Închide meniul

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!”. Decizia luată de campioana noastră, după ce a fost suspendată: „Se ocupă, așa mi-a spus!”

Cosmin Cioboată Publicat: 22 octombrie 2022, 17:25

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!. Decizia luată de campioana noastră, după ce a fost suspendată: „Se ocupă, așa mi-a spus!

Simona Halep a fost suspendată din tenis, pentru dopaj

Simona Halep a fost suspendată din tenis, pentru dopaj / Observatornews

  • Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră
  • Decizia luată de campioana noastră, după ce a fost suspendată

Tatăl Simonei Halep a făcut un anunț de ultimă oră, după ce campioana noastră a fost suspendată din tenis pe motivul că s-a dopat cu Roxadustat, o substanță interzisă de regulamentul WADA. Stere Halep susține clar și răspicat că Simona „nu este vinovată cu absolut nimic”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Stere Halep a oferit ultimele detalii despre cum se simte Simona Halep, la 24 de ore după ce a fost notificată că a fost suspendată.

Tatăl Simonei Halep, anunț de ultimă oră: „Nu e vinovată!”

Tatăl Simonei a dezvăluit că sportiva din Constanța va face apel la Tribunalul de Aritraj Sportiv de la Lausanne (TAS), în încercarea de a-și demonstra nevinovăția și a anula suspendarea.

Reclamă

„Este o situație prin care nu e ușor să trecem. Dar cu credință și ajutorul Domnului, se vor rezolva toate. Iar organele competente sper să facă dreptate. Deci Simona nu e vinovată cu absolut nimic. Ea a luat (n.r. – medicamente) pentru glande, dar nu știm nimic. Cine să prescrie așa ceva? Simona nici n-are medic personal, n-a avut niciodată. Dacă o sticlă de apă era începută, ea nu bea până nu desigila sticla.

E acasă. La București, acasă la ea. Nu bănuim pe absolut nimeni pentru că bănuiala e cel mai mare păcat. Trădare? Nu știu despre cine e vorba. Se simte trădată de ceea ce se întâmplă, nu neapărat de cineva. Noi suntem o familie care nu bănuiește pe cineva până nu se află adevărul pur. (A trimis probe la TAS?) Sigur că da, se ocupă. Așa îmi spune, în mare, că se ocupă. E și normal că trebuie să scoată nevinovăția.

Reclamă

(N.r. – Va face contestație împotriva suspendării?) Normal că trebuie să se facă. Trebuie să se ajungă undeva ca organele competente să verifice din nou. Și sperăm să se facă dreptate. (N.r. – Cum se simte Simona?) E foarte bine, dar nu cred că e atât de bine cum ar trebui să fie în situația în care se află”, a spus Stere Halep, pentru observatornews.ro.

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie numele unor persoane sau antrenori care dopează sportivi

Simona Halep îşi poate reduce perioada de suspendare dacă dezvăluie persoane sau antrenori care dopează sportivi. Dezvăluirea a fost făcută de Gabriela Andreiaşu, preşedintele ANAD.

Simona Halep riscă o pedeapsă de 4 ani de suspendare, după ce a fost găsită dopată cu Roxadustat. Simo poate obţine o suspendare mai mică dacă se va dovedi că cineva a instigat-o să consume această substanţă.

Reclamă 4 / 0/3

Simona trebuie să îşi dovedească nevinovăţia dacă este aşa cum spune eă că nu ştie cum a ajuns substanţa respectivă în organism. Vorbim totuşi de o probă biologică ce a confirmat clar că există acea substanţă atât în proba A, cât şi în proba B. Să facem distincţia de ce înseamnă proba B. Vorbim de aceeaşi probă de urină care a fost dată în competiţie, la US Open, care a fost repartizată în două recipiente. Când vorbim de proba B înseamnă contraexpertiza, adică proba care a fost dată în august.

