Închide meniul

Frederic Lefebvre, cel care i-a recomandat suplimentul contaminat Simonei Halep, a colaborat cu Serena Williams

Alex Ioniță Publicat: 14 septembrie 2023, 23:23

Reclamă
Frederic Lefebvre, cel care i-a recomandat suplimentul contaminat Simonei Halep, a colaborat cu Serena Williams

Scenografie de susţinere pentru Simona Halep la Turneul Campionilor, care se desfăşoară în această săptămână la Torino

Simona Halep şi Serena Williams, după finala Wimbledon 2019 / Profimedia

Frederic Lefebvre, cel care i-a recomandat suplimentul contaminat Simonei Halep, a colaborat cu Serena Williams. Au ieșit la iveală noi informații în legătură cu controversa creată de suspenarea jucătoarei din Constanța.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep a primit o suspendare de 4 ani, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la un test anti-doping. Verdictul a venit abia la 1 an de la începutul scandalului, iar această suspendare ar urma să expire în octombrie 2026. Totuși, decizia nu este una definitivă și poate fi atacată la TAS.

Frederic Lefebvre, cel care i-a recomandat suplimentul contaminat Simonei Halep, a colaborat cu Serena Williams. Specialistul academiei Mouratoglou i-a garantat sportivei că suplimentul este în regulă

Potrivit informațiilor oferite de gsp.ro, Frederic Lefebvre a asigurat-o pe Simona Halep, alături de Candice Gohier și Patrick Mouratoglou, că suplimentul respectiv este perfect în regulă. Totuși, acesta s-a dovedit a fi contaminat cu roxadustat, iar sportiva noastră s-a ales cu o sanțiune dură.

Francezul a colaborat de-a lungul timpului și cu Serena Williams, mai exact în perioada 2015 – 2017. Colaborarea dintre cei doi a încetat în luna ianuarie a anului 2017, având în vedere că sportiva din Statele Unite a luat o pauză la momentul respectiv, pentru nașterea primului copil.

În perioada în care Lefebvre a făcut parte din staff-ul Serenei, jucătoarea din Statele Unite a reușit următoarele performanțe:

Reclamă

În momentul de față, Frederic Lefebvre face parte din staff-ul lui Stefanos Tsitsipas și se ocupă de pregătirea fizică a acestuia. De-a lungul timpului a mai lucrat alături de Daria Gavrilova, Yulia Putintseva, Jeremy Chardy sau Renzo Olivo.

Simona Halep a început să ia suplimentele contaminte din luna august

Produse care i-au fost recomandate Simonei Halep au fost o băutură pe bază de electroliţi, un supliment pentru recuperare, un supliment cu acizi graşi, care se asimilează în sânge, şi o pulbere de colagen marin.

„În jurul lunii august 2022, Halep, Mouratoglou și Gohier au revizuit suplimentele nutritive luate de doamna Halep. Ea (n.r. – Gohier) și domnul Mouratoglou au recomandat înlocuitori pentru câteva dintre suplimentele ei, despre care au considerat că au conținut de zahăr prea mare. Doamna Gohier i-a cerut domnului Lefebvre opinia despre suplimentele pe care unul dintre jucătorii lui profesioniști testați regulat le folosea.

Reclamă 4 / 0/3

Domnul Lefebvre a recomandat cele 3 suplimente menționate, inclusiv Keto MCT, și i-a oferit doamnei Gohier datele de contact. Doamna Gohier a comandat produsele, care au ajuns la New York pe 23 august 2022. Ea și domnul Mouratoglou le-au verificat și au căzut de acord că nu conțin nicio substanță interzisă și că sunt sigure pentru ca doamna Halep să le folosească. Doamna Halep a folosit apoi Keto MCT timp de 6 zile, între 23 și 28 august 2022″, au mai motivat judecătorii.

Candice Gohier este prima fizioterapuetă străină cu care a lucrat Simona Halep, aceasta lucrând în Academia lui Patrick Mouratoglou încă din 2020. Românca a început colaborarea cu antrenorul francez în martie, 2022.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:19 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 30 aprilie 2024 17:02 EXCLUSIVValeriu Iftime anunţă că se îmbată dacă FC Botoşani se salvează de la retrogradare: „Nu am crezut niciodată că putem să scăpăm”! 16:33 România – Japonia, în optimile Billie Jean King Cup! Test dificil pentru tricolore. Cum arată tabloul turneului final din Sevilla 16:28 Rapid „forţează” aducerea lui Mircea Lucescu: „Şucu îl dorește și insistă” 16:13 Ungaria – România, LIVE VIDEO, 13:30. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, în AntenaPLAY 15:58 Cristi Chivu, dorit insistent la Ajax! Anunţul uriaş venit din Italia. Planul „lăncierilor” 15:46 VIDEOSlovenia – România 6-1 a fost în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 15:40 NEWS ALERTDan Petrescu a semnat cu CFR. Clip de prezentare spectaculos: „Gata cu vorba!” 15:29 „Să fii cu soția lângă tine și să fii amăgit” Marius Şumudică îl compătimeşte pe Dan Şucu, după Rapid – Universitatea Craiova 14:39 Louis Munteanu, 20.000 de euro salariu pe lună la FCSB! Cât vrea Gigi Becali să plătească pentru transfer Vezi toate știrile
Citește și