Închide meniul

Luca Preda are planuri mari de viitor după ce s-a calificat la Turneul Campionilor la juniori: „De ce nu şi mai sus?”

Alex Masgras Publicat: 3 octombrie 2024, 19:48

Reclamă
Luca Preda are planuri mari de viitor după ce s-a calificat la Turneul Campionilor la juniori: „De ce nu şi mai sus?

Luca Preda are planuri mari de viitor după ce s-a calificat la Turneul Campionilor la juniori: "De ce nu şi mai sus?"

Luca Preda / Instagram Luca Preda

Luca Preda are planuri mari de viitor după ce s-a calificat la Turneul Campionilor la juniori. În vârstă de 18 ani, ocupantul locului 5 în clasamentul mondial la juniori are un final de sezon extrem de bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După ce a fost sfertfinalist la US Open, în competiţia rezervată juniorilor, Luca Preda este şi dublu campion european la U18. El s-a impus atât în competiţia de simplu, cât şi în cea de dublu, alături de Ştefan Haita.

Luca Preda are planuri mari de viitor după ce s-a calificat la Turneul Campionilor la juniori: „De ce nu şi mai sus?”

Prestaţiile foarte bune i-au garantat prezenţa la Turneul Campionilor la juniori, semn că tenisul masculin din România poate spera din nou.

Tânărul de 18 ani se pregăteşte pentru Turneul Campionilor la juniori şi a dezvăluit că se duce în China cu gândul de a-l câştiga. De asemenea, pe finalul acestui sezon, el se gândeşte să participe şi la alte turnee, chiar la un nivel mai mare:

„Am avut, la europene, niște condiții foarte grele pentru mine, a fost foarte frig, terenul lent, mingile grele, dar am reușit să evoluez din ce în ce mai bine și am reușit să câștig turneul.

Reclamă
Reclamă

Pentru mine urmează Masterul din China, pe 16 octombrie, îmi doresc să îl câștig. Vor urma apoi niște turnee de future și de ce nu și mai sus pe finalul anului”, a declarat Luca Preda.

De asemenea, al cincilea jucător al lumii la juniori a dezvăluit că Wimbledon este turneul pe care vrea să îl câştige în cariera sa şi că toată viaţa a fost un mare fan al lui Roger Federer:

„Pentru mine, Wimbledon. Eu am fost tot timpul un mare fan Roger Federer”, a declarat Luca Preda.

Reclamă

Ce performanţă: Luca Preda va evolua la Turneul Campionilor pentru juniori

Printre cei care vor concura la ediţia din acest an se numără spaniolii Rafael Jodar şi Mika Stojsavljevic, care au fost încoronaţi luna trecută campioni la US Open la juniori, respectiv la junioare.

Odată ajunşi la Chengdu, cei opt băieţi şi cele opt fete vor fi împărţiţi în două grupe de câte patru, iar primii doi clasaţi din fiecare grupă vor avansa în semifinale.

Câştigătorul fiecărui eveniment va câştiga 850 de puncte în clasament.

Jucătorii vor beneficia, de asemenea, de burse de călătorie pentru a le sprijini evoluţia viitoare către tenisul profesionist. Câştigătorii din 2024 vor primi până la 19.000 dolari, cu burse eşalonate până la cei de pe poziţia a opta, care vor primi un minim de 6.000 de dolari.

Turneul va avea loc în perioada 16-20 octombrie.

Reclamă

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
22:05

LIVE SCOREPorto – Manchester United se joacă ACUM! Ferencvaros – Tottenham 1-2. Meciurile serii din Europa League

21:49

VIDEO„Made in Romania” a răsunat pe „Toumba”, înainte de PAOK – FCSB! Grecii au pus celebra manea la boxele stadionului

21:44

FotoCum a fost surprins Mircea Lucescu înainte de PAOK – FCSB! Imagini cu selecţionerul României la Salonic

21:19

FOTO | Cum a fost surprins Gigi Becali în loja de pe stadionul „Toumba”, înainte de PAOK – FCSB!

21:04

„Au şi ei minusurile lor!” Marius Ştefănescu, plin de încredere înainte de PAOK – FCSB: „Sper să îi surprindem”

20:51

VideoSportul de mare performanţă trebuie să ţină pasul cu tehnologia. La naţionala de rugby se folosesc cele mai eficiente aplicaţii

1 Ilie Năstase, reacţie fără precedent la adresa Simonei Halep: „Ce vrea să demonstreze, că nu înțeleg?” 2 VIDEOVissel Kobe – Shandong Taishan şi Yokohama Marinos – Ulsan au fost în AntenaPLAY. Spectacol total în Liga Campionilor Asiei 3 EXCLUSIVPantelis Kapetanos a anunţat favorita din PAOK – FCSB: „Trebuie să fie foarte atentă în primele 20 de minute” 4 Simona Halep, prima victorie în circuit după mai bine de doi ani! Succes în trei seturi cu Rodionova la Hong Kong 5 UPDATEGabi Torje, prezentat oficial la o echipă din Liga a 2-a: „Suporterii să fie convinşi că voi da 100%!” 6 Răzvan Lucescu, înainte de meciul PAOK – FCSB: „E doar un joc. E vreo diferenţă că mâine jucăm cu FCSB?”
Citește și