Închide meniul
NEWS ALERT

Autorităţile din Australia i-au cerut lui Novak Djokovic să plece din ţară! Viza sârbului a fost anulată: „Nimeni nu este deasupra acestor reguli!” Scandal uriaş în tenisul mondial

Iulian Focșăneanu Publicat: 5 ianuarie 2022, 23:35 / Actualizat: 6 ianuarie 2022, 1:54

Reclamă
Autorităţile din Australia i-au cerut lui Novak Djokovic să plece din ţară! Viza sârbului a fost anulată: „Nimeni nu este deasupra acestor reguli! Scandal uriaş în tenisul mondial

Anunțul făcut de Ministrul Sportului din Franța, despre situația lui Novak Djokovic

Profimediaimages

Update 00.15: Scott Morrison, premierul australian, a confirmat faptul că Novak Djokovic va fi trimis înapoi în Serbia, din cauza faptului că nu este vaccinat și că nu a prezentat dovezi suficiente pentru a primi o derogare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viza domnului Djokovic a fost anulată! Regulile sunt reguli, mai ales când vine vorba de granițele noastre. Nimeni nu este deasupra acestor reguli. Politicile noastre puternice de frontieră au fost esențiale pentru ca Australia să aibă una dintre cele mai scăzute rate de deces din lume din cauza COVID, continuăm să fim vigilenți”, a scris premierul Australiei pe Twitter.

Update 23.25: Ministrul australian al Sănătăţii, Greg Hunt, a afirmat că Djokovici nu a putut oferi dovezi potrivite pentru a putea intra în Australia şi va fi trimis înapoi în Serbia, anunţă news.ro.

Update 23.15: Scandal uriaş. Presa din Australia susţine că autorităţile i-au cerut lui Novak Djokovic să părăsească ţara. Mai mult, viza sârbului a fost anulată. Numărul 1 ATP vrea să conteste decizia de a-i interzice participare la primul turneu de Grand Slam al anului.

Reclamă

Update: Novak Djokovic şi-a primit telefonul înapoi şi a avut o convorbire cu preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic.

Tocmai am terminat de vorbit la telefon cu Novak Djokovic. I-am spus că toată Serbia e alături de el și că autoritățile noastre sunt alături de el și iau toate măsurile pentru a opri hărțuirea celui mai bun jucător de tenis din lume în cel mai scurt timp. Serbia va lupta pentru Novak Djokovic, pentru dreptate și adevăr. Apropo, Novak este puternic, așa cum îl știm cu toții”, a declarat șeful de stat, conform Reuters.

Reclamă 4 / 0/3

Update: Tatăl lui Novak Djokovic face scandal după ce fiul său este ţinut la audieri de peste 6 ore de poliţiştii din Australia. „Îmi țin fiul captiv. Dacă nu-i vor da drumul în jumătate de oră, ne batem cu ei pe străzi”, ar fi spus tatăl sârbului pentru postul de televiziune Sunrise 7.

Update: Sârbii de la Telegraf anunţă că Novak Djokovic se află în izolare, închis într-o cameră, şi este păzit de poliţie de ore bune. Autorităţile i-au luat telefonul, iar marele campion nu poate comunica cu apropiaţii săi.

Update: Novak Djokovic este blocat pe aeroportul din Melbourne. Numărul 1 ATP riscă să fie expulzat, după ce echipa sa i-a greşit cererea de viză.

„E ora 01:50 dimineața în Australia, iar Novak Djokovic, campion de nouă ori la Australian Open, e blocat în aeroport și vorbește cu vameșii pentru a-i fi permis accesul în Australia”, a scris jurnalistul Mike Dickson pe Twitter.

Informaţia vine în momentul în care ministrul federal al Afacerilor Interne, Karen Andrews, a declarat că, deşi guvernul statului Victoria şi Tennis Australia ar putea permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul federal va aplica condiţiile valabile la graniţa australiană.

Reclamă

Ştirea iniţială! 

Novak Djokovic riscă să fie trimis acasă: „Nicio persoană nu va primi tratament preferenţial!”

