Închide meniul

Calendar WTA în octombrie. Cele mai importante întreceri pe tabloul feminin programate luna aceasta

Alexandra Costea Publicat: 7 octombrie 2024, 23:15 / Actualizat: 8 octombrie 2024, 0:16

Reclamă
Calendar WTA în octombrie. Cele mai importante întreceri pe tabloul feminin programate luna aceasta

Calendar WTA în octombrie

Lupta pentru locul 1 în clasamentul WTA se dă între Iga Swiatek şi Aryna Sabalenka - Colaj AntenaSport, Profimedia

Calendar WTA octombrie 2024. Iată care sunt cele mai importante întreceri pe tabloul feminin programate luna aceasta!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cele mai importante jucătoare de tenis la nivel mondial se pregătesc pentru o lună intensă în calendarul WTA. Fanii vor putea urmări cele mai importante competiţii pe suprafaţă dură. Swiatek, Sabalenka, Pegula, Gauff şi Rybakina ocupă primele 5 locuri din clasamentul WTA, având între 18 şi 20 de turnee la care au participat în acest sezon.

Calendarul întrecerilor din circuitul WTA în octombrie 2024

Luna octombrie se anunţă a fi una plină pentru jucătoarele din clasamentul WTA.  În cea de-a doua lună de toamnă, în calendarul competiţional sunt anunţate nu mai puţin de 10 competiţii, care pun la bătaie puncte importante pentru clasamentul general. Se anunţă patru săptămâni de foc pentru tenisul feminin. Cea mai importantă competiţie din calendar este Wuhan 1000 Open, în China, care pune la bătaie cele mai multe puncte WTA în octombrie 2024.

În acest moment, clasamentul general WTA este condus detaşat de poloneza Swiatek Iga cu un total de 9785 de puncte, fiind la o diferenţă de mai bine de 1000 de puncte de jucătoarea de pe locul al doilea. Anul acesta, numărul 1 mondial a participat la 18 turnee. În urmă cu câteva zile, tenismena în vârstă de 23 de ani a anunţat încheierea colaborării cu antrenorul Tomasz Wiktorowski. Alături de antrenorul polonez, tânăra a reuşit să cucerească 19 titluri WTA. Aceasta s-a retras din competiţia de la Wuhan după anunţul separării de antrenor. Cei doi făceau echipă din anul 2022.

Pe locul  în clasamentul WTA se află Sabalenka Aryna cu un total de 8716 puncte, participând tot la 18 turnee.  Fostul lider mondial are ca obiectiv în octombrie 2024 să recucerească prima poziţie din clasamentul WTA. Dacă va câştiga la Wuhan, tenismena din Belarus va reduce semnificativ diferenţa dintre ea şi poloneza Swiatek Iga. În urmă cu o săptămână, aceasta a fost eliminată în sferturile de finală la Beijing de Karolina Muchova. Astfel, Sabalenka a pus capăt unei serii de victorii de 15 meciuri. Sportiva în vârstă de 26 de ani este favorită să câştige competiţia de 1000 de puncte din perioada 7-10 cotombrie. În cazul în care îşi îndeplineşte obiectivul, fostul număr 1 WTA poate deveni prima jucătoare care câștigă de trei ori coroana la Wuhan. Sabalenka a câștigat două titluri consecutive la Wuhan în 2018 și 2019.

Reclamă
Reclamă

Program întreceri WTA

Următoarea clasată este americanca Pegula Jessica, care după 20 de turnee a obţinut 5945 de puncte. Competiţiile din octombrie ar putea produce o schimbare radicală în clasamentul WTA, bătălia dându-se între Swiatek şi Sabalenka. Iată calendarul complet WTA din octombrie 2024!

Cel mai probabil, lupta pentru primul loc în clasamentul WTA se va da la sfârșitul anului, ajungând chiar la limită. WTA Finals, turneul de la începutul lunii noiembrie care încheie sezonul, la Riyadh, ar putea fi decisiv pentru titlul.

Reclamă
Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
23:57

Florin Tănase are ruptură musculară! Jucătorul de la FCSB a aflat cât va lipsi de pe gazon

23:48

Doliu în lumea motorsportului! Frédéric Baudry a murit după un accident la Raliul Marocului

23:23

Marius Şumudică i-a răspuns lui Gigi Becali! Mesaj direct pentru patronul FCSB-ului, care a dat de înţeles că „Şumi” va demisiona

23:19

„E clar!” Marius Şumudică a anunţat când poate juca Aaron Boupendza la Rapid! Ce se întâmplă cu procesul intentat de Zamalek

23:06

Marius Şumudică a lămurit subiectul presupusei demisii de la Rapid: „Am avut o discuţie cu domnul Şucu”! Anunţul antrenorului

22:41

Eroare incredibilă la turneul ATP Masters 1000 de la Shanghai! Greşeala arbitrului de scaun a decis adversarul lui Novak Djokovic

1 Răzvan Lucescu l-a anunţat pe Ivan Savvidis că e dispus să plece de la PAOK: „Dacă cineva nu este mulţumit, îmi fac bagajele” 2 FotoCum a putut să reacţioneze antrenorul lui Rangers, după ce Ianis Hagi a fost eliminat! Gestul făcut pe stadion de Clement 3 Ianis Hagi, eliminat la revenirea în prima echipă a lui Rangers! Cum au reacţionat fanii după pasa de gol 4 Cine a răsturnat carul la Red Bull? Analiza lui Adrian Georgescu 5 Ianis Hagi, avertizat de antrenorul lui Rangers, după ce a fost eliminat la revenire: „E unul dintre principiile mele” 6 Cum a reacționat Gigi Becali când a auzit că Marius Șumudică e aproape să-și dea demisia de la Rapid: „Nici pe ei să nu-i bați!”
Citește și