Închide meniul

Cori Gauff, fericită după ce a auzit schimbarea radicală de la US Open 2024: „Aveau un dezavantaj enorm”

Dan Roșu Publicat: 26 august 2024, 10:56

Reclamă
Cori Gauff, fericită după ce a auzit schimbarea radicală de la US Open 2024: „Aveau un dezavantaj enorm

Cori Gauff, fericită după ce a auzit schimbarea radicală de la US Open 2024

Cori Gauff, la US Open 2024 - Profimedia Images

Cori Gauff s-a declarat fericită după ce a auzit schimbarea importantă de la US Open 2024. Organizatorii au copiat modelul Wimbledon şi au ales să nu mai existe meciuri care să se întindă până la primele ore ale dimineţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Asta în contextul în care au existat meciuri care s-au desfăşurat până la 3 dimineaţa, exemplul cel mai recent fiind partida dintre Alcaraz şi Sinner, din 2022. Plus că ora 3 nu este cea la care se termină acţiunea, jucătorii fiind nevoiţi să treacă pe la conferinţa de presă, testul doping sau recuperare.

Astfel, cel care câştiga în trecut un asemenea maraton pierdea toată noaptea şi avea un uriaş dezavantaj faţă de adversarul său din următorul tur. Asta chiar dacă la Grand Slam-uri avem distanţă de două zile între meciuri.

Cori Gauff, fericită după ce a auzit schimbarea radicală de la US Open 2024

„Cred că e o inițiativă bună. Dacă te impui într-un meci care se termină foarte târziu, s-ar putea ca întreg turneul să fie compromis, pentru că trebuie să recuperezi acele multe ore de nesomn. Cei care câștigau meciuri care se terminau spre dimineața aveau un dezavantaj enorm.

Eu nu am avut vreun meci care să se încheie foarte târziu, dar am fost și foarte norocoasă să nu fiu într-o astfel de situație. La noi, fetele, lucrurile nu sunt atât de complicate, pentru că jucăm maximum 3 seturi, dar la băieți partidele pot să dureze și 5 ore și acolo apar probleme mari. E bine că s-a luat o decizie care să ne protejeze”, a explicat campioana din 2023, citată de tennisupdodate.com.

Reclamă
Reclamă

Decizia organizatorilor a fost ca niciun meci să nu mai înceapă mai devreme de ora 23:15. Mai mult, sesiunea de seară va debuta şi ea mai devreme, la ora 19:00.

Coco Gauff va debuta la US Open 2024, luni, nu mai devreme de ora 21:00, împotriva sportivei din Franţa, Varvara Gracheva. Ajunsă la 20 de ani, ea va avea de apărat trofeul câştigat în 2023 la Flushing Meadows, după o finală cu Aryna Sabalenka.

Reclamă
Reclamă

Este Dennis Man cel mai în formă internaţional român?

Loading ... Loading ...
Citește și:
17:52

Jucătorul pe care Marius Şumudică îl aşteaptă la Rapid! Schimbarea pregătită în primul 11 al giuleştenilor

17:41

Gloria Buzău – U Cluj LIVE SCORE (19:00). „Șepcile roșii” atacă primul loc din Liga 1. Echipele de start

17:40

VideoAntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 august

17:13

„E în Italia!” Anunţ de ultim moment despre transferul lui Olimpiu Moruţan! La ce echipă va juca

17:02

Jose Mourinho a fost dat pe spate de Dennis Man! „The Special One” l-a sunat imediat pe Giovanni Becali

16:41

Cristi Balaj, anunț categoric despre plecarea lui Daniel Bîrligea în Serie A! Ce se întâmplă cu atacantul de la CFR Cluj

1 VIDEOBraga – Moreirense 3-1 a fost în AntenaPLAY! Sporting, FC Porto și Benfica, spectacol în etapa a 3-a din Liga Portugal 2 VIDEOLando Norris a obţinut a doua victorie a carierei în Formula 1 la Marele Premiu al Ţărilor de Jos. Verstappen, pe 2 3 VIDEODoriane Pin a câştigat a doua cursă de Formula 1 Academy din Ţările de Jos! Prima cursă a fost câştigată de Abbi Pulling 4 Hermannstadt – FCSB 2-0. Dezastru pentru campioană, care a ajuns pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1 5 Alexandru Mitriţă, discurs tare după derby-ul cu Dinamo: „A fost ca la război!” Ce a spus despre convocarea la naţionala României 6 Costel Gâlcă nu s-a ferit de cuvinte după Dinamo – Universitatea Craiova 1-2: „Mă așteptam să câștigăm!”
Citește și