Orice persoană care doreşte să intre în Australia trebuie să respecte cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. În timp ce guvernul statului Victoria şi Tennis Australia pot permite unui jucător nevaccinat să concureze la Australian Open, guvernul Commonwealth este cel care va aplica cerinţele noastre la graniţa australiană. Din 15 decembrie 2021, deţinătorii de vize complet vaccinaţi eligibili pot călători în Australia fără a fi nevoie să solicite o scutire de călătorie şi să intre în statele şi teritoriile eligibile fără carantină. Dacă o persoană care soseşte nu este vaccinată, trebuie să furnizeze o dovadă acceptabilă că nu poate fi vaccinată din motive medicale pentru a putea avea acces la aceleaşi condiţii de călătorie precum persoanele complet vaccinate.

Poliţia de frontieră australiană va continua să se asigure că persoanele care ajung la graniţa noastră respectă cerinţele noastre stricte de trecere a frontierei. Nicio persoană care concurează la Australian Open nu va primi un tratament special. Cerinţele de carantină pentru sosirile internaţionale în Victoria, inclusiv pentru persoanele nevaccinate, sunt de competenţa guvernului statului Victoria„, a spus Andrews, într-un comunicat, în care nu l-a numit pe Djokovic.

Premierul Australiei, ultimatum pentru Novak Djokovic

După publicarea comunicatului, prim-ministrul australian Scott Morrison a afirmat că Djokovic va trebui să „furnizeze dovada acceptabilă” că nu poate fi vaccinat din motive medicale.

Aşteptăm prezentarea lui şi ce dovezi ne oferă pentru a susţine acest lucru. Dacă aceste dovezi sunt insuficiente, atunci el nu va fi tratat diferit faţă de alţii şi va fi urcat în următorul avion spre casă„, a spus Morrison, potrivit news.ro.

Djokovic a anunţat, marţi, că a primit, pe baza unei scutiri medicale, permisiunea de a participa la Australian Open (17-30 ianuarie), competiţie la care este deţinătorul trofeului.

La mulţi ani, tuturor! Vă doresc tuturor sănătate, iubire şi fericire în fiecare moment şi să simţiţi dragoste şi respect faţă de toate fiinţele de pe această planetă minunată. Am petrecut un timp fantastic cu cei dragi în pauza dintre sezoane şi astăzi mă îndrept spre Australia cu o excepţie medicală„, a scris el, pe Instagram, alături de o fotografie care îl arăta pe un aeroport.

Novak Djokovic a refuzat să spună dacă s-a vaccinat împotriva coronavirusului, ceea ce a ridicat semne de întrebare cu privire la participarea sa la Australian Open, turneu pe care l-a câştigat de nouă ori.

Autorităţile australiene cer ca sportivii care intră în Australia să fie vaccinaţi cu schemă completă, să fi trecut prin boală în ultimele şase luni sau să solicite şi să primească o scutire medicală, aceasta din urmă fiind destul de greu de obţinut.

Novak Djokovic a intrat în Austrlia cu excepţie medicală

Printre motivele excepţiilor medicale se numără un „eveniment advers grav atribuit unei prime doze de vaccin aprobat”. Un eveniment este considerat grav dacă a dus la spitalizare sau a dus la o invaliditate/incapacitate semnificativă.

La categoria „scutiţi” de vaccinare intră şi cei care au fost infectaţi cu virsul Sars-CoV-2 după 31 iulie 2021. Scutirea medicală trebuia solicitată până la 10 decembrie 2021, cel târziu. Excepţia medicală acordată lui Djokovic pare controversată, în condiţiile în care, din ce se cunoaşte, el nu s-ar încadra în niciuna dintre condiţiile de mai sus.

Liderul mondial, în vârstă de 34 de ani, care este la egalitate cu Rafael Nadal şi Roger Federer la numărul de grand slam-uri câştigate, 20, poate deţine singur recordul de astfel de trofee dacă mai triumfă la un „major”.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
7
mai
23:44
PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare!
7
mai
23:43
FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului
7
mai
23:32
Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume
7
mai
23:17
Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci”
7
mai
23:16
Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2”
7
mai
22:49
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia
7
mai
22:21
Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB!
7
mai
22:02
„Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1!
7
mai
21:52
Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles”
7
mai
21:46
„N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului
Vezi toate știrile
Citește și