Închide meniul

„Își joacă întreaga carieră” Ce scrie presa internaţională despre audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep

Bogdan Stănescu Publicat: 7 februarie 2024, 18:30

Reclamă
„Își joacă întreaga carieră Ce scrie presa internaţională despre audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep

Ce scrie presa internaţională despre audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep în Elveţia / Profimedia Images

Simona Halep e în atenţia tuturor în aceste zile. Iată ce scrie presa internaţională despre audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep încearcă să obţină o reducere a suspendării iniţale, de 4 ani din competiţii, decisă de ITIA.

„Își joacă întreaga carieră” Ce scrie presa internaţională despre audierile la TAS în cazul de dopaj al Simonei Halep

Simona Halep își joacă întreaga carieră la TAS săptămâna aceasta”, au scris elvețienii de la letemps.ch. ”Fostul lider mondial a făcut contestație la suspendarea de patru ani primită pentru dopaj, care a ținut-o departe de tenis pentru 16 luni. Românca a ales să vină personal și să se apere, pentru că, la 32 de ani, cariera sa depinde de acest lucru”, se arată în articolul publicaţiei citate.

Halep, prima jucătoare de top care a picat testul doping după suspendarea primită de Maria Sharapova din 2016, și-a declarat întotdeauna nevinovăția și a declarat în luna septembrie că nu a consumat intenționat nicio substanță interzisă.

Data la care va fi făcut public verdictul de la TAS este încă necunoscută. De obicei, durează de la câteva săptămâni la câteva luni de la audieri”, a scris şi publicaţia elveţiană tdg.ch.

Reclamă

Simona Halep schimbă terenul de tenis cu sala de judecată la apelul pentru cazul de dopaj, la Lausanne”, au titrat jurnaliştii de la tennisuptodate.com.

Au început audierile de la TAS în cazul Simonei Halep

Au început audierile de la TAS în cazul Simonei Halep, în care Simo a fost suspendată patru ani pentru dopaj. Audierile sunt programate de miercuri până vineri şi nu se ştie când va anunţat decizia forul de la Lausanne, putând fi o chestiune de zile sau de luni.

Potrivit TAS, părţile, martorii şi experţii vor participa la audiere atât personal, cât şi la distanţă, inclusiv Halep, care va fi prezentă în persoană. Audierea va avea loc cu uşile închise, deoarece niciuna dintre dintre părţi nu a solicitat o audiere publică.

Reclamă 4 / 0/3

Comisia TAS şi părţile la procedură au stabilit un calendar detaliat al audierilor. Audierea va începe la 7 februarie 2024, la ora 9:30 (10.30 – ora României), cu pledoariile de deschidere ale părţilor, urmate de depoziţiile martorilor şi ale experţilor.

Susţinerile orale de încheiere vor avea loc în ultima zi. Încheierea audierii ar trebui să aibă loc în jurul orei 15:30 (16.30 – ora României), la 9 februarie 2024.

Comisia TAS desemnată să judece această chestiune este formată din Annabelle Bennett (Australia), preşedinte, Jeffrey G. Benz (SUA) şi profesorul Ulrich Haas (Germania).

Filmul suspendării Simonei Halep

În 2022, la 21 octombrie, sportiva din Constanţa anunţa că a fost depistată pozitiv cu roxadustat, după un meci din primul tur la US Open.

În 12 septembrie 2023, Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunţat că un tribunal independent a suspendat-o pentru o perioadă de patru ani, ca urmare a unor încălcări ale Programului Anti-Doping în Tenis (TADP).

Halep a fost suspendată provizoriu din octombrie 2022, suspendare pe care tribunalul a decontat-o din perioada de ineligibilitate. Ca atare, suspendarea fostului număr unu mondial este valabilă de la 7 octombrie 2022 până la 6 octombrie 2026.

Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) a publicat decizia integrală a tribunalului independent Sport Resolutions în cazul Simona Halep, documentul fiind redactat acolo unde a fost necesar pentru a proteja informaţiile personale de sănătate.

Reclamă

Între altele, se menţionează că fizioterapeuta Candice Gothier este cea care i-a dat sportivei suplimentul contaminat. Halep s-a consultat şi cu antrenorul ei, Patrick Mouratoglou, care a spus că suplimentul poate fi folosite în siguranţă, deoarece pe etichetă nu figurau substanţe interzise şi nu părea a fi riscant.

Aşa cum a anunţat, Simona a depus apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în 24 octombrie, iar după lungi tergiversări, TAS a anunţat că acest caz va fi analizat în perioada 7-9 februarie 2024.

În 15 decembrie, într-un interviu pentru Euronews, Simona a recunoscut că a avut un şoc când a fost testată pozitiv şi a reiterat faptul că este nevinovată.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:52 Connor Bedard, noua stea din NHL, va străluci la Campionatul Mondial de hochei (10-26 mai, AntenaPLAY) 15:34 PSG – Borussia Dortmund LIVE TEXT, ora 22:00. Prima finalistă a Ligii Campionilor se va stabili la Paris 15:15 Neluţu Varga a anunţat că CFR Cluj are un nou preşedinte: „Va avea puteri depline!” Lovitură de proporţii dată de ardeleni 14:05 „Se face de râsul curcilor!” Giovanni Becali, despre venirea lui Mircea Lucescu la Rapid: „Voi nu sunteţi sănătoşi la cap” 13:36 Anunţul radical făcut de Mircea Lucescu în ziua întâlnirii cu Dan Şucu şi George Copos 13:05 Gabi Balint, mesaj genial la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor: „Am adus-o cu armata!” 12:43 Haniel Langaro a semnat cu CS Dinamo! Dublul câştigător al Ligii Campionilor cu Barcelona va juca în România în următorii 2 ani 12:21 Întâlnire Mircea Lucescu – Dan Şucu – George Copos pentru a-l convinge pe „Il Luce” să vină la Rapid 11:52 Andrea Compagno l-a pulverizat pe Mihai Stoica: „Nu ştiu cine este acest personaj!” Afirmaţii explozive ale atacantului italian 11:06 Mesajul celor de la FCSB, la 38 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor de Steaua la Sevilla, în 1986 Vezi toate știrile
Citește și