Închide meniul

Fabulos! Alexia Tatu va juca la Turneul Campioanelor U16 de la Monte Carlo. Performanţă fantastică pentru câştigătoarea de la Wimbledon

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 septembrie 2022, 12:53

Fabulos! Alexia Tatu va juca la Turneul Campioanelor U16 de la Monte Carlo. Performanţă fantastică pentru câştigătoarea de la Wimbledon

Alexia Tatu a devenit prima campioană din istorie la Wimbledon U14

Alexia Tatu şi Andreea Soare, la Wimbledon U14 / Facebook Federaţia Română de Tenis

Alexia Tatu, câştigătoarea turneului de tenis de la Wimbledon U14, va evolua în Turneul Campioanelor la Masterul de la Monte Carlo U16, care va avea loc în perioada 26-28 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexia Tatu, care a împlinit 14 ani în luna august, s-a calificat în Masterul de la Monte Carlo graţie rezultatelor obţinute în turneele internaţionale Tenis Europe alături de alte 7 sportive din întreaga lume.

Alexia Tatu va juca la Turneul Campioanelor U16 de la Monte Carlo

Deşi are doar 14 ani Alexia Tatu va juca la Monte Carlo la categoria de vârstă 16 ani, acesta fiind ultimul turneu U16 urmând ca apoi să facă trecerea la U18, scrie news.ro.

Ce a spus Alexia Tatu când a fost comparată cu Simona Halep

Alexia Tatu a câștigat Wimbledon U14, dar susține că jocul ei nu poate fi comparat cu cel practicat de Simona Halep. Tânăra speranță a tenisului românesc a întâlnit-o deja pe „Simo”.

Alexia Tatu a devenit prima campioană din istorie la Wimbledon U14. A învins-o în finala 100% românească pe Andreea Soare.

Reclamă

După performanța reușită de Alexia Tatu au început să curgă și comparațiile cu Simona Halep. Fata spune însă că nu seamănă deloc cu „Simo”.

„Cu Simona Halep m-am întâlnit de câteva ori la turnee, n-am schimbat vorbe, o admir dar nu mă asemăn cu ea la joc”, a spus Alexia Tatu, conform euronews.ro.

Dacă Alexia Tatu a câștigat Wimbledon la junioare în urmă cu câteva zile, Simona Halep s-a încoronat campioană la senioare, în 2019.

Reclamă 4 / 0/3

În urmă cu 14 ani, Simona Halep a câştigat și ea un mare trofeu la junioare, Roland Garros 2008, tot după o finală 100% românească. A trecut cu 6-4, 6-7, 6-2 de Elena Bogdan.

Alexia Tatu este legitimată la Tenis Club Buzău, unde este antrenată de Gabi Caloian.

Reportaj special cu Alexia Tatu, campioana de la Wimbledon U14

Încă nu îmi vine să cred, mi se pare un vis, mi se pare ireal. Cred că de fiecare dată, în finală, ea m-a bătut pe mine, aşa că acum mi-am dorit mai tare să câştig. Vă zic sincer, eu aş fi vrut să împart trofeul cu ea, dar nu se poate din păcate„, a declarat Alexia Tatu pentru Antena Sport.Tatăl Alexiei lucrează la Ministerul de Interne şi, pentru că a fost plecat în misiune, a ratat finala fetei.„Mă gândesc cât am investit, sufleteşte, în primul rând. (Reporter: Aţi avut momente când vă venea să spuneţi stop? Da, dar asta ştiu doar eu şi soţia. Au fost nopţi în care ne gândeam, nu dormeam şi chiar ne gândeam cum să mai facem ca să fie bine pentru Alexia„, a dezvăluit tatăl Alexiei, Leonard Tatu.

Pot să îmi dau şi eu seama că le-a fost greu, dar nu se lasă ei aşa usor. Visul meu este să câştig şi Wimbledon la senioare„, l-a completat campioana de la Wimbledon U14.

Recomandări
Citește și:

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:27 Dorinel Munteanu şi-a luat la ţintă jucătorii după înfrângerea cu UTA: „Greşeli de curtea şcolii, dezamăgirea e mare” 19:26 „Am urmărit tot sezonul!” Federico Piovaccari nu a uitat-o pe FCSB! Mesaj superb pentru jucătorii lui Gigi Becali 19:12 Sorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! A învins-o pe Alexandra Eala cu 6-3, 6-7 (6/8), 6-4 19:12 FotoJucătorii legendari ai lui Dinamo s-au reunit, la 40 de ani de la meciul cu Liverpool, din semifinalele Cupei Campionilor! 18:53 S-a schimbat formatul de la Billie Jean King Cup! Cum este afectată echipa națională a României 18:38 UTA – Oţelul 3-1. Mircea Rednic, pe primul loc în playout! Arădenii au făcut spectacol la meciul cu echipa lui Dorinel Munteanu 18:35 FotoOlimpiu Moruţan a fost operat chiar de ziua lui! Anunţul presei din Turcia 18:24 Reacția lui Carlo Ancelotti, după ce Xavi a decis să rămână la Barcelona. Mesaj sincer despre decizia rivalului 18:18 Un fost jucător legendar al Craiovei e total dezamăgit de FCU Craiova: „Poate să o bată şi o echipă de Divizia C”! 17:43 Marius Ştefănescu, reacţie fabuloasă despre transferul la FCSB: „Dau eu ca să plec, dacă aşa a spus patronul”! Vezi toate știrile
Citește și