Închide meniul

Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic! Nole l-a depăşit pe Roger Federer

Viviana Moraru Publicat: 7 aprilie 2024, 12:14

Reclamă
Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic! Nole l-a depăşit pe Roger Federer

Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic

Novak Djokovic, în timpul unui interviu/ Profimedia

Novak Djokovic a stabilit un nou record impresionant. Sârbul l-a depăşit pe Roger Federer şi a devenit cel mai în vârstă număr 1 ATP din istorie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În vârstă de 36 de ani şi 321 de zile şi încă lider al clasamentului ATP, Novak Djokovic a stabilit o bornă uluitoare.

Un nou record impresionant stabilit de Novak Djokovic

Novak Djokovic l-a depăşit astfel pe Roger Federer, care deţinea recordul anterior, la 36 de ani, 10 luni şi 10 zile. Sârbul a ajuns pentru prima dată în fruntea clasamentului ATP în 2011, la vârsta de 24 de ani.

De atunci, el a demonstrat că longevitatea este unul dintre punctele sale forte, petrecând 419 săptămâni în poziţia de lider ATP.

Novak Djokovic va împlin 37 de ani pe 22 mai. Liderul mondial nu a câştigt niciun trofeu în acest an, după ce a pierdut finala de la Australian Open, în faţa lui Jannik Sinner. La Indian Wells, sârbul a fost eliminat surprinzător în turul trei, de către italianul Luca Nardi, în vârstă de 20 de ani.

Reclamă

Ulterior, Novak Djokovic s-a retras de la turneul de la Miami, şi se pregăteşte acum pentru sezonul de zgură. Liderul mondial participă la turneul de 1000 de puncte de la Monte Carlo, ce se desfăşoară în perioada 6-14 aprilie.

„Eram pregătit să mor pentru el!” Ivanisevic, după despărţirea de Novak Djokovic

Goran Ivanisevic a vorbit după despărţirea de Novak Djokovic. La finalul lunii martie, numărul 1 ATP a anunţat că s-a despărţit de câştigătorul de la Wimbledon 2001, cel cu care lucra încă din 2018.

La câteva zile după anunţul campionului sârb, Goran Ivanisevic a venit cu explicaţii în legătura cu decizia de a nu mai continua împreună.

Reclamă 4 / 0/3

Pentru prima dată de când Novak Djokovic a anunţat despărţirea lor, la 27 martie, Goran Ivanisevic a vorbit pentru Sport Klub despre motivele care au stat la baza încheierii parteneriatului său cu numărul 1 mondial, relatează L’Equipe, potrivit news.ro.

Antrenorul croat, cu care sârbul a câştigat nouă turnee de Grand Slam, a vorbit mai ales despre un fel de oboseală după cinci ani deosebit de intenşi: „Nu există un motiv ‘cu adevărat’. Unul dintre motive este mai degrabă un sentiment de saturaţie, de oboseală, pentru că aceşti cinci ani au fost cu adevărat dificili şi intenşi”.

Pentru că, deşi au existat titluri şi recorduri, aceşti cinci ani au fost marcaţi şi de controverse. „Oamenii au uitat perioada coronavirusului, că Novak a fost considerat la un moment dat cel mai mare personaj negativ de pe planetă din cauza statutului său de vaccinare. Şi apoi nu ni s-a permis să călătorim într-o ţară, apoi în alta…. Întotdeauna aveam îndoieli cu privire la faptul că va juca sau nu. Şi nici măcar nu vorbesc de Australia şi de toată mizeria care s-a întâmplat acolo”.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:13 EXCLUSIVVictor Piţurcă nu concepe ca Gigi Becali să preia stadionul Steaua: „Să-şi vadă de echipa lui”! Replică dură pentru milionar 21:00 Bayern Munchen – Real Madrid LIVE TEXT (22:00). Duel stelar în semifinalele Ligii Campionilor. Echipele de start 20:24 Rapid – FCSB s-ar putea juca fără spectatori! Fanii „alb-vişinii” au aruncat cu torţe şi cu oltenii! Ce scrie în regulament 20:03 Thibaut Courtois, OUT de la EURO 2024! Decizia finală luată cu 54 de zile înainte de Belgia – România 19:37 „Îi schimbaţi pe Daniel Niculae şi Bogdan Lobonţ?” Victor Angelescu, anunţ despre ceea ce urmează la Rapid: „Nu mă aşteptam!” 19:36 Walter Zenga a fost demis după 4 luni! Bilanţ catastrofal al fostului antrenor al FCSB-ului la ultima echipă! 19:10 EXCLUSIVPetrolul a primit interdicţie la transferuri! A treia echipă din play-out sancţionată de FIFA în această lună 18:53 Motivul pentru care Mihai Rotaru nu l-a felicitat pe Gigi Becali pentru câştigarea titlului! Patronul oltenilor a spus totul! 18:36 Vestea momentului despre Dennis Man! Răsturnare de situaţie anunţată de antrenorul Parmei 18:15 Daniel Pancu, fotografie de colecţie cu Gică Hagi: „În vizită de lucru la Rege” Vezi toate știrile
Citește și