Închide meniul

Avocatul Simonei Halep, prima reacţie după suspendarea primită de fostul nr. 1 WTA: „ITIA a refuzat orice formă de cooperare”

Alex Masgras Publicat: 15 septembrie 2023, 8:44

Reclamă
Avocatul Simonei Halep, prima reacţie după suspendarea primită de fostul nr. 1 WTA: „ITIA a refuzat orice formă de cooperare

Avocatul Simonei Halep, prima reacţie după suspendarea primită de fostul nr. 1 WTA

Simona Halep la US Open 2022 / Profimedia

Avocatul Simonei Halep, prima reacţie, după suspendarea primită de fostul nr. 1 WTA. Bogdan Stoica a venit cu detalii din timpul procesului în care Halep a fost judecată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dubla câştigătoare de Grand Slam a primit o suspendare de patru ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat.

Avocatul Simonei Halep, prima reacţie, după suspendarea primită de fostul nr. 1 WTA: „ITIA a refuzat orice formă de cooperare”

ITIA a publicat în cursul zilei de joi un document de 126 de pagini în care se menţionează, printre altele, că suplimentul recomandat de Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul lui Patrick Mouratoglou, a fost contaminat cu roxadustat.

Bogdan Stoica a dezvăluit că apărarea Simonei Halep a făcut teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit de româncă, iar după 3-4 zile s-a făcut un test care a ieşit pozitiv la roxadustat, lucru care a confirmat contaminarea suplimentului.

„Am făcut și teste cu un voluntar care a ingerat colagenul folosit și de Simona, potrivit cantităților și protocolului pe zile. După o perioadă de 3-4 zile, s-a făcut un test de urină care a ieșit pozitiv la roxadustat, confirmând astfel contaminarea colagenului, cât și faptul că acel colagen putea determina o probă pozitivă.

Reclamă

Toate acestea au fost transmise la ITIA și ne-am oferit să ne întâlnim cu experții ITIA să facem încă o dată testele și să ajungem la o concluzie comună, acceptând imediat că testul Simonei din data de 29 august 2022 a fost pozitiv.

Noi nu am mai contestat că n-ar fi fost un test valid. Au fost diferențe intre proba A și proba B. Se întâmplă când cantitățile detectate sunt atât de mici, absolut infime”, a declarat Bogdan Stoica, potrivit digisport.ro.

ITIA nu a cooperat cu Simona Halep

Bogdan Stoica a mai dezvăluit că cei de la ITIA nu au fost deschişi în acest caz cu tabăra Simonei Halep. Avocatul româncei a acuzat instituţia că nu investighează aflarea adevărului, ci caută distrugerea sportivilor pe care îi investighează.

Reclamă 4 / 0/3

„ITIA a refuzat orice formă de cooperare de discuție, n-au acceptat nici să mergem noi la laboratorul lor de la Salt Lake, au făcut propriile teste cu echipamentele și metodele lor și ne-au anunțat că au detectat roxadustat în probele respective.

Nu știu dacă aș putea vorbi de rea-credință, dar cred că ITIA nu e o instituție îndreptată spre aflarea adevărului, ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează. Sigur, dânșii sunt într-o poziție de procurori și înțeleg asta, noi suntem perfect de acord că Simona a avut un test pozitiv.

Eram deschiși să discutăm despre o sancțiune pe care s-o acceptăm imediat, dar dânșii nu au fost de acord. Au vrut să tărăgăneze toate procedurile, să folosească experții ca să lungească toate etapele procedurale.

Nu pot să mă gândesc decât la faptul că o instituție de acest gen, cu un buget uriaș, simte nevoie de a-și justifica existența, deoarece nu a avut decât câteva cazuri. Când e vorba de un atlet de top, contează cu atât mai mult.

În cadrul discuțiilor pe care le-am avut, dânșii au mizat pe ideea că ar putea determina un soi de recunoaștere al consumului de substanțe interzise. Știind profilul Simonei, a spus că niciodată nu vă recunoaște că a consumat ceva dacă n-a făcut-o, ar fi putut să-i dea și 100 de ani”, a mai spus Bogdan Stoica, potrivit sursei mai sus menţionate.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și