Închide meniul

Australian Open 2022 | Mesaj dur al președintelui Serbiei după scandalul în care este implicat Novak Djokovic: ”De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el, dar şi pe familia lui?”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 15 ianuarie 2022, 5:09

Australian Open 2022 | Mesaj dur al președintelui Serbiei după scandalul în care este implicat Novak Djokovic: ”De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el, dar şi pe familia lui?”

Mesaj dur al președintelui Serbiei după scandalul în care este implicat Novak Djokovic

Profimediaimages

„Ei ne predică adesea despre statul de drept. Vă puteţi imagina cum ar fi dacă un ministru din Serbia ar anula hotărârile judecătoreşti. Ne-au arătat cum arată o justiţie independentă, dar ne-au arătat şi cum arată o justiţie irelevantă, pentru că toată puterea este în mâinile executivului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dacă ai vrut să-i interzici lui Novak Djokovic să câştige pentru a zecea oară trofeul (n.r. – la Australian Open), de ce nu l-ai trimis acasă imediat, de ce nu i-ai spus că este imposibil să obţină o viză? De ce îl maltratezi, de ce îl hărţuieşti pe el, dar şi pe familia lui şi o naţiune care este liberă şi mândră? Toate acestea sunt necesare pentru a câştiga nişte alegeri şi pentru a-ţi mulţumi publicul?

Australian Open 2022 | Mesajul președintelui Serbiei după scandalul dintre Novak Djokovic și autoritățile australiene

A apărut un preşedinte al unei ţări mici care are curajul să-i spună asta unui mare prim-ministru al unei ţări mari. Pot, pentru că spun adevărul şi ştii că spun adevărul. Vom lupta pentru Novak Djokovic şi faptul că îl vei hărţui pentru o zi, două sau cinci în plus sau minus nu va schimba sentimentele poporului nostru faţă de poporul australian, pe care îi respectăm şi apreciem foarte mult, dar respectăm în acelaşi timp şi opinia noastră despre Novak Djokovic.

Poţi scrie sute de mii de articole foarte proaste despre el, el va rămâne cel mai mare jucător de tenis din toate timpurile şi va fi mereu în inimile noastre. Şi tu, care crezi că obţii ceva hărţuindu-l, nu te vei apropia niciodată nu doar de Novak Djokovic, ci de orice om obişnuit, fie dintre ai tăi, fie dintre oamenii noştri mândri şi demni.

Serbia îl va susţine pe Novak Djokovic şi Serbia va şti să vă răspundă, purtându-se mult mai frumos decât te-ai comportat faţă de Novak Djokovic, dar respectând regulile internaţionale şi respectând tot ceea ce înseamnă reprezentarea adecvată a unei ţări. Trăiască Serbia, Novak, suntem alături de tine!”, a declarat Vucici, pe Instagram.

Reclamă

Australian Open 2022 | Reacții după ce Novak Djokovic a rămas fără viză în Australia

Şi Prinţul Filip şi Prinţesa Danica Karadjordjevic, fiul şi nora lui Aleksandar Karadjordjevic, Prinţul Moştenitor al Iugoslaviei, au dat publicităţii un comunicat, în care vorbesc despre tiranie în cazul Novak Djokovic.

„Când tirania îşi arată faţa urâtă, atunci este de datoria noastră să vorbim. Mulţi nu vor recunoaşte că ne îndreptăm pe această cale periculoasă, deoarece tirania are un mod viclean de a se deghiza într-un act de bine, prin urmare, cei care vorbesc sunt adesea întâmpinaţi cu dezaprobare şi indignare, cum este cazul curajosului nostru frate Novak Djokovic.

Am devenit distraşi în societatea noastră modernă, drept urmare, putem uita cu uşurinţă lecţiile grăitoare ale istoriei. Când libertatea individuală de alegere a cuiva este compromisă, atunci acest lucru este greşit atât din punct de vedere moral, cât şi constituţional. Este esenţial să ne protejăm suveranitatea individuală sau riscăm să pierdem totul”, se arată în comunicatul citat.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Filmul scandalului uriaș provocat de Novak Djokovic

Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat a doua oară viza liderului ATP Novak Djokovici, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

Djokovic a sosit în Australia la 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară timp de mai bine de opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport.

La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovic viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Tenismenul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi.

Novak Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a primit câştig de cauză, la 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Recomandări
  • Novak Djokovic, din nou reținut
  • Reacția președintelui Serbiei, Alexandar Vucic

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” 7:25 VIDEOMax Verstappen a dezvăluit de ce se teme, după victoria din sprintul din Marele Premiu al Chinei: „Va fi destul de dificil” 6:40 VIDEOMax Verstappen, victorie în cursa de sprint din China! Urmează calificările, de la ora 10:00, LIVE pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY 6:40 VIDEOMax Verstappen a câștigat cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
Vezi toate știrile
Citește și