Închide meniul

Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 6-2, 6-2! Jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep a câștigat Wimbledon 2022! Revenire senzațională după ce pierduse primul set

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 9 iulie 2022, 17:55

Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 6-2, 6-2! Jucătoarea care a eliminat-o pe Simona Halep a câștigat Wimbledon 2022! Revenire senzațională după ce pierduse primul set

Elena Rybakina a câștigat Wimbledon 2022

Elena Rybakina, la Wimbledon 2022 / Profimedia

Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 6-2, 6-2. Jucătoarea din Kazahstan a câștigat Wimbledon 2022! Rybakina a avut o revenire incredibilă după ce pierduse primul set.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

La 23 de ani, Elena Rybakina, din Kazahstan, a câştigat turneul de grand slam de la Wimbledon, după ce a trecut de tunisianca Ons Jabeur, scor 3-6, 6-2, 6-2. Rybakina s-a impus după un meci de o oră şi 47 de minute.

Locul 23 mondial, ea a mai câştigat doar două turnee, în 2019 la Bucureşti şi în 2020 la Hobart. Ons Jabeur, locul 2 mondial, era prima sportivă africană prezentă în finală de grand slam.

În semifinale, Elena Rybakina a eliminat-o pe Simona Halep.

Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 6-2, 6-2 | Wimbledon 2022

Update 17.38: Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 6-2, 1-3! Rybakina s-a desprins în setul decisiv.

Reclamă

Update 17.00: Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 6-2! Rybakina a câștigat setul al doilea și a trimis finala în decisiv

Update 17.00: Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6, 2-1! Rybakina începe mai bine actul secund.

Update 16.40: Elena Rybakina – Ons Jabeur 3-6! SET Jabeur! Sportiva din Tunisia a câștigat primul set.

Reclamă 4 / 0/3

Update 16.30: Elena Rybakina – Ons Jabeur 2-4! Jucătoarea din Tunisia s-a distanțat după ce a făcut break-ul.

Update 16.00: A început duelul dintre Elena Rybakina și Ons Jabeur, pentru marele trofeu de la Wimbledon 2022!

Știrea inițială

Aceasta va fi cea de-a patra întâlnire directă dintre cele două jucătoare aflate pentru prima oară într-o finală de Grand Slam. Ocupanta locului 2 WTA conduce cu 2-1.

Toate partidele au avut însă loc pe hard. Jucătoarea din Kazakhstan s-a impus la Wuhan, în 2019, cu 6-1, 6-7, 6-2, iar Jabeur și-a luat revanșa la Dubai și Chicago, ambele în 2021.

„Sincer, nu mă așteptam să ajung în a doua săptămână la Wimbledon. Mereu am crezut că am jocul potrivit pentru un parcurs bun la un turneu de Grand Slam și că într-o zi voi câștiga unul. Dar tot acest proces a fost dificil din cauza accidentărilor.

Nu m-am pregătit foarte bine înainte să vin aici. M-am simțit mai relaxată și nu am simțit vreo presiune, aceasta a fost cheia. Pot spune că este pentru prima oară când mă bucur de fiecare zi în care joc într-un turneu”, a spus Rybakina înaintea finalei.

Reclamă

Ons Jabeur: Visul a început anul trecut

În 2021, Ons Jabeur avea parte de un traseu cu victorii importante la Venus Williams, Iga Swiatek sau Garbine Muguruza. Înainte să fie învinsă în sferturi de Aryna Sabalenka.

”Visul a început anul trecut, atunci când m-am simțit foarte bine jucând aici. Nu am jucat de foarte multe ori aici înainte, iar când am jucat, abia am trecut de primul sau al doilea tur.

Anul trecut, când am pierdut, i-am spus psihologului meu că voi reveni sezonul următor pentru titlu, după ce am ajuns în sferturi. Iubesc totul aici, a fost obiectivul meu încă de la începutul anului”, a declarat Ons Jabeur.

Simona Halep se va uita la finala Wimbledon 2022

Simona Halep a declarat că va urmări finala Wimbledon 2022, dintre Elena Rybakina şi Ons Jabeur. Românca nu şi-a stabilit o favorită, însă consideră partida una interesantă, în care jucătoarea din Kazahstan poate presta jocul din semifinală.

Simona Halep declarat că, pentru Elena Rybakina, confruntarea din finală cu Ons Jabeur va fi un meci diferit, faţă de cel suţinut cu românca. Simo a mărturisit că jocul tunisiencei este unul variat, care-i poate pune probleme jucătoarei din Kazahstan.

„Va fi o finală interesantă. Nu știu cum va raspunde Rybakina la jocul lui Jabeur. Schimbă ritmul, îl taie cu multe slice-uri. Jabeur servește bine, așa că va fi interesant. Nu pot spune că Rybakina poate menține nivelul, dar poate o va face dacă va fi încrezătoare. Va fi un meci interesant și îl voi urmări”, a spus Halep în conferința de presă.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:00 LIVE VIDEOLeicester – Southampton 0-0. Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League 21:51 Dinamo şi FCU Craiova, ultimele clasate în Liga 1! Cum arată clasamentul în play-out cu 3 etape înainte de final 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:40 FC Botoşani – Dinamo 2-1. Dezastru pentru „câini”, care au primit un alt gol în prelungiri! „Roş-albii”, pe loc de retrogradare! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune Vezi toate știrile
Citește și