Închide meniul

Iga Swiatek pregătită să-și apere trofeul de la Roland Garros, după ce a abandonat la Roma: „Îmi revin rapid!”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 mai 2023, 13:22

Iga Swiatek pregătită să-și apere trofeul de la Roland Garros, după ce a abandonat la Roma: Îmi revin rapid!”

Iga Swiatek pregătită să-și apere trofeul de la Roland Garros

Iga Swiatek / Profimedia

Iga Swiatek este pregătită să-și apere trofeul de la Roland Garros. Poloneza este încrezătoare în șansele ei, după ce a fost nevoită să abandoneze sferturile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Roma, informează agenţia EFE.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Turneul de la Roland Garros se va desfășura în perioada 28 mai – 11 iunie. Simona Halep nu este pe tabloul principal, după ce în continuare este în așteptarea procesului de dopaj.

Iga Swiatek pregătită să-și apere trofeul de la Roland Garros

Swiatek a abandonat în setul al treilea al meciului cu kazaha Elena Rîbakina (la scorul de 2-2) din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Poloneza se impusese cu 6-2 în primul act, iar campioana de la Wimbledon a câştigat setul secund cu 7-6 (7/3), dar câştigătoarea ultimelor două ediţii ale competiţiei de la Foro Italico a acuzat dureri la genunchi în tiebreak, la 5-3 pentru Rîbakina, abandonând ulterior, cu zece zile înaintea turneului de Mare Şlem de la Roland Garros (28 mai-11 iunie)

Practic, la finalul celui de-al doilea set, la finalul tiebreak-ului, am simţit dureri la coapsa dreaptă. A fost forte brusc şi la început nu am ştiu dacă este ceva grav sau nu, dar după examenele medicale cu kinoterapeutul nu ar trebui să fie ceva grav şi sunt convinsă că voi reveni în curând pe teren”, a declarat Swiatek, citată de site-ul oficial al WTA Tour.

„Sunt obosită. Cred că a fost decizia corectă să nu mai joc, pentru că am suferit şi în timpul încălzirii şi atunci când am făcut mişcări bruşte. Pentru mine, cel mai important lucru este să joc în siguranţă şi să nu-mi expun prea mult corpul în astfel de circumstanţe dificile, după ce am disputat mai multe jocuri în sesiunea de noapte şi după miezul nopţii”, a explicat ea, conform agerpres.ro.

Reclamă

„Pentru a fi pregătită de Roland Garros trebuie să-mi revin rapid, îmi voi lua câteva zile libere pentru a mă odihni şi, după eşecul meu în sferturi la Roma, am timp să mă antrenez înainte de turneul de la Roland Garros. Mă bucur că am aceste zile libere, pentru că de la Stuttgart nu am mai avut timp să mă recuperez cu un program atât de strâns”, a mai spus Iga Swiatek.

Iga Swiatek a abandonat la Roma

Iga Swiatek a abandonat la Roma. Swiatek, numărul 1 mondial, a abandonat în setul al treilea al sfertului de finală contra Elenei Rybakina, numărul şase mondial, miercuri seară, la Roma, cu zece zile înaintea turneului de la Roland Garros (28 mai-11 iunie).

Swiatek a renunţat la şansa de a continua la 2=2 în setul decisiv, după ce a câştigat primul set cu 6-2 şi l-a pierdut pe al doilea în tie-break, cu 7- 3. Tocmai în timpul tie-break-ului, la 5-3, poloneza de 21 de ani a simţit clar dureri la genunchi.

Reclamă 4 / 0/3

Numărul 1 mondial a avut un sezon aproape ideal pe zgură, suprafaţa sa preferată, cu un titlu la Stuttgart (Germania) şi o finală la Madrid, pierdută în faţa numărului 2 mondial, Arina Sabalenka.

Swiatek a fost de două ori deţinătoare a titlului în capitala Italiei.

Recomandări
  • Iga Swiatek, pregătită să-și apere trofeul la Roland Garros
  • Ce a declarat liderul WTA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:45 „Recoltă bună, fermierii mei” Granzii din Premier League au fost făcuţi praf, după o săptămână europeană de coşmar 13:40 „Fără subiectivism!” Cristi Balaj, verdict sincer despre lupta pentru locul 2 din Liga 1! Ce a spus despre șansele CFR-ului 13:09 Julian Nagelsmann rămâne selecționerul Germaniei! Federația a anunțat prelungirea contractului 12:58 Max Verstappen, despre condiţiile extreme din calificările pentru sprintul din MP al Chinei: „Ca şi cum ai conduce pe gheaţă” 12:49 Constantin Budescu a plecat de la Farul Constanța! Ultimele detalii despre situația mijlocașului 12:24 „Nu avem patroane!” Gigi Becali nu a mai prins bilete la FCSB – Rapid! Întâmplare uluitoare înainte de marele derby 12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României Vezi toate știrile
Citește și