Închide meniul

Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj. Românca ar rata Jocurile Olimpice

Valentin Pîrcălabu Publicat: 30 iunie 2023, 18:13

Reclamă
Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj. Românca ar rata Jocurile Olimpice

Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj

Simona Halep, la o conferință de presă / Profimedia Images

Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj. Anunţul a fost făcut de jurnaliştii spanioli de la Marca. Halep a fost audiată zilele trecute la Londra şi a plecat nevinovată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Jurnaliştii de la Marca anunţă un scenariu de coşmar pentru Simona Halep. Marea noastră campioană ar urma să fie suspendată timp de doi ani.

Marca anunţă că Simona Halep ar urma să fie suspendată 2 ani în scandalul de dopaj

Astfel, Simona Halep ar putea reveni pe terenul de tenis după Jocurile Olimpice de la Paris, dacă informaţiile avansate de spanioli se vor adeveri.

Cel mai probabil va primi această pedeapsă de doi ani, cu începere din noiembrie 2022″, scriu spaniolii.

Simona Halep nu a mai jucat niciun meci din luna octombrie, atunci când era depistată cu Roxadustat la testele efectuate după US Open 2022. Procesul româncei a fost amânat de trei ori, și s-a desfășurat în cele din urmă la finalul acestei luni. O decizie finală în privința cazului lui Halep va fi comunicată în următoarele săptămâni.

Reclamă

Simona Halep s-a declarat nevinovată, la procesul de dopaj. Aceasta a fost audiată la tribunalul Sport Resolutions, din Londra, în fața a trei arbitri desemnați desemnați de tribunalul independent.

Avocații Simonei Halep, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, au încercat să-i demonstreze nevinovăția româncei prin faptul că aceasta nu a consumat în mod intenționat substanțe interzise: „Dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”, se arată în justificarea avocaților româncei, conform prosport.ro.

Reprezentanții Simonei Halep au menționat faptul că substanța Roxadustat a fost găsită în corpul româncei, după ce aceasta ar fi consumat Evrenzo, un medicament infectat de substanța interzisă.

Reclamă 4 / 0/3

„A făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a evita ingerarea oricărei substanțe interzise” și „Produsul contaminat este definit ca un produs care conține o substanță interzisă (în cazul Simonei, Roxadustat, substanță activă din medicamentul Evrenzo) care nu era stipulată pe etichetă sau în informațiile disponibile în prospect sau în urma căutărilor rezonabil repetate online/pe Internet” sunt alte două argumente susținute de avocații Simonei Halep, la procesul acesteia de la Londra, conform aceleiași surse citate mai sus.

Comunicatul oficial ANAD, după ce Simona Halep a fost audiată

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a participat, în calitate de observator, invitată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA), la audierile jucătoarei de tenis Simona Halep, desfăşurate în zilele de 28 şi 29 iunie.

„ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Antidoping (WADA) de către Sport Resolutions. Precizăm că, ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităţilor competente”, se arată în comunicat.

ANAD, pentru a menţine integritatea procesului, „va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces, incluzând şi dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de şedinţe de audiere”. ANAD subliniază că „detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părţi implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Antidoping”.

Recomandări
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:00 LIVE SCOREBotoșani – Mioveni 0-0. Duel „încins” pentru Liga 1! 19:49 Marius Şumudică a spus care este adevărata Steaua pentru el! Ironii pentru echipa lui Gigi Becali: „M-au egalat la titluri” 19:39 Danemarca – Elveția, Letonia – Suedia (13:20) și Canada – Finlanda (17:20), LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Spectacol la CM de hochei 19:20 LIVE VIDEOSesiunea de antrenamente la Porsche Mobil 1 Supercup Imola 2024 e ACUM în AntenaPLAY. Programul complet 19:10 LIVE VIDEOBellator Champions Series Paris e ACUM LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Patrick Mix – Magomed Magomedov e main-event-ul 19:04 Massimiliano Allegri a fost dat afară de Juventus! Motivul uluitor din spatele demiterii. Italienii au făcut anunțul oficial 18:48 VIDEOAndrea Compagno, hattrick fabulos în China! Are cifre impresonante după doar 8 meciuri la Tianjin Tiger 18:38 Arne Slot a confirmat că îi ia locul lui Jurgen Klopp: „Voi fi noul antrenor al lui Liverpool în sezonul viitor!” 18:35 „Tricolorul” care şi-a asigurat deja prezenţa în lotul României pentru EURO 2024: „Oamenii din club au fost informaţi” 18:30 VIDEOA doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Imola a fost în AntenaPLAY. Cursa e pe Antena 1, duminică, de la ora 16:00 Vezi toate știrile
Citește și