Închide meniul

Iga Swiatek s-a retras de la Miami Open, înaintea primului meci! Ce a pățit liderul mondial: “M-am ales cu dureri serioase!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 martie 2023, 19:16

Iga Swiatek s-a retras de la Miami Open, înaintea primului meci! Ce a pățit liderul mondial: “M-am ales cu dureri serioase!”

Iga Swiatek s-a calificat în turul trei de la Madrid

Iga Swiatek este liderul WTA / Profimedia

Iga Swiatek, liderul WTA, s-a retras de la turneul Miami Open, din cauza unei accidentări la o coastă. Sportiva din Polonia, principala favorită a turneului din Statele Unite ale Americii, urma să joace direct în turul al doilea, împotriva americancei Claire Liu (59 WTA).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În cele din urmă, Iga Swiatek a hotărât să nu forțeze și și-a anunțat retragerea de la Miami. Poloneza a explicat că a avut dureri puternice în zona coastelor, din cauza unei tuse.

Iga Swiatek s-a retras de la Miami Open, înaintea primului meci!

Iga Swiatek a făcut tot ceea ce a fost posibil pentru a fi aptă la ora meciului cu Claire Liu, însă corpul nu i-a permis să intre pe teren.

„După turneul de la Doha m-am confruntat cu o infecţie puternică. Acum mi s-a permis să joc, dar din cauza unui episod puternic de tuse m-am ales cu dureri serioase în zona coastelor.

Am încercat să rezist, să mă obişnuiesc, am făcut analize specifice, dar, din păcate, am în continuare un disconfort deloc neglijabil, deci nu voi putea juca”, a declarat poloneza, potrivit news.ro.

Reclamă

Swiatek a menţionat că nu va putea face parte nici din echipa Poloniei care va înfrunta Kazahstanul, în Billie Jean King Cup, la mijlocul lunii aprilie.

„Voi anunţa când voi fi refăcută şi unde voi putea juca. Voi respecta recomandările echipei mele medicale”, a mai spus Swiatek.

În urmă cu câteva zile, Iga Swiatek a fost eliminată în semifinalele turneului WTA 1.000 de la Indian Wells (California), de kazaha Elena Rybakina, cu 6-2, 6-2. Poloneza a acuzat și în timpul meciului respectiv dureri în zona coastelor.

Reclamă 4 / 0/3

Astfel, la Miami Open, Claire Liu, care a beneficiat şi în primul tur de retragerea adversarei sale, o va înfrunta acum pe austriaca Julia Grabher (94 WTA).

Ce a spus Iga Swiatek despre jocul Soranei Cîrstea, după victoria de la Indian Wells

În urmă cu câteva zile, Iga Swiatek a vorbit despre jocul Soranei Cîrstea, după victoria în fața acesteia, din sferturile de la Indian Wells. Cea mai bună jucătoare a lumii a făcut referire la puterea cu care lovește românca mingea.

Iga Swiatek a trecut de Sorana Cîrstea, cu un categoric 6-2, 6-3, după 82 de minute.

”Mă antrenez des cu băieţi, astfel că sunt obişnuită cu mingi foarte puternice din partea opusă a terenului. E un avantaj pentru jucătoarele care lovesc atât de tare.

Dar pe hardul de la Indian Wells acest atu nu e atât de important, pentru că suprafaţa e una foarte lentă. Sunt pregătită pentru orice”, a spus Swiatek, după victoria cu Sorana Cîrstea.

Iga Swiatek domină circuitul feminin, mai ales când vine vorba de fotoliul de lider. Ea a ajuns la 50 de săptămâni consecutive pe locul 1 WTA, din aprilie 2022. Doar alte trei sportive au reușit o serie mai lungă, atunci când au ajuns în premieră pe prima poziție, Graf (186), Hingis (80) și Serena Williams (57).

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” Vezi toate știrile
Citește și