Închide meniul

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!”. Decizia luată de campioana noastră, după ce a fost suspendată: „Se ocupă, așa mi-a spus!”

Cosmin Cioboată Publicat: 22 octombrie 2022, 17:25

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!. Decizia luată de campioana noastră, după ce a fost suspendată: „Se ocupă, așa mi-a spus!

Simona Halep a fost suspendată din tenis, pentru dopaj / Observatornews

  • Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră
  • Decizia luată de campioana noastră, după ce a fost suspendată

Tatăl Simonei Halep a făcut un anunț de ultimă oră, după ce campioana noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA. Stere Halep susține clar și răspicat că Simona „nu este vinovată cu absolut nimic”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stere Halep a oferit ultimele detalii despre cum se simte Simona Halep, la 24 de ore după ce a fost notificată că a fost suspendată.

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!”

Tatăl Simonei a dezvăluit că sportiva din Constanța va face apel la Tribunalul de Aritraj Sportiv de la Lausanne (TAS), în încercarea de a-și demonstra nevinovăția și a anula suspendarea.

Reclamă

„Este o situație prin care nu e ușor să trecem. Dar cu credință și ajutorul Domnului, se vor rezolva toate. Iar organele competente sper să facă dreptate. Deci Simona nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat (n.r. – medicamente) pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla.

E acasă. La București, acasă la ea. Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur. (A trimis probe la TAS?) Sigur că da, se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția.

Reclamă

(N.r. – Va face contestație împotriva suspendării?) Normal că trebuie să se facă. Trebuie să se ajungă undeva ca organele competente să verifice din nou. Și sperăm să se facă dreptate. (N.r. – Cum se simte Simona?) E foarte bine, dar nu cred că e atât de bine cum ar trebui să fie în situația în care se află”, a spus Stere Halep, pentru observatornews.ro.

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie numele unor persoane sau antrenori care dopează sportivi

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie persoane sau antrenori care dopează sportivi. Dezvăluirea a fost făcută de Gabriela Andreiaşu, preşedintele ANAD.

Simona Halep riscă o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat. Simo poate obţine o suspendare mai mică dacă se va dovedi că cineva a instigat-o să consume această substanţă.

Reclamă

Simona trebuie să îşi dovedească nevinovăţia dacă este aşa cum spune eă că nu ştie cum a ajuns substanţa respectivă în organism. Vorbim totuşi de o probă biologică ce a confirmat clar că există acea substanţă atât în proba A, cât şi în proba B. Să facem distincţia de ce înseamnă proba B. Vorbim de aceeaşi probă de urină care a fost dată în competiţie, la US Open, care a fost repartizată în două recipiente. Când vorbim de proba B înseamnă contraexpertiza, adică proba care a fost dată în august.

Mai departe, Simona trebuie să vadă cum a ajuns substanţa. Este un medicament pe care cineva i l-a dat. Cum, nu ştim! Fie într-o clinică, fie de la medicul ei, fie de la o altă persoană. Acel medicament a ajuns în organismul ei pentru că nu ajunge acolo din senin. Sportivii sunt direct răspunzători de ce au în organismul lor.

De o perioadă de timp, de un an şi ceva, nu a mai luat legătura cu noi. Nu putem să spunem că a desconsiderat organizaţia din România pentru că întotdeauna i-am dat sfaturi bune.
Pentru aceastăsubstanţă, simpa prezentă înseamnă dopaj. În cazul ei, această substanţă este fără limită de prag. În momentul de faţă, Simona are două abateri. Cea de prezenţă, dar şi abaterea de utilizare. Dacă ea demonstrează cum a ajuns în organism, perioada se poate reduce.

Dar nu mai mult de jumătate decât perioada altfel aplicabilă. Sau se poate acorda ajutor substanţial şi să ofere informaţii despre alte persoane care încalcă reglementările antidoping sau despre antrenori care dopează alţi sportivi. Dacă are aceste informaţii şi le aduce la cunoştinţă, pe parcursul perioadei de gestionare sau chiar şi după ce se ia o decizie definitivă, se poate îngheţa, cu acordul Agenţiei Mondiale Antidoping, perioada de suspendare până la 3 pătrimi. Codul spune, aşa cum este cazul substanţei care a fost identificată în proba Simonei, sancţiunea este de 4 ani„, a spus Gabriela Andreiaşu, preşedintele ANAD, în exclusivitate pentru AS.ro.

Reclamă
Citește și:
Pe același subiect
Ce a scris Mundo Deportivo despre Simona Halep, una dintre marile absenţe de la Roland Garros
Tenis • 18:05
Ce a scris Mundo Deportivo despre Simona Halep, una dintre marile absenţe de la Roland Garros
Virginia Ruzici, mesaj emoţionant pentru Simona Halep
WTA • 26 mai, 13:48
Virginia Ruzici, mesaj emoţionant pentru Simona Halep: „Știu cât de puternică și de sinceră ești!”
Gică Hagi cere să i se facă dreptate Simonei Halep
WTA • 25 mai, 19:49
Gică Hagi cere să i se facă dreptate Simonei Halep: „Este inacceptabil tot ce se întâmplă!”. Mesaj de susţinere al „Regelui”
Patrick Mouratoglou, dezvăluire legată de procesul Simonei Halep
Tenis • 25 mai, 17:34
Patrick Mouratoglou, dezvăluire despre procesul Simonei Halep: „Paşaportul ei biologic este normal. Experţii mi-au confirmat”
Cristian Tudor Popescu cere ca Guvernul să intervine în procesul Simonei Halep
WTA • 25 mai, 10:22
Cristian Tudor Popescu cere ca Guvernul să intervină în procesul Simonei Halep: „E ca şi cum ar fi arestată preventiv!”
Ultimele știri
23:00 LIVE VIDEOBenny Adegbuyi – Sofian Laidouni, în Glory 86, e acum, EXCLUSIV în AntenaPLAY 22:50 Adrian Mutu, după FCSB – Rapid 1-5: „Abia aştept să plec în vacanţă. A fost un sezon lung. Vor fi veniri” 22:41 Marko Dugandzic, oficial golgheterul acestui sezon de Liga 1! Vârful lui Rapid, peste Andrea Compagno de la FCSB 22:27 FCSB – Rapid 1-5. Jucătorii lui Elias Charalambous, umiliţi acasă de rivali! Octavian Popescu, gol şi eliminare 22:24 Demis în ziua titlului, Oliver Kahn a răbufnit: ,,Clubul mi-a interzis acest lucru” 22:22 Irina Begu – Anna Bondar LIVE SCORE (duminică, 18:00), în primul tur de la Roland Garros 2023 22:19 Gică Hagi, în negocieri cu Fiorentina pentru Louis Munteanu: „Am trimis hârtie!” 21:54 Dan Petrescu a confirmat interesul pentru Tamm şi Cristea! Fundaşii daţi afară de Gigi Becali pot ajunge la CFR Cluj 21:53 Cosmin Olăroiu a câştigat un nou trofeu în Emiratele Arabe Unite! Al Sharjah şi-a adjudecat Cupa Ligii 21:44 FotoMeciul FCSB – Rapid a fost întrerupt! Fanii roş-albaştri au aruncat torţe pe gazon şi au avut scandări rasiste!
EMISIUNI
Eduard Novak, la AS.ro LIVE
Eduard Novak, la AS.ro LIVE