Închide meniul

Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor! Poloneza revine pe primul loc mondial după ce şi-a „demolat” adversara din finală

Reclamă

Bogdan Stănescu Publicat: 7 noiembrie 2023, 8:42

Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor! Poloneza revine pe primul loc mondial după ce şi-a „demolat adversara din finală

Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor!

Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor / Profimedia Images

Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor! Poloneza a învins-o pe americanca Jessica Pegula cu un scor drastic 6-1, 6-0, în finala de la Cancun. În urma acestei victorii, obţinută în 59 de minute, Swiatek o va depăşi pe Arina Sabalenka şi va termina pe primul loc mondial pentru al doilea sezon consecutiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Revenind pe primul loc mondial, este un vis devenit realitate, cu siguranţă”, a declarat Swiatek. „Aş spune că nu mă aşteptam la asta chiar acum, în acest sezon. Speram că poate anul viitor va fi anul meu, dar se pare că, ştiţi, doar muncind din greu şi concentrându-mă pe lucrurile potrivite la final a funcţionat. Aşa că sunt foarte fericită”, a adăugat ea, potrivit news.ro.

Iga Swiatek a câştigat Turneul Campioanelor!

Câştigătoare a turneului de la Roland Garros în iunie, dar eliminată în optimi în Australia şi la US Open şi în sferturi la Wimbledon, poloneza îşi adjudecă astfel al şaselea titlu al sezonului, al 17-lea în total.

Iga Swiatek se calificase în finala Turneului Campioanelor pentru prima oară în cariera sa, după succesul din semifinale cu Aryna Sabalenka, numărul 1 WTA. De asemenea, poloneza obţinuse pentru prima oară o victorie în faţa unui număr 1 mondial.

Iga Swiatek o învinsese şi pe belarusa Aryna Sabalenka, numărul 1 mondial, fără drept de apel, scor 6-3, 6-2, duminică, în semifinalele Turneului Campioanelor.

Reclamă

A fost doar a cincea oară în acest secol când locul 1 a fost în joc la Turneul Campioanelor, ultima dată în 2009, când Serena Williams a învins-o pe Dinara Safina.

Aryna Sabalenka a acuzat WTA de organizarea precară a Turneului Campionilor

Aryna Sabalenka a acuzat WTA de organizarea precară a Turneului Campioanelor, competiţia de final de sezon din circuitul profesionist feminin, care a avut loc în Mexic.

Oraşul Cancun a fost anunţat în urmă cu două luni drept gazdă a acestui turneu care reuneşte cele mai bune opt jucătoare ale sezonului.

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt bucuroasă că am putut să rămân concentrată în această seară, să depăşesc condiţiile şi să joc bine. Trebuie să spun însă că sunt foarte dezamăgită de WTA şi de experienţa de până acum la WTA Finals.

Ca jucătoare, mă simt cu adevărat nerespectată de WTA. Cred că majoritatea dintre noi suntem. Nu este nivelul de organizare pe care îl aşteptam pentru acest turneu”,declara jucătoarea belarusă, care a subliniat că nu se simte ”în siguranţă” pe terenul de la Cancun, unde s-a putut antrena pentru prima oară cu o zi înaintea startului competiţiei.

Pandemia de coronavirus a „rupt” contractul foarte profitabil cu oraşul chinez Shenzhen

Un contract foarte profitabil pentru WTA cu oraşul chinez Shenzhen pentru organizarea Turneului Campioanelor a demarat în 2019, însă a fost perturbat de pandemia de Covid-19, iar competiţia nu a mai revenit de atunci în China, după scandalul generat de dispariţia jucătoarei Shuai Peng.

Este al treilea an consecutiv în care o decizie tardivă este luată în privinţa organizării turneului, cu oraşul mexican Guadalajara desemnat drept gazdă în 2021, urmat de Fort Worth (SUA), anul trecut, unde principalele titluri ale presei s-au referit la afluenţa slabă.

Au existat speculaţii intense în acest an referitoare la organizarea Turneului Campioanelor în Arabia Saudită, iar acordul pe un singur an cu Cancun lasă uşa deschisă pentru desfăşurarea competiţiei în regatul din Orientul Mijlociu începând din 2024.

 

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și