Închide meniul

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei: „Nu vreau să spun mai multe”

Dan Roșu Publicat: 27 aprilie 2023, 15:46

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei: „Nu vreau să spun mai multe

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei

Iga Swiatek, la o conferinţă de presă / Profimedia Images

  • Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei
  • Swiatek e numărul 1 mondial

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei în turneele ATP şi WTA, aşa cum este deja cazul turneelor ​​de Grand Slam, relatează lequipe.fr.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Situaţia în tenis „este mai bună decât în ​​majoritatea celorlalte sporturi, dar mai sunt lucruri de făcut în ceea ce priveşte egalitatea premiilor în bani în turneele WTA faţă de cele ale ATP”, a explicat ea, în cadrul unei conferinţe de presă, la Madrid.

Iga Swiatek a cerut premii egale între bărbaţi şi femei

Poloneza, deţinătoarea titlurilor la Roland Garros şi US Open, a câştigat săptămâna trecută turneul WTA 500 de la Stuttgart, obţinând puţin peste 100.000 de euro. Spaniolul Carlos Alcaraz, nr. 2 mondial, a obţinut un cec de 475.000 de euro pentru victoria sa la turneul ATP 500 de la Barcelona.

Reclamă

„Grand Slamurile sunt deja la acelaşi nivel, e bine, dar ar fi bine dacă WTA s-ar concentra pe acest subiect, dar nu vreau să spun mai multe pentru că sunt multe afaceri şi uneori politică”, a adăugat Swiatek. .

„Pot să spun doar că ar fi bine ca sportul nostru să fie egalitar, mai ales că facem cam aceeaşi treabă”, a insistat ea. Admiţând că tenisul masculin poate fi „mai frumos de văzut, deoarece jucătorii pot face mai multe lucruri fiind mai puternici fizic şi biologic”, Swiatek a subliniat că tenisul feminin este „mai consistent în ceea ce priveşte jocul” şi că au existat „uneori mai multe emoţii, deoarece suntem femei şi dăm un pic mai multă emoţie”.

Reclamă

US Open a fost primul turneu de Grand Slam care a oferit în 1973 un fond egal de premii între bărbaţi şi femei. A durat până în 2001 pentru ca Australian Open să urmeze exemplul american, apoi 2007 cu Roland-Garros şi Wimbledon.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:22 „O ai sau nu o ai!” Ionuţ Chirilă ştie de ce Florinel Coman nu e dorit de granzii Europei şi va ajunge în Qatar: „Îi lipseşte!” 11:22 Mircea Lucescu, cale liberă spre Beşiktaş! „Vulturii” şi-au demis antrenorul pus în ianuarie. Fernando Santos e OUT 10:53 „A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?” Victor Pițurcă a vrut să pună definitiv capăt controverselor: „Adevărul adevărat!” 10:48 Bernadette Szocs, Eliza Samara şi Adina Diaconu şi-au aflat adversarele de la Cupa Mondială Macao 2024 10:07 Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!” 9:55 CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT (21:00). Oaspeţii, atac furibung asupra titlului din Liga 1. Echipele probabile 9:00 Costel Gâlcă, reacţie vehementă despre „palma” primită de antrenorii români de la Gigi Becali: „Nu conduce tot la FCSB!” 8:53 FotoAdversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie 8:35 Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup: „Am făcut-o pentru România” 8:28 FotoImagini fabuloase după calificarea României la turneul final BJK Cup. Ana Bogdan și Jacqueline Cristian, cu ochii în lacrimi! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Simona Halep are emoţii în privinţa participării la Roland Garros: "Francezii sunt naţionalişti". Mesajul transmis de româncă
Roland Garros • 11 apr., 22:10
Simona Halep are emoţii în privinţa participării la Roland Garros: „Francezii sunt naţionalişti”. Mesajul transmis de româncă
Anunţ surprinzător făcut în Marca despre Simona Halep
WTA • 8 apr., 13:42
Anunţ surprinzător făcut în Marca despre Simona Halep: „După 690 de zile!”. Decizia luată alături de Carlos Martinez
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami
Tenis • 26 mart., 8:52
Iga Swiatek, eliminată în optimile de la Miami! Surpriză de proporţii în Florida. Iga a ratat Sunshine Double
Aryna Sabalenka, eliminată în turul trei de la Miami
WTA • 24 mart., 10:00
Aryna Sabalenka, eliminată în turul trei de la Miami! Iga Swiatek, calificare fără emoții
Ce cotă are Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024
Tenis • 21 mart., 9:00
Ce cotă are Simona Halep la câştigarea Roland Garros 2024, după doar un meci disputat în ultimele 19 luni