Închide meniul
VIDEO

Irina Begu, despre situația Simonei Halep: ”Sper să se facă dreptate cât mai repede”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 29 mai 2023, 8:32

Irina Begu, despre situația Simonei Halep: ”Sper să se facă dreptate cât mai repede”

Irina Begu, despre situația Simonei Halep

Irina Begu, la Roland Garros / Profimedia Images

Irina Begu a vorbit despre situația Simonei Halep, jucătoare suspendată provizoriu din circuitul feminin din luna octombrie. Halep a acuzat recent ITIA că i-a amânat procesul în trei rânduri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lui Halep i s-au găsit nereguli în pașaportul biologic, susţine ITIA. O variantă pe care însă Mouratoglou o cataloghează „nebună”. Antrenorul sportivei noastre a apelat la ajutorul mai multor experţi, care nu au găsit nimic neregulamentar la paşaportul biologic a fostului număr unu mondial. Procesul ei a fost amânat în trei rânduri.

Irina Begu, despre situația Simonei Halep

”Nu știu regulile ITIA, deci nu pot să comentez foarte mult despre acest caz (n.r. aceste amânări) pentru că nu sunt în măsură, însă pot să spun doar că îmi pare rău de Simona, că trece prin așa ceva. Este ceva ce nu-ți dorești niciodată în carieră să pățești.

Eu am vorbit cu ea, am ținut legătura, i-am trimis mesaje de încurajare și sper să se facă dreptate cât mai repede, să aibă loc acel proces pentru că până la urmă despre asta e vorba, să-și demonstreze nevinovăția”, a spus Irina Begu, citat de eurosport.ro.

Reclamă

Patrick Mouratoglou, dezvăluire despre procesul Simonei Halep

Cu câteva zile în urmă, Patrick Mouratoglou a făcut o dezvăluire extrem de importantă despre procesul amânat al Simonei Halep. Simo este acuzată că ar fi încălcat pentru a doua oară regulamentul antidoping.

„Paşaportul ei biologic este absolut normal. Toţi experţii pe care i-am rugat să se uite la buletin mi-au confirmat că totul e ok. Atitudinea ITF este nebună”, este mesajul postat de Mouratoglou pe contul oficial de Twitter.

Acuzaţia suplimentară, constând în neregulile din paşaportul biologic, s-a bazat pe o evaluare a profilului ABP al Simonei Halep de către un grup independent de experţi ABP. Această acuzaţie este separată şi în plus faţă de cea legată de Roxadustat, din august 2022, care a atras suspendarea provizorie iniţială a Simonei Halep.

Reclamă 4 / 0/3

Irina Begu, în turul 2 la Roland Garros

Irina Begu, cap de serie numărul 27, s-a calificat, duminică, în turul doi al turneului de Grand Slam de la Roland-Garros.

Begu, locul 27 WTA, a trecut în primul tur de sportiva din Ungaria Anna Bondar, numărul 104 mondial, scor 6-4, 6-2, într-o oră şi 39 de minute.

În runda următoare, Irina Begu o va întâlni pe italianca Sara Errani, numărul 73 mondial.

„A fost un început de meci mai lent, până mi-am căpătat ritmul, până am reușit să intru în joc a durat un pic, dar mă bucur că am reușit să fiu un pic mai agresivă de la 4-2 și să preiau conducerea.

Nu am așteptări (n.r. de la meciul cu Sara Errani), încerc să mă bucur de fiecare meci, încerc să fiu liniștită, să tratez la fel orice rezultat, orice meci. Așa că vom vedea.

Va fi un meci greu, e o jucătoare foarte bună, cu rezultate extraordinare aici la Roland Garros, dar momentan nu mă gândesc la asta, mai am două zile de pauză, o să încerc să pregătesc cât mai bine meciul și vom vedea atunci”, a mai spus Begu.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și