Închide meniul

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată! Anunţul făcut de Ministrul australian al Imigraţiei. Nole ar urma să părăsescă Australia de urgență

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 14 ianuarie 2022, 9:08 / Actualizat: 5 aprilie 2023, 20:24

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată! Anunţul făcut de Ministrul australian al Imigraţiei. Nole ar urma să părăsescă Australia de urgență

Novak Djokovic a fost în mijlocul unui scandal monstru în Australia

Profimedia

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată! Ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat viza liderului ATP Novak Djokovic, el precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Viza lui Novak Djokovic a fost anulată!

Ministrul şi-a anunţat decizia printr-un comunicat dat publicităţii vineri.

”Azi, mi-am exercitat puterea de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic, pentru interesul public. Înainte de a lua această decizie, am ținut cont de detaliile venite dinspre Departamentul Afacerilor Interne, dar și cele venite dinspre domnul Djokovic”, se arată într-un comunicat al lui Alex Hawke.

Dacă decizia nu va fi schimbată de apelul făcut de avocații lui Novak Djokovic, acesta va trebui să părăsească de urgență Australia.

Citește și:

Australienii au cerut expulzarea lui Novak Djokovic

Un sondaj făcut de News Corp, pentru jurnaliştii de la Herald Sun şi The Daily Telegraph, nu lasă niciun fel de dubii. „83% dintre australieni îşi doresc ca Djokovic să fie expulzat„, anunţă marca.com. Imaginea campionul en-titre de la Australian Open a avut grav de suferit.

Reclamă

Sârbul ar putea suferi şi din punct de vedere financiar. Mai mulți sponsori ai liderului ATP s-ar putea să nu mai dorească să continue colaborarea dacă Nole va apărea ca un antivaccinist convins, iar ”gaura” financiară ar putea fi una imensă, până la 30.000.000 de dolari, conform tennishead.net.

Sponsorii ar putea să-l părăsească pe Djokovic după ce sportivul a dezvăluit în timpul procesului cu statul australian că nu este vaccinat, dar și-a bazat cererea de a primi o ”scutire” medicală pentru participarea la primul turneu de Grand Slam al anului prin faptul că a fost infectat cu Covid-19 la mijlocul lunii decembrie.

Autorităţile spaniole îl cercetează pe Novak Djokovic pentru o posibilă intrare ilegală în ţară

Jurnalistul de tenis Ben Rothenberg de la New York Times a dezvăluit că reglementările spaniole stipulează că „turiştii nevaccinaţi” nu au voie să intre în ţară şi că Djokovic ar fi trebuit să demonstreze că munca lui este „esenţială” pentru a intra.

Reclamă 4 / 0/3

Un alt reporter de tenis, Gaspar Ribeiro Lanca, a postat pe Twitter următorul mesaj: „Veşti de ultimă oră: Cope anunţă că guvernul spaniol investighează acum dacă Novak Djokovic, nevaccinat, a intrat ilegal în ţară, la sfârşitul lunii decembrie. Din 20 septembrie, cetăţenii din Serbia au nevoie de un certificat de vaccinare SAU de o scutire specială pentru a intra pe teritoriul spaniol, dar până acum autorităţile spun că nu au primit nicio cerere de la Djokovic”.

Cope scrie că Djokovic a fost la Belgrad cel puţin între 14 şi 25 decembrie şi că a călătorit ulterior la Marbella în 31 decembrie şi pe 2 şi 3 ianuarie, pentru a se antrena, nu pentru o „muncă necesară” sau pentru participarea la „evenimente sportive de nivel înalt”. Cert este că Djokovic nu a cerut nicio permisiune specială nici Ambasadei Spaniei la Belgrad, nici Ministerului Afacerilor Externe.

Recomandări
  • Viza lui Novak Djokovic, anulată
  • Liderul ATP trebuie să părăsească Australia de urgenţă

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! Vezi toate știrile
Citește și