Închide meniul

Simona Halep, convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României! Totul pentru a prinde Jocurile Olimpice

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 15 martie 2024, 18:20

Simona Halep, convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României! Totul pentru a prinde Jocurile Olimpice

Simona Halep, convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României!

Simona Halep, în timpul unui meci/ Profimedia

Simona Halep a fost convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României. „Simo” va îndeplini unul dintre criteriile esenţiale pentru participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va duela, în perioada 12-14 aprilie, cu Ucraina, în play-off-ul pentru turneul final din Billie Jean King Cup.

Simona Halep, convocată de Horia Tecău în echipa de Billie Jean King Cup a României

Duelul dintre România şi Ucraina se va disputa pe zgură, la Amelia Island, în Statele Unite ale Americii. Din echipa României mai fac parte Ana Bogdan, Jaqueline Cristian şi Anca Alexia Todoni, după cum anunţă site-ul oficial Billie Jean King Cup.

Simona Halep s-a întâlnit cu Horia Tecău în urmă cu o zi, la un antrenament de la Miami. Căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup a României se află în staff-ul Anei Bogdan, încă de luna trecută.

Din echipa Ucrainei fac parte Elina Svitolina, Lesia Tsurenko, Lyudmyla Kichenok şi Nadiia Kickenok, căpitan nejucător fiind Mikhail Filima.

Reclamă

Simona Halep se pregăteşte intens pentru revenirea pe teren, după ce a câştigat procesul de dopaj. Românca a primit un wild card şi va participa la turneul de la Miami, bifând astfel primul meci după o pauză de un an şi jumătate.

Pentru a participa la Jocurile Olimpice, Simona Halep avea nevoie de o prezenţă în echipa de Billie Jean King Cup. De asemenea, un alt criteriu pentru ca fostul lider WTA să meargă la Paris, este clasamentul. Românca va reveni în clasamentul WTA, după participarea la turneul de la Miami, simpla prezenţă pe tabloul principal oferindu-i zece puncte.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, anunţ surpriză despre Simona Halep

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis a făcut un anunţ surpriză despre Simona Halep. George Cosac nu exclude varianta ca Horia Tecău să o antreneze în viitor pe Halep.

Reclamă 4 / 0/3

Cosac a precizat că Simona Halep urmează să se consulte cu căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României în privinţa calendarului. George Cosac e de părere că Tecău ar fi cel mai bun antrenor pentru Simona Halep.

Simona va vorbi cu Horia. Se vor întâlni în America și vor stabili calendarul competițional. El e antrenorul coordonator al lotului olimpic și al echipei naționale de fete. Ei împreună stabilesc ce și cum. Nouă ne revine sarcina să facem demersul pentru derogări.

(n.r.: E Horia Tecău antrenorul potrivit și pentru Simona Halep?) Pentru fete, Horia Tecău e cel mai potrivit. Mai ales că oarecum au fost colegi de generație, a crescut împreună cu Simona la Constanța, e un pic mai mare ca ele, are experiență. Da, cred că e cel mai potrivit pentru toate. Nu-l poate lua nimeni peste picior că a venit el să le dea sfaturi. Pentru că există și tendința asta. Dar cu Horia, nici Simona nu-și permitea ce-și permitea cu ceilalți. Horia impune respect, e și el câștigător de Grand Slam, plus prestanța lui, atitudinea lui, caracterul lui. E și tânăr și frumos. Și chimist…”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, pentru cancan.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și