Mergea.

Nadal a cucerit şi de 4 ori Cupa Davis. Va încerca să o câştige şi pe a 5-a, alături de Carlos Alcaraz, la ultima competiţie din cariera lui. Nadal şi Alcaraz au jucat împreună la dublu şi la turneul olimpic din acest an, dar au fost eliminaţi în sferturi de perechea americană Austin Krajicek și Rajeev Ram. Americanii i-au învins pe Nadal şi Alcaraz cu 6-4, 6-2.

Reclamă

Ce rezultat va face România cu Cipru?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:04

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 10 octombrie

17:03

Ilie Năstase, mesaj superb după ce Rafael Nadal și-a anunțat retragerea din tenis: „Cel mai mare din toate timpurile!”

16:40

Adrian Mutu, şocat de decizia lui Mircea Lucescu de la naţională: „N-are nicio logică! E o surpriză!”

16:39

Italia – Belgia și Anglia – Grecia LIVE SCORE (21:45). Meciurile serii din UEFA Nations League. Echipele probabile

16:28

Răzvan Marin, detalii despre cum a devenit expert în executarea penalty-urilor: „Nu a fost deloc uşor!”

15:58

Reacţia clubului Zamalek după ce Rapid a primit dreptul de a-l legitima pe Aaron Boupendza: „Poziţia noastră e clară”

1 Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoţienii au făcut anunţul, după revenirea „Prinţului” la prima echipă 2 EXCLUSIVIon Țiriac este internat în spital, la Viena! Care e starea de sănătate a miliardarului 3 Jurgen Klopp revine în fotbal. Surpriză uriaşă: ce post a acceptat după despărţirea de Liverpool 4 „Eu nu sunt milogul nimănui!” Cristi Săpunaru a răbufnit: „Ce, bă, nu îţi ajunge?! Sunt extrem de afectat!” 5 Joan Laporta, ofertă uriașă pentru Gică Popescu și Gică Hagi. „Baciul” a dezvăluit totul: „Am discutat cu el!” 6 „Îi dau afară pe toți!” Gigi Becali promite „revoluție” la FCSB, dacă ajunge în situația lui Dan Șucu. Avertisment teribil
Citește și