Închide meniul

Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA. Oficialii au făcut anunțul care îi dă speranțe româncei

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 16 martie 2024, 16:45

Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA. Oficialii au făcut anunțul care îi dă speranțe româncei

Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA

Simona Halep / Profimedia

Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA. Oficialii organismului de tenis feminin au oferit un răspuns, legat de situația româncei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În momentul de față, jucătoarea din Constanța nu mai figurează în clasamentul WTA, din septembrie 2023. Decăderea româncei a fost cauzată de suspendarea primită, care a fost ridicată în cele din urmă, după verdictul TAS.

Ce se întâmplă cu poziția Simonei Halep din clasamentul WTA

Inițial, Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani din partea ITIA, care a fost scurtată la 9 luni de către TAS.

Având în vedere verdictul venit din Elveția, Simona Halep ar fi trebuit să aibă drept de joc din luna iulie a anului 2023, iar la momentul respectiv se afla pe locul 54 în clasamentul WTA.

Reprezentanții de la șefia tenisului feminin au dezvăluit faptul că doresc să modifice regulamentul, care, în momentul de față, nu conține niciun paragraf legat de jucătoarele suspendate cărora li se reduce pedeapsa.

Reclamă

„Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru.

Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri”, a fost anunțul oficialilor WTA, potrivit gsp.ro.

Simona Halep va reveni pe terenul de tenis la turneul WTA 1000 de la Miami, care va începe săptămâna viitoare.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep, convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României

Simona Halep a fost convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României. „Simo” va îndeplini unul dintre criteriile esenţiale pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

România se va duela, în perioada 12-14 aprilie, cu Ucraina, în play-off-ul pentru turneul final din Billie Jean King Cup.

Duelul dintre România şi Ucraina se va disputa pe zgură, la Amelia Island, în Statele Unite ale Americii. Din echipa României mai fac parte Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Anca Alexia Todoni, după cum anunţă site-ul oficial Billie Jean King Cup.

Simona Halep s-a întâlnit cu Horia Tecău în urmă cu o zi, la un antrenament de la Miami. Căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României se află în staff-ul Anei Bogdan, încă de luna trecută.

Din echipa Ucrainei fac parte Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Lyudmyla Kichenok şi Nadiia Kickenok, căpitan nejucător fiind Mikhail Filima.

Simona Halep se pregăteşte intens pentru revenirea pe teren, după ce a câştigat procesul de dopaj. Românca a primit un wild card şi va participa la turneul de la Miami, bifând astfel primul meci după o pauză de un an şi jumătate.

Pentru a participa la Jocurile Olimpice, Simona Halep avea nevoie de o prezenţă în echipa de Billie Jean King Cup. De asemenea, un alt criteriu pentru ca fostul lider WTA să meargă la Paris, este clasamentul. Românca va reveni în clasamentul WTA, după participarea la turneul de la Miami, simpla prezenţă pe tabloul principal oferindu-i zece puncte.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” 12:00 FCSB – Farul LIVE TEXT (20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 11:57 Florinel Coman pleacă la vraciul Marijana! Când se va întoarce starul lui FCSB de la Belgrad şi când ar putea juca 11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani Vezi toate știrile
Citește și