Închide meniul

Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj. Românca ar rata Jocurile Olimpice

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 iunie 2023, 18:13

Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj. Românca ar rata Jocurile Olimpice

Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj

Simona Halep, la o conferință de presă / Profimedia Images

Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj. Anunţul a fost făcut de jurnaliştii spanioli de la Marca. Halep a fost audiată zilele trecute la Londra şi a plecat nevinovată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jurnaliştii de la Marca anunţă un scenariu de coşmar pentru Simona Halep. Marea noastră campioană ar urma să fie suspendată timp de doi ani.

Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj

Astfel, Simona Halep ar putea reveni pe terenul de tenis după Jocurile Olimpice de la Paris, dacă informaţiile avansate de spanioli se vor adeveri.

Cel mai probabil va primi această pedeapsă de doi ani, cu începere din noiembrie 2022″, scriu spaniolii.

Simona Halep nu a mai jucat niciun meci din luna octombrie, atunci când era depistată cu Roxadustat la testele efectuate după US Open 2022. Procesul româncei a fost amânat de trei ori, și s-a desfășurat în cele din urmă la finalul acestei luni. O decizie finală în privința cazului lui Halep va fi comunicată în următoarele săptămâni.

Reclamă

Simona Halep s-a declarat nevinovată, la procesul de dopaj. Aceasta a fost audiată la tribunalul Sport Resolutions, din Londra, în fața a trei arbitri desemnați desemnați de tribunalul independent.

Avocații Simonei Halep, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, au încercat să-i demonstreze nevinovăția româncei prin faptul că aceasta nu a consumat în mod intenționat substanțe interzise: „Dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”, se arată în justificarea avocaților româncei, conform prosport.ro.

Reprezentanții Simonei Halep au menționat faptul că substanța Roxadustat a fost găsită în corpul româncei, după ce aceasta ar fi consumat Evrenzo, un medicament infectat de substanța interzisă.

Reclamă 4 / 0/3

„A făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a evita ingerarea oricărei substanțe interzise” și „Produsul contaminat este definit ca un produs care conține o substanță interzisă (în cazul Simonei, Roxadustat, substanță activă din medicamentul Evrenzo) care nu era stipulată pe etichetă sau în informațiile disponibile în prospect sau în urma căutărilor rezonabil repetate online/pe Internet” sunt alte două argumente susținute de avocații Simonei Halep, la procesul acesteia de la Londra, conform aceleiași surse citate mai sus.

Comunicatul oficial ANAD, după ce Simona Halep a fost audiată

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a participat, în calitate de observator, invitată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), la audierile jucătoarei de tenis Simona Halep, desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie.

„ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) de către Sport Resolutions. Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităţilor competente”, se arată în comunicat.

ANAD, pentru a menţine integritatea procesului, „va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces, incluzând şi dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de şedinţe de audiere”. ANAD subliniază că „detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părţi implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Antidoping”.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și