Închide meniul

Iga Swiatek a ajuns la 15 victorii consecutive! E la doi pași de o performanță spectaculoasă

Dan Roșu Publicat: 31 martie 2022, 8:37

Reclamă
Iga Swiatek a ajuns la 15 victorii consecutive! E la doi pași de o performanță spectaculoasă

Iga Swiatek a ajuns la 15 victorii consecutive

Getty Images

Iga Swiatek, care de la 4 aprilie va fi noul număr 1 mondial, a obţinut a 15-a victorie consecutivă în acest an şi a ajuns în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Miami.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Swiatek a trecut în sferturi de sportiva cehă Petra Kvitova, favorită 28, scor 6-3, 6-3, şi va juca pentru un loc în finală contra americancei Jessica Pegula, favorită 16.

Iga Swiatek, la două victorii de ”Sunshine Double”

La 20 de ani, Iga Swiatek a mai câştigat în acest an şi turneele de la Doha şi Indian Wells. Ea poate deveni a patra jucătoare care se impune la „Sunshine Double” (Indian Wells şi Miami), după Stefanie Graf (1994 şi 1996), Kim Clijsters (2005) şi Victoria Azarenka (2016).

În cealaltă semifinală se vor întâlni japoneza Naomi Osaka, locul 77 WTA, şi Belinda Bencic din Elveţia, locul 28 WTA şi cap de serie numărul 22.

Swiatek, noul număr 1 WTA!

WTA a anunţat că poloneza Iga Swiatek va deveni noul număr 1 mondial, în clasamentul care va fi publicat luni, 4 aprilie, după Miami Open. Ea va deveni primul sportiv din Polonia care va urca pe locul 1 la simplu în tenis

Reclamă

Swiatek va deveni, de asemenea, a 28-a jucătoare care ocupă locul 1 mondial WTA. La 20 de ani şi 308 de zile, Swiatek va deveni cea mai tânără jucătoare care ajunge pe locul 1 de la Caroline Wozniacki în 2010, la 20 de ani şi 92 de zile.

„Sunt foarte mulţumită şi mândră de mine că am ajuns pe locul 1”, a spus Swiatek. „Simt că tenisul meu merge pe drumul cel bun şi scopul meu este să rămân pe locul 1 şi să continui ceea ce fac”, a menţionat poloneza.

Steve Simon, preşedinte WTA, a declarat: „Iga Swiatek este o jucătoare incredibilă şi sunt încântat că va deveni noua jucătoare clasată pe locul 1 mondial WTA. Să realizeze tot ceea ce a reuşit la o vârstă atât de fragedă şi să ajungă în vârful clasamentului WTA este o adevărată dovadă a efortului şi profesionalismului ei. Sunt încântat să o felicit pe Iga pentru acest moment”.

Reclamă 4 / 0/3
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:32 „Nu e plăcut că toată lumea te înjură!” Alexandru Băluţă a reacţionat după ce a fost huiduit de tot stadionul la Craiova 8:17 Ce a putut spune Gigi Becali despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid. Declaraţii incredibile ale patronului de la FCSB 0:36 FotoKyren Wilson a câştigat Campionatul Mondial de snooker! L-a învins pe Jak Jones în finala de la Crucible 0:19 Marius Niculae a vorbit de un transfer „bombă” la Sporting Lisabona după ce „Leii” au luat titlul: „Sper să vină Ronaldo” 0:15 Gigi Becali, anunțul momentului despre revenirea lui Florin Tănase la FCSB! A spus totul după 0-2 cu Universitatea Craiova 0:00 Jucătorii făcuți praf de Gigi Becali după 0-2 cu Universitatea Craiova. Cine l-a impresionat: „O să fie fotbalist mare!” 6
mai
23:58
Gigi Becali, „aroganţa” serii după înfrângerea cu Universitatea Craiova: „Aduceţi-ne antrenori, Gâlcă nu e de talia mea”
6
mai
23:41
Decizie peste capul lui Gigi Becali la FCSB! Jucătorul care a lipsit fără acordul milionarului: „I-a dat drumul fără să-mi spună”
6
mai
23:31
Alex Mitriţă a dat răspunsul final în privinţa ofertei de la FCSB! Ce a spus despre echipa naţională
6
mai
23:26
„Trebuie să fim serioși!” Elias Charalambous, prima reacție după Universitatea Craiova – FCSB 2-0!
Vezi toate știrile
Citește și