Închide meniul

Juan Carlos Ferrero a vorbit despre presiunea pe care a resimțit-o Carlos Alcaraz: „Cred că a învățat o lecție!”

Reclamă

Cosmin Olteanu Publicat: 28 martie 2023, 20:29

Juan Carlos Ferrero a vorbit despre presiunea pe care a resimțit-o Carlos Alcaraz: Cred că a învățat o lecție!”

Juan Carlos Ferrero a vorbit despre presiunea pe care a resimțit-o Carlos Alcaraz

Carlos Alcaraz / Profimedia

Juan Carlos Ferrero a vorbit despre presiunea pe care a resimțit-o Carlos Alcaraz! Noul număr 1 mondial îl va întâlni astăzi, de la ora 22:30, pe Tommy Paul, în optimile de finală ale turneului de la Miami.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Juan Carlos Ferrero, antrenorul lui Carlos Alcaraz, susține că, în trecut, elevul său a suferit din cauza presiunii venite odată cu ascensiunea sa în clasamentul ATP.

Juan Carlos Ferrero a vorbit despre presiunea pe care a resimțit-o Carlos Alcaraz

Ferrero este de părere că Alcaraz a învățat o lecție din meciul pierdut în fața lui Tommy Paul, în 2022.

„Nu cred că faptul că este numărul 1 sau numărul 2 îl influențează prea mult pe Carlos în modul în care abordează meciurile. E adevărat că, pe măsură ce urci în clasament, simți adesea presiunea în jurul tău, aceea de a fi favorit, de a fi nevoit să câștigi aproape toate meciurile. Iar, dacă el are încă această idee în minte, tenisul lui nu este fluid.

De aceea am încercat să ne concentrăm pe acest aspect al creșterii sale pentru ca totul să meargă bine pe teren. Cred că a învățat o lecție din abordarea sa de la Montreal (n.r. meciul cu Tommy Paul din 2022), cu toată presiunea care a urmat, mai ales după ce s-a întâmplat la US Open.

Reclamă

Acum Carlos joacă mult mai liber și se concentrează mai mult pe jocul său decât pe ceea ce se întâmplă în jurul lui. Cred că asta îi va permite să joace mai bine decât data trecută împotriva lui Paul”, a declarat Ferrero, citat de welovetennis.fr.

Juan Carlos Ferrero a refuzat să o antreneze pe Simona Halep

Presa britanică a anunțat, zilele trecute, faptul că Simona Halep l-a contactat pe Juan Carlos Ferrero, în 2019, pe vremea când românca încă lucra cu Darren Cahill. Englezii mai notează faptul că ibericul a refuzat-o pe Halep, şi a preferat să colaboreze cu Carlos Alcaraz, având încredere în potenţialul tânărului care la acea vreme avea doar 16 ani.

„Omul din colțul terenului său, Juan Carlos Ferrero – care a fost numărul 1 ATP în 2003, anul în care s-a născut Alcaraz – refuzase o ofertă din partea ulterioarei campioane de la Wimbledon, Simona Halep tocmai pentru a putea lucra cu ‘următorul mare tenismen spaniol.’

Reclamă 4 / 0/3

Cred că Ferrero a fost avangardist în poziția sa de antrenor. Ce a văzut în această muză tânără trebuia să fie susținut de convingerea că îl va transformă într-o vedetă; nu doar o altă vedetă a tenisului, ci următorul număr 1.

Pentru a face acest pariu, știa dinainte ceva ce nimeni altcineva nu bănuia. Că acest tânăr fragil de numai 16 ani poate să devină viitorul tenisului”, se arată în articolul celor de la tennismajors.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:50 Dinamo – FC Voluntari LIVE TEXT 20:00. Meci crucial pentru salvarea de la retrogradare! Echipele de start 18:40 În ce stadiu se află dosarul penal al lui Daniel Niculae! Anunţul unui renumit avocat român: „Vă spun cu certitudine” 18:35 Deciziile finale luate de Xavi! Catalanii au anunţat cum va arăta Barcelona sezonul viitor. Jucătorii aşteptaţi pe Camp Nou 18:12 Ronnie O’Sullivan, performanţă de senzaţie! „Racheta” a mai doborât un record la Campionatul Mondial de snooker 17:51 NEWS ALERT„O problemă reală şi gravă!” Prima decizie luată de Dan Şucu, după ce Daniel Niculae a ajuns să fie urmărit penal 17:31 „Să facem un meci mare!” Gică Hagi avertizează că e gata să strice sărbătoarea de titlu a FCSB-ului: „Avem oxigen!” 17:30 Conducătorii lui Dinamo, făcuţi praf de o legendă a „câinilor”: „Eu am girat să vină aceşti oameni”! Reacţia lui Dănuţ Lupu 16:54 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 26 aprilie 16:42 „Nu poţi să te dai în spectacol!” Florinel Coman a aflat cum e viaţa în Qatar: „Mâncare bună, plaje şi acces la orice” 16:27 Surpriză la FCSB! Jucătorul pe care Gigi Becali îl vrea în primul 11: „Va intra și va juca titular” Vezi toate știrile
Citește și