Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

George Cosac, veste uriaşă despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „90% şanse să primească wildcard”

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 3 aprilie 2024, 11:27

George Cosac, veste uriaşă despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: „90% şanse să primească wildcard

George Cosac, veste uriaşă despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice de la Paris: "90% şanse să primească wildcard"

Simona Halep, la finalul unui meci / Profimedia

George Cosac a venit cu veste uriaşă legată de participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice. Preşedintele Federaţiei Române de Tenis este convins că Simona Halep are şanse uriaşe de participare la turneul olimpic de la Paris din această vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Chiar dacă nu are clasament şi nici nu a participat alături de echipa României la Billie Jean King Cup, George Cosac este extrem de încrezător şi spune că sunt şanse uriaşe ca Simona Halep să primească wildcard.

George Cosac, veste uriaşă despre participarea Simonei Halep la Jocurile Olimpice: „90% şanse să primească wildcard”

Preşedintele FRT a venit şi cu trei argumente solide pentru care Simona Halep va primi wildcard la Jocurile Olimpice. Cosac a menţionat că pe Halep o ajută faptul că este fost număr 1 mondial, fostă câştigătoare de Grand Slam, mai ales la Paris, dar şi faptul că i s-a făcut o mare nedreptate:

„Ca să ajungi la Jocurile Olimpice, trebuie să faci de două ori parte din lotul Billie Jean King Cup, într-un ciclu olimpic. Nu este cazul ei, pentru că a fost suspendată şi nu a jucat şi acum este accidentată. Linia se trage în clasament la 59, dar tabloul de concurs este format din 64 de jucătoare. De la 59 la 64 sunt nişte wildcard-uri, nişte derogări care pot fi date sportivelor cu performanţe extraordinare sau sportivelor din ţara organizatoare.

Având în vedere că Simona este fost număr 1 WTA, că este câştigătoare de Roland Garros, având în vedere că se joacă la Roland Garros, eu cred că are şanse foarte mari să fie acceptată şi să facă din acele jucătoare.

Reclamă

Fiecare ţară participantă, are dreptul să participe cu patru sportivi. Dar sunt ţări precum Statele Unite, Cehia, Rusia, Ucraina, China care au mai mult de patru sportive în top 60. Practic, această linie se lărgeşte. Şi în aceste condiţii va fi puţin probabil ca în timpul scurt care a rămas până la Jocurile Olimpice ca Simona să aibă clasamentul necesar. De aceea am început demersurile cu reprezentantul ei şi cu preşedintele COSR, Mihai Covaliu, de a obţine un wildcard pentru Simona la Jocurile Olimpice de la Paris.

Noi sperăm, eu cred că în proporţie de 90% are şansa de a primi acest wildcard. De ce? A fost numărul 1 mondial, câştigătoare de Grand Slam chiar la Paris şi faptul că i s-a făcut o mare nedreptate. Sunt nişte argumente care stau în picioare în faţa oricăror alte contraargumente”, a declarat George Cosac, la AS.ro LIVE.

OFICIAL | Simona Halep a revenit în clasamentul WTA! Pe ce loc se află dubla câştigătoare de Grand Slam după turneul de la Miami

Fostul lider mondial Simona Halep a revenit în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA) publicat luni, la şapte luni de la ultima sa apariţie în ierarhie şi ocupă locul 1.143, cu cele 10 puncte primite pentru participarea la Miami Open, potrivit agerpres.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Halep, suspendată din octombrie 2022, din cauza unui test antidoping pozitiv, şi revenită în circuit luna trecută, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus sancţiunea de la patru ani la nouă luni, a figurat ultima oară în clasamentul WTA pe 28 august 2023, când ocupa locul 1.138.

Polonia Iga Swiatek şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului, având acum un avans de circa 2.800 de puncte faţă de belarusa Arina Sabalenka, în timp ce aceasta se află acum la 840 de puncte de Coco Gauff, ocupanta locului al treilea.

Grecoaica Maria Sakkari a reuşit să urce două locuri şi se află acum pe locul 7.

Americanca Danielle Collins, care a cucerit titlul la Miami, a reuşit un salt de 31 de locuri, fiind acum pe poziţia a 22-a.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” 8:14 John Higgins, uriaş la Campionatul Mondial de snooker! E în sferturi după o revenire memorabilă în decisiv. Tabloul complet Vezi toate știrile
Citește și