Închide meniul

Gabriela Ruse se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup! Anunţul neaşteptat al româncei: „Este o tensiune între mine şi colege!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 18 martie 2023, 11:16

Gabriela Ruse se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup! Anunţul neaşteptat al româncei: „Este o tensiune între mine şi colege!

Gabriela Ruse se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup

Gabriela Ruse, în timpul unui meci/ Profimedia

Gabriela Ruse a luat decizia de a se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup! Românca a făcut un anunţ neaşteptat, chiar înaintea duelului „tricolorelor” cu Slovenia, din calificările pentru turneul final al competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gabriela Ruse, în vârstă de 25 de ani, ocupă în prezent locul 147, fiind a cincea jucătoare a României din topul WTA, după Simona Halep, Irina Begu, Ana Bogdan şi Sorana Cîrstea.

Gabriela Ruse a luat decizia de a se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup

Gabriela Ruse şi-a motivat decizia de a se retrage din echipa României, aceasta mărturisind că a avut un conflict cu celelalte jucătoare românce. Ocupata locului 147 WTA a dezvăluit că există o tensiune în vestiarul „tricolorelor”, şi vrea să evite orice ceartă ce ar putea să apară ulterior.

Ruse a mai declarat că deşi îi face plăcere să evolueze pentru România, nu se mai simte confortabil să mai joace, în condiţiile date.

„Eu mă retrag pentru că nu consider că locul meu este acolo, printre colegele mele de la Cupa Federației.

Reclamă

Deja este o tensiune între mine și colegele mele. Nu doresc, eu nu am fost niciodată pentru ceartă, nu am agreat niciodată scandalul. Eu le respect pe colegele mele și le doresc succes.

Au fost alte lucruri care pe mine m-au deranjat ! Nu e vorba de faptul că nu-mi face plăcere să joc pentru România, pentru Fed Cup și pentru echipa națională ! Este cea mai mare bucurie și mi-am dorit toată copilăria să ajung să îmi reprezint țara. Nu mă simt confortabil să joc”, a declarat Gabriela Ruse, pentru prosport.ro.

Gabriela Ruse a bifat în acest an, performanţa carierei. Românca a ajuns până în semifinalele turneului de Grand Slam, Australian Open, în proba de dublu, alături de Marta Kostyuk.

Reclamă 4 / 0/3

Ce jucătoare vor evolua pentru România, în duelul cu Slovenia

România se va duela cu Slovenia, în încercarea de a se califica la turneul final din Billie Jean King Cup. Federaţia Română de Tenis a anunţat echipa cu care ţara noastră va aborda duelul programat luna viitoare.

Astfel, căpitanul nejucător Horia Tecău şi antrenorii Alina Tecşor Cercel şi Daniel Dobre se vor baza pe Ana Bogdan (locul 57 în clasamentul WTA la simplu şi 269 la dublu), Irina Maria Bara (locul 193 la simplu şi 113 la dublu), Jaqueline Adina Cristian (locul 202 la simplu şi 531 la dublu), Anca Alexia Todoni (locul 727 la simplu şi 1169 la dublu) şi Monica Niculescu (locul 40 la dublu).

Slovenia, care îl are căpitan nejucător pe Andrej Krasavec, le-a convocat pentru acest meci pe Tamara Zidansek (locul 114 la simplu şi 52 la dublu), Kaja Juvan (locul 135 la simplu şi 435 la dublu), Nina Potocnik (locul 260 la simplu şi 548 la dublu), Pia Lovric (locul 582 la simplu şi 613 la dublu) şi Ela Nala Milic (fără clasament).

Meciul dintre echipele naţionale feminine ale Sloveniei şi României, din cadrul Billie Jean King Cup by Gainbridge, va avea loc în perioada 14-15 aprilie 2023, în Sport Park Bonifika, din oraşul Koper, învingătoarea urmând a se califica la turneul final al competiţiei.

Recomandări
  • Gabriela Ruse se retrage din echipa României de Billie Jean King Cup

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
20:35 „Antrenor nou! Mulți jucători pleacă!” Daniel Pancu, anunț despre revoluția de la Rapid! A vorbit despre planul lui Dan Șucu 20:33 FotoAnamaria Prodan a dat noi detalii despre împăcarea cu Gigi Becali: „Nu e vorba de năşit!” 20:28 LIVE TEXTOţelul Galaţi – U Cluj 0-0. Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României 20:18 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Primele meciuri din Europa se joacă ACUM 19:56 „Marius Șumudică la Rapid?” Cristi Săpunaru a dat răspunsul pe loc! Ce cred jucătorii despre cel mai mare vis al lui „Șumi” 19:25 „Nu și-a luat rămas bun!” Cristi Săpunaru, dezvăluiri incredibile despre plecarea lui Cristiano Bergodi de la Rapid! 19:11 Mesaj de susţinere al lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonţ, înaintea derby-ului infernal cu FCSB: „Este un campion!” 19:03 „Era băgat în combinații!” Adrian Porumboiu a dat de pământ cu Istvan Kovacs! Fostul patron a lansat acuzații incredibile 18:47 David Popovici a câștigat medalia de aur la proba de 200m liber, de la Campionatul Național de înot în bazin de 50m 18:28 Sporting – Guimaraes este meciul etapei din Liga Portugal și e LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Programul rundei cu numărul 30 Vezi toate știrile
Citește și