Închide meniul

„Durerea a revenit!” Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins

Alex Ioniță Publicat: 16 mai 2024, 17:30

Reclamă
„Durerea a revenit! Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins

Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins

Simona Halep, în timpul unei conferinţe de presă/ Profimedia

Simona Halep a făcut un anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins. Sportiva a făcut o postare pe rețelele de socializare în care a explicat ce s-a întâmplat la duelul din primul tur al turneului menționat anterior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep nu a putut continua partida cu McCartney Kessler, din primul tur de la Trophee Clarins. După ce a câştigat primul set, românca s-a retras în setul secund, acuzând o accidentare la genunchiul stâng.

Simona Halep, anunţ despre viitorul ei după ce a fost nevoită să se retragă de la Trophee Clarins

Simona Halep a explicat, în postarea de pe rețelele de socializare, că durerea de genunchi a revenit la partida cu McCartney Kessler și că nu a mai putut continua duelul. Totodată, aceasta a dat asigurări că nu se va da bătută și va reveni, mai puternică, la următorul turneu.

„Ei bine, ieri nu a decurs așa cum am sperat pe teren. Durerea de genunchi, care persistă încă de la Miami, a revenit și, din păcate, nu am putut continua. Nu este modul în care mi-aș fi dorit să-mi petrec timpul la Paris, dar nimeni nu a spus că această revenire va fi ușoară. Voi rămâne și voi continua să lucrez și voi continua să cred în călătoria mea. Mulțumesc celor care mă susțin, văd mesajele voastre și înseamnă totul pentru mine”, a fost mesajul Simonei Halep de pe Instagram.

 
View this post on Instagram
 
A post shared by Simona Halep (@simonahalep)

Reclamă
Reclamă 4

Simona Halep a abandonat duelul cu McCartney Kessler

Halep s-a retras în setul doi al meciului cu sportiva americană McCartney Kessler, numărul 123 mondial, după o oră şi 28 de minute de joc, din cauza problemelor la genunchi.

Simona Halep a câştigat primul set cu 7-5, în 58 de minute, după ce a fost condusă cu 5-4. A fost un set cu multe breakuri, trei reuşite de Kessler şi patru de Halep.

În al doilea set, Kessler a început cu break. Al doilea game a fost mult mai echilibrat, însă a fost câştigat tot de americancă. Rapid, Halep s-a redresat şi a câştigat rapid gameul 3 pe propriul serviciu. Fostul lider WTA a avut însă nevoie apoi de timeout medical pentru a se interveni la piciorul său stâng, în zona genunchiului, la care avea probleme.

Reclamă

Jocul a continuat cu două gameuri câştigate de Kessler şi de Halep pe propriul serviciu. Halep a avut nevoie însă din nou de fizioterapeută şi a renunţat să mai continue, la scorul de 3-2 pentru adversara sa.

Cea mai dură reacţie, după ce Simona Halep a abandonat în primul tur al turneului de la Paris

Cotidianul L’Equipe a analizat, pe larg, retragerea Simonei Halep de la Trophee Clarins. Francezii au notat că românca s-a duelat cu o adversară accesibilă, la un turneu de 125 de puncte, spre deosebire de primul meci de la revenirea în circuit, cu Paula Badosa, de la Miami.

„La 32 de ani, după aproape 2 ani fără un meci de tenis, fostul lider mondial știe că nu mai are mult timp la dispoziție de pierdut și că o accidentare gravă ar fi, probabil, prea mult.

Românca a fost de acord că să joace la Miami n-a fost o idee bună, dar că avea nevoie de asta. Corpul ei a făcut-o să plătească, iar timp de patru zile după meciul cu Badosa fiecare mișcare era tortură..

În Paris, a avut cu siguranță un mediu mult mai potrivit de a se întoarce, față de un turneu WTA 1.000. Și o adversară mai accesibilă. Primele schimburi cu Kessler au arătat că românca nu și-a pierdut îndemânarea de a obține un punct.

În mod logic, a alternat momentele foarte bune cu unele slabe, cu unele duble greșeli destul de mari. Dar după ce s-a obișnuit cu forehandul distructiv al adversarei, oricine putea vedea acea Simona dinainte de suspendare.

Dar, la începutul setului secund, a chemat fizioterapeutul pentru a se ocupa de genunchiul stâng, care i-a pus probleme și la Miami. Luni, ne spunea cum nu-și imagina că va fi atât de dificil să revină. Acum, dacă mai era nevoie de confirmare, acest meci e încă o dovadă a acestui lucru„, au notat cei de la L’Equipe.

Cum se va încheia meciul România - Belgia de la EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
0:04

Fază controversată în Olanda – Franţa! Xavi Simons a înscris, dar golul starului de la Leipzig a fost anulat

23:53 21 iun.

Olanda – Franța 0-0. Duelul „incendiar” din Grupa D s-a încheiat nedecis. Xavi Simmons a avut un gol anulat

23:35 21 iun.

România – Belgia, la EURO 2024 | Totul despre meciul care ar putea să le aducă tricolorilor calificarea în optimi la EURO 2024!

23:03 21 iun.

VideoAlexandra Tudor şi Dani Oţil au luat pulsul Marelui Premiu de Formula 1 de la Barcelona: „Se anunţă o cursă uau”

22:54 21 iun.

România – Belgia, la EURO 2024 | Domenico Tedesco i-a lăudat pe „tricolori”! Ce jucători a remarcat: „Asta e calitatea lor”

22:24 21 iun.

David Popovici, după ce a cucerit două medalii de aur la Campionatele Europene de Nataţie: „Sunt chiar fericit”!

1 Foto„E un parastas al tău?” Replica fabuloasă pe care i-a dat-o Ilie Năstase lui Ion Ţiriac! 2 FotoIvana Knoll e gata să le sucească minţile şi nemţilor: „Mai sexy ca niciodată! Abia aştept ca toată lumea să mă vadă!” 3 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 4 FotoFCSB a plecat în cantonament în Olanda! Imagini de pe aeroport cu jucătorii „roş-albaştri” 5 FotoAdrian Mutu, mesaj emoţionant pentru fiica sa cea mare: „Te iubesc!” Adriana a întors toate privirile la braţul tatălui său 6 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52)
Citește și