Închide meniul

Emma Răducanu s-a retras la dublu mixt, la Wimbledon! Cariera lui Andy Murray la turneul britanic s-a încheiat

Publicat: 6 iulie 2024, 17:43

Reclamă
Emma Răducanu s-a retras la dublu mixt, la Wimbledon! Cariera lui Andy Murray la turneul britanic s-a încheiat

Emma Răducanu s-a retras la dublu mixt, la Wimbledon! Cariera lui Andy Murray la turneul britanic s-a încheiat

Andy Murray şi Emma Răducanu / Profimedia Images

Cariera lui Andy Murray la Wimbledon s-a încheiat după ce Emma Răducanu a renunţat, sâmbătă, la participarea lor la dublu mixt, relatează BBC.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Murray, fost număr unu mondial, în vârstă de 37 de ani, urma să joace alături de conaţionala sa sâmbătă seara, la All England Club.

Emma Răducanu s-a retras la dublu mixt, la Wimbledon! Cariera lui Andy Murray la turneul britanic s-a încheiat

Răducanu, în vârstă de 21 de ani, a precizat că are „o oarecare rigiditate” la încheietura mâinii drepte.

Ea s-a calificat în turul al patrulea la simplu feminin cu o victorie în două seturi în faţa Mariei Sakkari.

Am luat decizia foarte grea de a mă retrage din proba de dublu mixt”, a declarat Răducanu. „Sunt dezamăgită, deoarece abia aşteptam să joc cu Andy, dar trebuie să am grijă”, a mai spus ea.

Reclamă
Reclamă

Murray, de două ori campion de simplu la Wimbledon, a participat pentru ultima oară la turneul britanic, înainte de a se retrage la sfârşitul acestui an.

Pentru scoţian joi a fost ultima sa apariţie la Wimbledon. El a pierdut atunci alături de fratele său, Jamie, la dublu masculin. Murray a renunţat marţi la meciurile de simplu, deoarece continuă să se recupereze după o operaţie la spate suferită pe 22 iunie.

El intenţionează să se retragă la sfârşitul acestui an, iar Jocurile Olimpice de la Paris 2024 vor fi ultima sa mare competiţie.

Reclamă

Andy Murray s-a retras din proba de simplu de la Wimbledon

Andy Murray s-a retras de la Wimbledon din proba de simplu. Britanicul a jucat în proba de dublu, alături de fratele lui, Jamie Murray. Fraţii Murray, care au primit un wild-card, au fost învinşi în două seturi de Rinky Hijikata (23 de ani) și John Peers (35 de ani). Hijikata și Peers s-au impus cu 7-6, 6-4.

A fost foarte special să joc aici alături de fratele meu, nu am avut această șansă până acum. Partenerul său obișnuit a evoluat alături de altcineva la acest turneu, iar Jamie mi-a propus să jucăm împreună.

A fost destul de greu să pot să joc din punct de vedere fizic, dar mă bucur că am reușit până la urmă și că ne-am putut bucura de acest meci.

Este foarte dificil pentru mine, îmi doresc să joc pentru totdeauna, dar fizic e foarte greu acum. S-au strâns foarte multe accidentări. Iubesc acest sport, mi-a dat totul, m-a învățat atâtea lucruri de-a lungul anilor pe care le voi folosi tot restul vieții. Nu vreau să mă opresc, dar trebuie!”, a declarat Andy Murray, după înfrângerea din meciul de dublu.

Murray a câştigat turneul de simplu de la Wimbledon de două ori, în 2013 şi 2016

În vârstă de 37 de ani, Andy Murray trebuia să joace marţi în proba de simplu. El avea meci cu Tomas Machac din Republica Cehă, pe terenul central. Murray a renunţat în cele din urmă la turneul de simplu de la Wimbledon.

Din păcate, în ciuda faptului că a lucrat incredibil de mult la recuperarea sa de la operaţia sa în urmă cu puţin peste o săptămână, Andy a luat decizia foarte dificilă de a nu juca la simplu în acest an”, a anunţat echipa lui Murray, potrivit BBC.

După cum vă puteţi imagina, el este extrem de dezamăgit, dar a confirmat că va juca în dublu cu Jamie şi aşteaptă cu nerăbdare să concureze la Wimbledon pentru ultima dată”, a menţionat sursa citată.

Andy Murray a ieşit campion de două ori la Wimbledon, în turneul de simplu, în 2013 şi 2016. Murray a câştigat peste 62 de milioane de dolari din tenis. Murray a cucerit de două ori medalia de aur la Jocurile Olimpice. El a câştigat turneul de tenis, la simplu, de la Jocurile Olimpice în anii 2012 şi 2016.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:08

LIVE SCOREUnirea Slobozia – U Cluj 2-2. Meci „nebun” în Liga 1! „Șepcile roșii”, spectacol în a doua repriză! Au revenit de la 0-2

18:01

Jese Rodriguez a semnat cu Johor Southern Tigers, din Malaezia! Prima reacțiea fostului star de la Real Madrid: „Un club de top!”

17:58

Patrice Evra, val de critici asupra lui Kylian Mbappe: „I-ai dat cheile de la PSG şi naţională, dar nu e la nivelul lui Benzema!”

17:49

EXCLUSIVCristina Neagu, despre „povara” celebrităţii: „Nu te gândi acum că sunt Messi şi Ronaldo şi nu pot merge pe stradă!”

17:30

„De ce să fie trist?” Elias Charalambous, mesaj direct după Mircea Lucescu nu l-a convocat pe Daniel Bîrligea la echipa națională

16:58

VIDEOPuștiul pentru care Real Madrid s-a luptat cu Barcelona a uimit pe toată lumea! Are 12 ani și a marcat 4 goluri într-un meci U19

1 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 2 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 Ce cotă a ajuns să aibă FCSB la calificarea directă în „optimile” Europa League, după victoria cu PAOK 5 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 6 Ce reacţie a avut Florinel Coman, după PAOK – FCSB 0-1. „Mbappe” nu şi-a uitat foştii coechipieri de la campioana României
Citește și