Mai departe, Simona trebuie să vadă cum a ajuns substanţa. Este un medicament pe care cineva i l-a dat. Cum, nu ştim! Fie într-o clinică, fie de la medicul ei, fie de la o altă persoană. Acel medicament a ajuns în organismul ei pentru că nu ajunge acolo din senin. Sportivii sunt direct răspunzători de ce au în organismul lor.

De o perioadă de timp, de un an şi ceva, nu a mai luat legătura cu noi. Nu putem să spunem că a desconsiderat organizaţia din România pentru că întotdeauna i-am dat sfaturi bune.
Pentru aceastăsubstanţă, simpa prezentă înseamnă dopaj. În cazul ei, această substanţă este fără limită de prag. În momentul de faţă, Simona are două abateri. Cea de prezenţă, dar şi abaterea de utilizare. Dacă ea demonstrează cum a ajuns în organism, perioada se poate reduce.

Dar nu mai mult de jumătate decât perioada altfel aplicabilă. Sau se poate acorda ajutor substanţial şi să ofere informaţii despre alte persoane care încalcă reglementările antidoping sau despre antrenori care dopează alţi sportivi. Dacă are aceste informaţii şi le aduce la cunoştinţă, pe parcursul perioadei de gestionare sau chiar şi după ce se ia o decizie definitivă, se poate îngheţa, cu acordul Agenţiei Mondiale Antidoping, perioada de suspendare până la 3 pătrimi. Codul spune, aşa cum este cazul substanţei care a fost identificată în proba Simonei, sancţiunea este de 4 ani„, a spus Gabriela Andreiaşu, preşedintele ANAD, în exclusivitate pentru AS.ro.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:08 Rapid – Sepsi, LIVE TEXT, 20:30! Giuleştenii luptă pentru prima victorie din play-off. Echipele de start 19:07 Xavi ştie cum poate Barcelona să o elimine pe PSG, din Champions League! Anunţul făcut înaintea returului „de foc” 18:52 Rezultatele analizelor jucătorului din Liga 1, depistat pozitiv la testul anti-drog! Reacţia de ultim moment a clubului 18:38 Mihai Stoica, uluit după CFR Cluj – FCSB 0-1! Detaliul scos în evidenţă după victoria roş-albaştrilor: „Imposibil de imaginat!” 18:09 „Mă duc cu Mustaţă în peluză” Dănuţ Lupu, anunţ uluitor despre derby-ul FCSB – Rapid, ce poate decide matematic titlul! 18:06 „Te-au sunat Mititelu şi Rotaru?” Răspunsul oferit imediat de Adrian Mutu! „Briliantul” şi-a decis viitorul 17:30 Primul transfer realizat de Dinamo, pentru sezonul viitor! Cu cine s-au înţeles „câinii” 17:06 „Frumosule!” Octavian Popescu, mesaj savuros pentru Andrei Vlad! Portarul de la FCSB împlineşte 25 de ani 16:54 Transferul lui Denis Drăguş, în linie dreaptă! S-a ajuns la un acord total: „Nu există nici cea mai mică problemă” 16:40 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 15 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
WTA • 10:00
Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: "A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea"
Extra • 13 apr., 22:51
Ion Ţiriac, declaraţie uluitoare despre Simona Halep: „A fost accidentată la cap şi cineva s-a jucat cu ea”
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep
Tenis • 13 apr., 18:22
Nadia Comăneci are încredere în Simona Halep! Mesaj superb pentru „Simo”: „Abia aștept să o văd la Madrid sau Roland Garros”
"Mai iei suplimente?" Simona Halep a dat cărţile pe faţă! Cu ce i-a surprins fostul lider WTA pe jurnaliştii americani
WTA • 13 apr., 11:50
„Mai iei suplimente?” Simona Halep a dat cărţile pe faţă! Cu ce i-a surprins fostul lider WTA pe jurnaliştii americani
Camelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update - 12 aprilie
Antena Sport Update • 12 apr., 17:31
Camelia Bălţoi îţi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 12 aprilie