Închide meniul

Legendarul Roger Federer, cu gândul la retragere: ”O carieră profesionistă nu poate dura la infinit!”

Reclamă

Dragoș Vasile Publicat: 12 iulie 2022, 14:35

Legendarul Roger Federer, cu gândul la retragere: ”O carieră profesionistă nu poate dura la infinit!”

Roger Federer se retrage din tenis

Roger Federer, în timpul unui meci la Wimbledon / Profimedia

Legendarul Roger Federer este cu gândul la retragere. De la începutul lui 2020, marele campion a fost chinuit de accidentări și a evoluat doar în 6 turnee, bifând 19 meciuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Astfel, Federer ia în calcul chiar și retragerea din cariera de profesionist. Recent, legenda tenisului a fost ”ștearsă” din clasamentul ATP, la fel ca Serena Williams.

Legendarul Roger Federer, cu gândul la retragere

„Iubesc să câştig, dar, dacă nu mai eşti competitiv, e mai bine să spui stop. Nu cred că mai am nevoie de tenis. Sunt fericit cu alte lucruri acum, mă bucură să îi văd crescând pe băieţii mei, sunt super-fericit când fetele mele vin acasă cu o notă bună.

Tenisul e încă o parte din mine, dar nu mai înseamnă identitatea mea. Vreau să rămân un om de succes, vrea să pun multă energie în ceea ce fac, dar aceste lucruri se pot realiza şi în afara sportului. Ştiu că o carieră profesionistă nu poate dura la infinit şi sunt ok cu asta”, a declarat Roger Federer, potrivit olandezilor de la ad.nl.

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA

Roger Federer şi Serena Williams nu mai figurează în clasamentele ATP şi WTA pentru prima oară în ultimele două decenii. Cei doi mari campioni sunt fără clasament, lipsind din ranking-urile ATP şi WTA publicate luni.

Reclamă

Roger Federer – 20 de titluri de Grand Slam şi Serena Williams – 23 de titluri de Grand Slam sunt absenţi din clasamentele ATP şi WTA publicate luni.

Este pentru prima oară după mai bine două decenii când cei doi lipsesc din ierarhiile mondiale. Roger Federer nu a mai participat la circuitul ATP după ediţia 2021 a turneului de la Wimbledon, nefiind încă anunţată o dată sigură pentru revenirea sa.

Serena Williams se află într-o situaţie identică, ea revenind la Wimbledon după un an de absenţă, dar a fost eliminată în primul tur al turneului de către Harmony Tan.

Reclamă 4 / 0/3

Totuşi, Federer, campion cu 20 de titluri de Grand Slam, ar urma să joace la Laver Cup în septembrie şi şi-ar mai dori să evolueze încă o dată la Wimbledon, aşa cum sâmbătă, la Londra.

Ultimele detalii despre situația lui Roger Federer

Roger Federer poate reveni pe terenul de tenis în toamnă. Elveţianul se recuperează după intervenţia chirurgicală suferită la genunchi, în vara trecută. Campionul eleveţian în vârstă de 40 de ani nu a mai evoluat de la eliminarea suferită în sferturile Wimbledon sezonul trecut.

Federer a fost operat la genunchi de trei ori, în ultimii ani. Elveţianul se recuperează după ultima intervenţie chirurgicală, şi a declarat că va reveni la antrenamente în această vară. În circuit, Federer ar urmă să revină în toamnă, odată cu turneul de casă de la Basel, ce se va disputa pe hard indoor.

„Aștept aprobarea medicilor. Sunt gata să dau totul din nou. Mă simt ca un cal de curse care își zgârie boxa și vrea să concureze. În această vară sper să pot da drumul la antrenamente. Aștept cu nerăbdare să vin acasă seara, după o zi grea de antrenament și să fiu complet epuizat”, a declarat Roger Federer, citat de eurosport.ro.

Totodată, elveţianul, cu 20 de titluri de Grand Slam în plamares, a declarat că nu va mai putea evolua la foarte multe turnee din circuitul ATP. De asemenea, a menţionat faptul că şi familia sa este nerăbdătoare să-l vadă din nou pe terenul de tenis.

„Nu voi mai juca 20 de turnee pe sezon; programul va fi mult mai gestionabil. Știu că, copiii mei ar fi bucuroși să revadă anumite locuri. Fie că este Londra sau Miami”, a mai declarat Roger Federer, citat de tennisworldusa.org.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:17 Nicolae Cristescu aşteaptă revoluţia la Rapid! Îi cere pe Marius Şumudică şi Dani Coman: „Nu vreau să dau în Daniel Niculae” 11:00 Marius Ștefănescu a primit interzis la FCSB! Gigi Becali își poate lua adio de la el: „E singura echipă la care nu pot să-l las!” 10:59 Momentul care i-a schimbat cariera lui Bernadette Szocs: „Cred că a fost cel mai important pas din viaţa mea” 10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur a fost invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 Vezi toate știrile
Citește și