Închide meniul

Dialogul pe care Sorana Cîrstea l-a avut cu antrenorul ei, înainte de Miami: ”Mie nu îmi plac condițiile de aici” / ”Hai să încercăm, să o luăm meci cu meci!”

Dan Roșu Publicat: 30 martie 2023, 20:53

Dialogul pe care Sorana Cîrstea l-a avut cu antrenorul ei, înainte de Miami: ”Mie nu îmi plac condițiile de aici” / ”Hai să încercăm, să o luăm meci cu meci!”

Sorana Cîrstea a izbucnit în timpul meciului cu Jelena Ostapenko

Profimedia

  • Sorana Cîrstea poate ajunge pe locul 20 WTA
  • Cîrstea nu a pierdut niciun set la turneul de la Miami

Dialogul pe care Sorana Cîrstea l-a avut cu antrenorul ei, Thomas Johansson, spune multe despre rolul important pe care suedezul îl are în transformarea jucătoarei noastre într-una care își poate măsura puterile cu orice adversară din circuit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sorana este în semifinale la Miami, după sferturile de la Indian Wells. În Florida, ea a obținut și victoria carierei, 6-4, 6-4 cu Aryna Sabalenka, numărul 2 WTA. Și asta în contextul în care așteptările Soranei erau scăzute înainte de primul ei meci la Miami, turneu la care nu a pierdut încă niciun set.

Dialogul pe care Sorana Cîrstea l-a avut cu antrenorul ei, înainte de Miami

”Este amuzant, pentru că am venit de la Indian Wells, unde am jucat foarte bine. Am pierdut în sferturi în fața Igăi (n.r. – Iga Swiatek). Am venit aici și i-am spus lui Thomas `mie nu îmi plac condițiile de aici. E umiditate ridicată, e rapidă suprafața, dar mingea e grea. Nu îmi voi găsi jocul bun aici`.

Reclamă

Thomas a zis `hai să încercăm, să o luăm meci cu meci!`. Și, brusc, totul s-a așezat. E plăcut, pentru că există momente când putem să fim emotivi și e bine când antrenorul vine și face ca totul să aibă sens”, a povestit Cîrstea, pentru Tennis Channel.

Salt impresionant pentru Sorana Cîrstea în clasamentul WTA

Jucătoarea de 32 de ani a început turneul de la Miami pe locul 74 WTA. Între timp, ea a ajuns pe poziția 41. O victorie în semifinale, cu învingătoarea dintre Petra Kvitova și Ekaterina Alexandrova, o va aduce pe 28.

Reclamă

Mai departe, dacă se va impune la Miami, Sorana va atinge locul 20, cel mai bun din carieră. Ea o va depăși pe Simona Halep și va trece peste poziția a 21-a obținută cu un deceniu în urmă, după finala de la Rogers Cup.

”Am așteptat de ceva timp aceste rezultate care au început să apară. Sunt foarte pregătită, probabil că joc cel mai bun tenis al vieții mele. Sunt bine și pe plan personal. Iubesc ce fac și cât timp mă voi distra și voi avea rezultate, voi fi aici.

Sunt mulțumită pentru că am muncit foarte mult din octombrie, de când am început să lucrez cu Thomas (n.r. – Johansson). A fost multă muncă, pe teren și în afara lui. Au fost primele turnee în care rezultatele nu apăreau. Începi să ai dubii, dar acum sunt liniștită pentru că tot ce muncim merge și mi-am găsit jocul și sunt foarte fericită”, a mai spus Sorana.

Reclamă 4 / 0/3

Când se va juca Petra Kvitova – Ekaterina Alexandrova

Meciul care stabilește adversara Soranei Cîrstea din semifinalele de la Miami, Petra Kvitova – Ekaterina Alexandrova, a fost amânat din cauza ploii. Duelul era programat inițial joi dimineața, de la ora 02:00.

Programul a fost astfel modificat și partida dintre Kvitova și Alexandrova se va disputa joi seară, de la ora 22:00 (ora României). Vestea este una bună pentru Sorana, care va câștiga niște ore în plus de odihnă, după victoria cu Aryna Sabalenka.

Modificările din program au adus prima semifinală, Elena Rybakina – Jessica Pegula, vineri dimineață, de la ora 03:30. Astfel că, cel mai probabil, semifinala Soranei Cîrstea se va disputa vineri seară, la o oră la care va fi ulterior anunțată.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie
Antena Sport Update • 26 mart., 17:52
Camelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 26 martie 2024
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami!
Tenis • 26 mart., 9:54
Sorana Cîrstea, prima reacţie după ce a fost eliminată de la turneul de la Miami! Ce a spus despre Simona Halep
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami
Tenis • 26 mart., 8:52
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami! Surpriză de proporţii în Florida. Iga a ratat Sunshine Double
Sorana Cîrstea - Danielle Collins LIVE SCORE
Tenis • 26 mart., 0:40
Sorana Cîrstea – Danielle Collins 3-6, 2-6. „Sori” a ratat calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Miami
Kim Clijsters, verdict în schimbul dur de replici dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki
WTA • 25 mart., 12:03
Kim Clijsters, verdict în schimbul dur de replici dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki: „Situaţia este complet diferită!”