Închide meniul

EXCLUSIV | Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”. Verdictul specialistului, după ce campioana noastră a fost suspendată din tenis

Antena Sport Publicat: 22 octombrie 2022, 18:28

EXCLUSIV | Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției. Verdictul specialistului, după ce campioana noastră a fost suspendată din tenis

Simona Halep, în timpul unei partide / Profimedia

Cristian Jura, arbitru în cadrul Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne, a explicat cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”. Sportiva noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep e decisă să îşi caute dreptate, după ce a fost găsită dopată. Are la dispoziţie 21 de zile de la data la care i-a fost comunicată sentinţa.

Cât timp are la dispoziţie Simona Halep să demonstreze „lipsa vinovăției”

„Singurul lucru pe care îl poate face este să conteste punerea ei sub acuzare. Apoi să stabilească o strategie de apărare. Ea trebuie să conteste la Tribunalului pentru Arbitraj Sportiv. Termenul la TAS este de 21 de zile de la data la care i-a fost comunicat documentul. Poate a avut o prescripție de la medic.

Reclamă

Am înțeles că a avut și ceva probleme de sănătate și poate un medic i-a recomandat medicamentul respectiv. Rămâne de văzut dacă a avut scutire de uz terapeutic sau nu a avut scutire de uz terapeutic. Ea asta trebuie să demonstreze: lipsa vinovăției sau a neglijenței semnificative!”, a declarat Cristian Jura, în exclusivitate, pentru Antena Sport.

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!”

Tatăl Simonei Halep a făcut un anunț de ultimă oră, după ce campioana noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA. Stere Halep susține clar și răspicat că Simona „nu este vinovată cu absolut nimic”.

Reclamă

Tatăl Simonei a dezvăluit că sportiva din Constanța va face apel la Tribunalul de Aritraj Sportiv de la Lausanne (TAS), în încercarea de a-și demonstra nevinovăția și a anula suspendarea.

„Este o situație prin care nu e ușor să trecem. Dar cu credință și ajutorul Domnului, se vor rezolva toate. Iar organele competente sper să facă dreptate. Deci Simona nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat (n.r. – medicamente) pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla.

E acasă. La București, acasă la ea. Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur. (A trimis probe la TAS?) Sigur că da, se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția.

Reclamă

(N.r. – Va face contestație împotriva suspendării?) Normal că trebuie să se facă. Trebuie să se ajungă undeva ca organele competente să verifice din nou. Și sperăm să se facă dreptate. (N.r. – Cum se simte Simona?) E foarte bine, dar nu cred că e atât de bine cum ar trebui să fie în situația în care se află”, a spus Stere Halep, pentru observatornews.ro.

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Gigi Becali, reacţie vehementă în scandalul de dopaj al Simonei Halep
Extra • 25 sept., 13:43
Gigi Becali, vehement în cazul de dopaj al Simonei Halep: „Ce vină are ea?! Nu trebuia să aibă încredere”
Simona Halep i-a dezvăluit unui jurnalist american ce are de gând să facă după suspendarea uriaşă primită
Tenis • 23 sept., 17:55
Simona Halep i-a dezvăluit unui jurnalist american ce are de gând să facă după suspendarea uriaşă primită: „Nu voi da înapoi”
Ion Ţiriac, o nouă reacţie furibundă după suspendarea primită de Simpna Halep
WTA • 23 sept., 17:05
Ion Ţiriac, o nouă reacţie furibundă după suspendarea primită de Simona Halep: „N-a avut nevoie să dea cu dreapta mai bine!”
Mihaela Buzărnescu asigură că Simona Halep suspendată pe nedrept
WTA • 23 sept., 13:21
Mihaela Buzărnescu asigură că Simona Halep a fost suspendată pe nedrept: „Este nevinovată!”. Ce a spus despre Serena Williams
Caroline Wozniacki o susţine pe Simona Halep după verdictul devastator
Tenis • 21 sept., 18:23
Caroline Wozniacki o susţine pe Simona Halep după verdictul devastator: „Să distrugi o carieră din cauza unei contaminări”
Ultimele știri
16:51 FCSB a sărit în ajutorul lui Dragoş Iancu! Propunerea lui Mihai Stoica, pentru jucătorul care a suferit o accidentare horror 16:33 Dan Şucu, alegere surprinzătoare! Care a fost preferatul său din meciul cu CFR Cluj: „Se potriveşte filozofiei mele” 16:22 Gigi Becali, verdict sumbru despre rivala Dinamo: „Va retrograda! Toate echipele sunt mai bune!” 15:32 Valentin Ţicu l-a vizitat la spital pe Dragoş Iancu: „Îl voi ajuta să treacă peste asta” 14:52 Gigi Becali a dat un tun financiar de 13 milioane de euro: „Am vândut” 14:09 Probleme în lotul României, înainte de meciul cu Scoţia, de la Cupa Mondială. 3 rugbişti, chemaţi în Franţa 13:56 Cum a ratat Dennis Man transferul vieţii la Roma. Jose Mourinho l-a dorit pe jucătorul Parmei 13:35 TAS începe audierile în scandalul de dopaj al Kamilei Valieva. Cum se va apăra patinatoarea din Rusia 13:35 Sorana Cîrstea, în optimi la Ningbo Open, după o luptă de aproape trei ore 12:47 Gigi Becali nu se teme de Rapid în lupta la titlu: „Vedeţi-vă de treabă! Doar cu ei ne batem” Vezi toate știrile
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE