Închide meniul

Simona Halep a pledat nevinovată la procesul de dopaj! Ce argumente au prezentat avocații ei

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 30 iunie 2023, 12:49

Simona Halep a pledat nevinovată la procesul de dopaj! Ce argumente au prezentat avocații ei

Simona Halep, mesaj plin de emoţie în aşteptarea verdictului din procesul de dopaj

Simona Halep, în timpul unui interviu/ Profimedia

Simona Halep a pledat nevinovată la procesul de dopaj, care a avut loc zilele trecute la Londra. Avocații româncei au prezentat faptul că aceasta a ingerat, accidental, substanța interzisă Roxadustat, și astfel aceștia au cerut ca fostul lider WTA să nu fie suspendat și să revină pe teren cât mai repede.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Simona Halep nu a mai jucat niciun meci din luna octombrie, atunci când era depistată cu Roxadustat la testele efectuate după US Open 2022. Procesul româncei a fost amânat de trei ori, și s-a desfășurat în cele din urmă la finalul acestei luni. O decizie finală în privința cazului lui Halep va fi comunicată în următoarele săptămâni.

Simona Halep a pledat nevinovată la procesul de dopaj

Simona Halep s-a declarat nevinovată, la procesul de dopaj. Aceasta a fost audiată la tribunalul Sport Resolutions, din Londra, în fața a trei arbitri desemnați desemnați de tribunalul independent.

Avocații Simonei Halep, Bogdan Stoica și Howard Jacobs, au încercat să-i demonstreze nevinovăția româncei prin faptul că aceasta nu a consumat în mod intenționat substanțe interzise: „Dopaj accidental ca forma neintenționată în care o substanță interzisă, Roxadustat, a contaminat un supliment nutritiv ingerat de Simona Halep”, se arată în justificarea avocaților româncei, conform prosport.ro.

Reprezentanții Simonei Halep au menționat faptul că substanța Roxadustat a fost găsită în corpul româncei, după ce aceasta ar fi consumat Evrenzo, un medicament infectat de substanța interzisă.

Reclamă

De asemenea, avocații româncei au mai precizat faptul că aceasta nu avea de unde să știe că suplimentul era contaminat de Roxadustat, și astfel au cerut ca suspendarea acesteia să fie redusă 100%, ca urmare a faptului că nu putea suspecta faptul că produsul consumat conținea substanțe interzise.

„A făcut tot ceea ce i-a stat în putință pentru a evita ingerarea oricărei substanțe interzise” și „Produsul contaminat este definit ca un produs care conține o substanță interzisă (în cazul Simonei, Roxadustat, substanță activă din medicamentul Evrenzo) care nu era stipulată pe etichetă sau în informațiile disponibile în prospect sau în urma căutărilor rezonabil repetate online/pe Internet” sunt alte două argumente susținute de avocații Simonei Halep, la procesul acesteia de la Londra, conform aceleiași surse citate mai sus.

Când ar urma să îşi afle verdictul Simona Halep, în procesul de dopaj

Când ar urma să îşi afle verdictul Simona Halep, în procesul de dopaj. Românca a fost audiată la Londra! Fostul număr 1 WTA nu a mai jucat din luna august 2022, din primul tur de la US Open, atunci când a fost eliminată de Daria Snigur din Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

Simona Halep se află la Londra, acolo unde a fost audiată în cursul zilei de miercuri. Audierea va continua şi joi, iar verdictul urmează să fie dat în aproximativ două săptămâni, potrivit digisport.ro. Simona Halep este prezentă la Londra alături de avocaţi, acolo unde şi-a prezentat argumentele.

Cel mai probabil, potrivit sursei mai sus menţionate, Halep va primi o suspendare de aproximativ doi ani. Fostul număr 1 WTA va ataca această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, în speranţa că sancţiunea va fi redusă la jumătate. De asemenea, se scade termenul de suspendare provizorie, astfel încât Simona Halep ar avea şanse de a mai sta departe de teren pentru câteva luni.

Simona Halep aşteaptă de luni de zile să fie audiată în cazul de dopaj. Audierea s-a tot amânat, iar dubla câştigătoare de Grand Slam a ajuns în acest moment pe locul 50 WTA.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și