Închide meniul

Cum poate scăpa Simona Halep de suspendare! Anunţul venit din partea TAS. Scenariu horror pentru româncă: „În astfel de cazuri, suspendarea este între doi și patru ani”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 octombrie 2022, 20:55

Cum poate scăpa Simona Halep de suspendare! Anunţul venit din partea TAS. Scenariu horror pentru româncă: „În astfel de cazuri, suspendarea este între doi și patru ani

Simona Halep, suspendată provizoriu pentru dopaj

Simona Halep, la o conferință de presă / Captură Youtube

Cum poate scăpa Simona Halep de suspendare! Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, a expus căile de atac prin care Simona Halep îşi poate dovedi nevinovăţia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jura a vorbit şi despre cel mai crunt verdict pentru Halep. Să fie suspendată pentru dopaj.

Cum poate scăpa Simona Halep de suspendare! Anunţul venit din partea TAS

Având în vedere că Simona Halep a fost depistată pozitiv după un test antidoping la o substanță interzisă de către Agenția Mondiala Antidoping, substanța Roxadustat, căile pentru a-și dovedi nevinovația sunt următoarele: în primul rând trebuie verificat dacă avea o Scutire de Uz Terapeutic (SUT) adică dacă a declarat în mod oficial că folosește o anumită medicație. În cazul în care nu avea o SUT, ar trebui să dovedească fie că a ingerat substanța respectivă în mod involuntar, fie că i-a fost prescrisă de către un medic care știa că este sportivă de înaltă performanță.

Precizez că în materie antidoping se aplică principiul strictei responsabilități a sportivului, adică sportivul este responsabil pentru orice substanță identificată în organismul său. Având în vedere că Simona Halep este sportiv de nivel internațional, poate contesta rezultatele testului antidoping la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. De asemenea, în astfel de cazuri, suspendarea este între doi și patru ani, în funcție de substanța identificată”, a declarat Cristian Jura, membru al Diviziei Antidoping a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, pentru prosport.ro.

Simona Halep, suspendată provizoriu din tenis pentru dopaj

Simona Halep a fost suspendată provizoriu din tenis după ce a fost testată pozitiv cu Roxadustat. Lumea tenisului e în stare de șoc. Potrivit lui Ben Rothenberg, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanță interzisă la US Open 2022.

Reclamă

“Simo” a traversat o perioadă dificilă în ultimele săptămâni, după ce a divorțat de Toni Iuruc și a suferit o intervenție chirurgicală la nas.

„Azi începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost notificată că am fost testată pozitiv la substanța numita Roxadustat într-o cantitate extrem de mică. Este cel mai mare șoc din viața mea.

De-a lungul întregii mele cariere, ideea de a trișa nu mi-a trecut niciodată prin minte, e total în opoziție cu valorile cu care am fost educată. Mă simt complet confuză și trădată. Voi lupta până la sfârșit să dovedesc că n-am luat niciodată intenționat o substanță interzisă și am încredere că mai devreme sau mai târziu adevărul va ieși la iveală.

Reclamă 4 / 0/3

Nu e despre titluri sau bani, e despre onoare și povestea de dragoste pe care am dezvoltat-o cu tenisul în ultimii 25 de ani”, a scris Simona Halep, pe Instagram.

Ce este Roxadustat, substanța interzisă în sport cu care Simona Halep a fost testată pozitiv

Roxadustat este un medicament anti-anemie, care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. A fost investigat în studii clinice pentru tratamentul anemiei cauzate de boala renală cronică. Se administrează pe cale orală.

Cele mai frecvente reacții adverse includ hipertensiune arterială (tensiune arterială crescută), tromboză de acces vascular (formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge asociate cu dializă), diaree, edem periferic (umflarea în special a gleznelor și picioarelor), hiperkaliemie (niveluri ridicate de potasiu în sânge) și greață (senzație de rău).

Roxadustat a primit prima aprobare globală în China pe 17 decembrie 2018, pentru tratamentul anemiei la pacienții dependenți de dializă. A fost aprobat în Japonia în 2019, pentru tratamentul anemiei cauzate la pacienții aflați în dializă, iar în 2020 pentru pacienții care nu fac dializă. Roxadustat a fost aprobat pentru uz medical în Uniunea Europeană în august 2021.

În sport, Roxadustat se află pe lista de substanțe interzise a Agenției Mondiale Antidoping din 2011, în aceeași categorie cu eritropoietinele și agenții care afectează eritropoieza.

Recomandări
  • Cum poate scăpa Simona Halep de suspendare
  • Anunţul venit din partea TAS

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
5:58 LIVE VIDEOA început cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei din Formula 1™, LIVE pe Antena 3 CNN și LIVE STREAM în AntenaPLAY 19
apr.
23:55
VIDEORafa Mujica, un nou gol în AntenaPLAY. Atacantul dorit de Gigi Becali a marcat în Rio Ave – Arouca 1-1, din Liga Portugal
19
apr.
23:47
„E incredibil” Ce a remarcat Mihai Stoica la Gică Hagi după Farul – CFR Cluj 5-1
19
apr.
23:32
„Ce ar spune Dan Petrescu după ce aţi primit 5 goluri de la Farul?” Cristi Manea a cedat şi şi-a anunţat plecarea de la CFR Cluj
19
apr.
23:30
Palermo – Parma 0-0 în AntenaPLAY. Dennis Man şi Valentin Mihăilă s-au întrecut în ratări!
19
apr.
23:23
Mario Camora, devastat după Farul – CFR Cluj 5-1! Mesaj dur către colegi: „Să le fie ruşine tuturor, să nu ieşim din casă”
19
apr.
23:07
Gică Hagi a dezvăluit de ce a renunţat la Constantin Budescu: „Ştie că e un hotel frumos la Mamaia!”. Anunţ după Farul – CFR 5-1
19
apr.
22:59
Răspunsul lui Louis Munteanu atunci când a fost întrebat de interesul FCSB-ului şi al Rapidului! Ce a spus vedeta lui Gică Hagi
19
apr.
22:46
Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac”
19
apr.
22:33
Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off
Vezi toate știrile
Citește și